Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis Israël

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk ken je alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het is om te drijven in de Dode Zee en hoe het zou zijn om door de nauwe straatjes van Jeruzalem te struinen. We gaan nog meer ontdekken! Het Romeinse Caesarea, we maken het leven in een kibbutz mee en we overnachten in een Bedoeïenenkamp. We zien verschillende Druzendorpen in het noorden en een klooster op de berg Karmel. Natuurlijk ontbreekt Tiberias en het Meer van Galilea niet en we gaan zwemmen in de warmwaterbronnen  van Gan Hashlosha. Kortom: een reis vol hoogtepunten die je niet mag missen!

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Netanya

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vertrekken we naar Tel Aviv. Na aankomst worden we per transfer naar Hotel Margoa (of gelijkwaardig) in Netanya gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Netanya – Caesarea – Muhraka – Akko – Bezoek Kibbutz Nes Ammim

Na het ontbijt verlaten we Netanya en rijden via Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea naar de berg Karmel. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka. Uiteraard maken we ook een stop in een typisch Druzendorpje. Vervolgens gaan we naar de kruisvaarderstad Akko, hier bezoeken we het Johanniter klooster en de ondergrondse kruisvaardertunnel. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel voor de komende nacht, Kibbutz Nes Ammim. We krijgen een rondleiding over de kibbutz en er is ruimte voor gesprek met de bewoners over hun leven en werk in de kibbutz.

 

Dag 3, woensdag: Nes Ammim – Hulah vogelreservaat –Banias  – Tiberias – Meer van Galilea

We rijden naar het Hulah vogelreservaat waar we een verrassende natuurwandeling maken door een oud moeras met papyrusplanten, riet en waterlandschappen. Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. Vervolgens rijden we naar de Bentalberg, een vulkaantop, vanwaar we een uitzicht hebben op onder andere de besneeuwde toppen van de Hermon berg We rijden terug naar Tiberias door de Hulah vallei.

 

Dag 4, donderdag: Tiberias – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Qasr el Yahud – overnachting Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

We verlaten Tiberias en rijden naar Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Vervolgens rijden we naar de oever van het meer en bezoeken we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. Op kleine afstand vinden we de Berg der Zaligsprekingen en rijden we door de Jordaan vallei naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar we kunnen zwemmen in de warmwaterbronnen. We passeren Jericho en vervolgen onze weg in zuidelijke richting de Dode Zee naar de Negev woestijn voor een bijzondere overnachting en diner onder de sterren in tenten in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, vrijdag: Negev – Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Qumran – Scopusberg – Jeruzalem

Na het ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn naar Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Nadat we per kabelbaan weer naar beneden gaan brengen we een bezoek aan Ein Gedi, de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. Vervolgens nemen we de tijd om te relaxen en even te dobberen in de Dode Zee (exclusief lunch en gebruik hotelfaciliteiten circa $15 per persoon). We rijden langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen en vervolgens naar de Scopusberg voor een eerste zicht op Jeruzalem. Aan het einde van de dag rijden we naar Hotel Rimonim Shalom (of gelijkwaardig) voor de komende vier nachten.

 

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. Hier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de Oude Stad, waar zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische wijk zich bevinden. We bezoeken de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en belevende oriëntale sfeer. We lopen vervolgens naar de Jaffapoort waar we onder leiding van onze gids een wandeling over de oude muren van Jeruzalem maken naar de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag kunnen we genieten van een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in Jeruzalem.

 

Dag 8, maandag: Jeruzalem – City of David – Sifting Project – Time Machine

Na het ontbijt maken we een excursie naar de Klaagmuur, waar traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Vervolgens gaan we naar de stad van David. We dalen af om door de Hizkia tunnel te lopen, die gedeeltelijke met water staat. Onder leiding van een gids krijgen we meer te horen over de geschiedenis en zullen we ook deelnemen aan een archeologische uitgraving. Hierna maken we een reis door de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad Jeruzalem in de tijdmachine.

 

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam 

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland. Indien het vluchtschema het toelaat maken we onderweg nog een stop bij de Bijbelse tuinen, Neot Kedumim, op de route naar de luchthaven. Optioneel kun je hier een boom planten.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Rondreis Israël 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airco tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 369,-
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief