Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis door het Bijbelse land o.l.v. ds. J.J. van Holten

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

In samenwerking met de Hervormde Gemeente IJsselstein organiseert Beter-uit deze rondreis door Israël. Tijdens deze reis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. Het bezoek aan Israël verloopt aan de hand van de deskundige uitleg van een Nederlandssprekende Israëlische gids en uw eigen Beter-uit reisleider. Onze 10-daagse reis is een complete reis en uitstekend geschikt voor degenen die het Beloofde land voor de eerste keer  bezoeken. U gaat naar alle belangrijke plaatsen uit de Bijbel waaronder: Nazareth, het Meer van Galilea, de Berg der Zaligsprekingen, de rivier de Jordaan, Jeruzalem, de Klaagmuur, de Olijfberg, de Dode Zee en Massada.

 

Reisschema

Dag 1, Woensdag: IJsselstein – Amsterdam  – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, Donderdag: Jeruzalem – Klaagmuur - Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Dag 3, Vrijdag:  Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad – sabbatviering Yeshurun Synagoge

Dag 4, Zaterdag: Jeruzalem – Wadi Kelt - Massada - Dode Zee – Ein Gedi – Jeruzalem

Dag 5, Zondag: Vrije dag

Dag 6, Maandag: Kerk van het Hanengekraai – Berg Zion – Stad van David – Hizkia tunnels – Mahane Yehuda markt

Dag 7, Dinsdag: Beth-El – Shilo – Jericho – Qasr-el-Yahud – Meer van Galilea – Tiberias

Dag 8, Woensdag:  Meer van Galilea – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Safed – Nazareth – Tiberias  

Dag 9, Donderdag:  Akko – Haifa – Muhrakha – Caesarea – Netanya

Dag 10, Vrijdag:  Netanya – Tel Aviv – Amsterdam - IJsselstein

Van dag tot dag

Woensdag: IJsselstein – Amsterdam  – Tel Aviv – Jeruzalem

We vertrekken per bus vanaf IJsselstein naar Schiphol met aansluitend de vlucht naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht in Jeruzalem.

 

Donderdag: Jeruzalem – Klaagmuur - Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Vanmorgen rijden we naar de Klaagmuur in de Oude Stad waar ’s ochtends traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Deze ceremonie van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt met zang, dans en zoetigheid gevierd. Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah rijden we naar Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op.

‘s Middags brengen we een bezoek aan Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, en de Herdersvelden. Voordat we verder rijden, hebben we een ontmoeting met Peter en Tineke ’t Lam. In een stadje aan de oostkant van Bethlehem worden jongens opgevangen die lichamelijk gehandicapt zijn geworden. Deze jongens krijgen hier therapeutische begeleiding om de voor hun nieuwe situatie beter te leren hanteren. Een gedeelte van die therapie is het werken in een houtwerkplaats. Op weg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Vrijdag:  Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad – sabbatviering Yeshurun Synagoge

Vandaag is het begin van de sabbatdag en rijden we naar de Olijfberg voor een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en verder naar de oude Stefanuspoort. We treden de Oude Stad binnen, waar zich de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk bevinden. We bezoeken diverse bazaars, de Romeinse Cardo en beleven de oriëntaalse sfeer. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin en bezoeken we tevens de Klaagmuur, waarna de bus ons naar het hotel brengt. In de avond maken we een korte wandeling naar de Yeshurun Synagoge waar we de vrijdagavond (sabbatviering) mogen aanschouwen.

 

Zaterdag: Jeruzalem – Wadi Kelt - Massada - Dode Zee – Ein Gedi – Jeruzalem

We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder de zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt voor een uitzicht over het Klooster van St. George. We rijden langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen, en volgen de kustlijn van de Dode Zee naar Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht. U kunt ook kennismaken met de Dode Zee door er een bad in te nemen, een bijzondere ervaring! Vervolgens rijden we naar Ein Gedi de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats waar David zich verschool voor Saul. Hier maken we gezamenlijk een wandeling door het park. Na afloop rijden wij terug naar ons hotel in Jeruzalem.

 

Zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. Uw predikant verzorgt de samenkomst(en). Indien mogelijk kunt u ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Maandag: Kerk van het Hanengekraai – Berg Zion – Stad van David – Hizkia tunnels – Mahane Yehuda markt

We beginnen de dag met een bezoek aan de Kerk van het Hanengekraai ten zuiden van de Oude Stad. Op deze plek heeft Petrus Jezus tot driemaal toe verloochend. Op deze plaats zou volgens de overlevering het huis van de hogepriester Kajafas hebben gestaan, waar Jezus gevangen heeft gezeten en berecht werd. De huidige kerk is in 1931 gebouwd op de plaats waar ook in de Byzantijnse tijd een heiligdom heeft gestaan. Bij opgravingen werden tombes gevonden waarin Jezus gevangen zou zijn gehouden. Daarna rijden we naar berg Zion net buiten de muren van de Oude Stad, waar het graf van koning David zich zou bevinden. Vervolgens gaan we naar de Stad van David. We dalen af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Mahane Yehuda markt. Een leuke manier om het eten van Israël te ontdekken en om kennis te maken met de lokale bevolking.

 

Dinsdag: Beth-El – Shilo – Jericho – Qasr-el-Yahud – Meer van Galilea – Tiberias

In de ochtend starten we met een bezoek aan de nederzetting Beth-El, in het Hebreeuws Huis van God. Dit is de plaats waar Jakob in een droom een ladder op de aarde zag die tot aan de hemel reikte. Hier kunnen we vandaag de dag nog een goede indruk krijgen van het leven in een nederzetting. Vervolgens rijden we verder naar Shilo. Dit is een belangrijke plaats in de geschiedenis van het Joodse volk. Toen de Israëlieten, onder leiding van Jozua, het land veroverd hadden, kwamen alle Israëlieten samen in Shilo en werd daar de tent der samenkomst, de tabernakel, opgericht. De tabernakel was volgens de Hebreeuwse Bijbel een verplaatsbare tent die  voor de Israëlieten dienst deed als plaats van aanbidding en symbool stond voor het feit dat God in hun midden verbleef. Het verslag in de Bijbelboeken Exodus, Leviticus en Numeri verhaalt hoe de tent werd gemaakt en in gebruik genomen volgens de instructies die Mozes van God had gekregen op de berg Horeb. Over een prachtige bergweg rijden we langs Maale Ephrayim naar de Jordaanvallei. De volgende stop, die we maken, is Jericho, een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Na deze tussenstop rijden we naar Qasr-el-Yahud, de officiële plaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We rijden door de Jordaanvallei naar het Meer van Galilea. Diner en overnachting in Tiberias.

 

Woensdag:  Meer van Galilea – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Safed – Nazareth – Tiberias  

We beginnen deze dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Aan de oever van het meer vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde Jezus de broden en vissen voor een grote groep mensen. We rijden naar het nabijgelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Op korte afstand vinden we de Berg der Zaligsprekingen. We rijden naar Safed. Deze stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht over het landschap van Galilea. Safed is één van de vier heilige steden in Israël en de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk bevatten verborgen plekken en prachtige synagogen. We wandelen door de oude stad met haar smalle straten en bezoeken een synagoge. Vervolgens rijden we naar Nazareth, de plaats waar Jezus is opgegroeid. Hier bezoeken we de Aankondigingskerk en de put van Maria. Op deze plek heeft de aartsengel Gabriël het goede nieuws verteld aan Maria dat ze een kindje zou krijgen. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tiberias.

 

Donderdag:  Akko – Haifa – Muhrakha – Caesarea – Netanya

We bezoeken op deze laatste dag van deze reis de pittoreske kruisvaardersstad Akko, met het Johanniterklooster en de ondergrondse kruisvaarderstunnel. Hierna rijden we naar Haifa en het Carmelgebergte en volgen de kust van de Middellandse  Zee naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. We bekijken de opgravingen en het theater. We overnachten in Netanya.

 

Vrijdag:  Netanya – Tel Aviv – Amsterdam - IJsselstein

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Aansluitend bustransfer naar IJsselstein.

Accommodaties

Hotel Montefiore

Hotel Montefiore ligt in een verkeersvrije zone in het centrum van Jeruzalem. De compleet...

Hotel Montefiore

Hotel Montefiore ligt in een verkeersvrije zone in het centrum van Jeruzalem. De compleet gerenoveerde kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een koelkast en thee- en koffiefaciliteiten. Gratis WiFi is beschikbaar in de kamers en in de lobby. In Hotel Montefiore kunt u de dag goed beginnen met een traditioneel Israëlisch ontbijt. De receptionisten staan 24 uur per dag voor u klaar met nuttige toeristische informatie en het is tevens mogelijk een rondleiding door de stad te reserveren. U kunt gratis gebruikmaken van een laptop. Het Montefiore Hotel bevindt zich op 50 meter van de hoofdstraten King George en Ben Yehuda. Hier kunt u de bus nemen naar alle belangrijke bezienswaardigheden in Jeruzalem. De historische stad van Jeruzalem ligt op 20 minuten loopafstand.

terug

Kibbutz Ein Gev

Dit grote internationale hotel ligt aan de oostelijke oever van het Meer van Galilea, dicht bij de...

Kibbutz Ein Gev

Dit grote internationale hotel ligt aan de oostelijke oever van het Meer van Galilea, dicht bij de Golan-hoogvlakte en de avontuurlijke bezienswaardigheden aldaar. Ein Gev Holiday Resort wordt omgeven door groene gazons en biedt kamers en privébungalows met barbecuefaciliteiten.

Het Ein Gev Resort beschikt over een privéstrand en ligt in een mooie omgeving, ideaal voor een ontspannen vakantie. De stad Tabgha ligt op slechts 25 km afstand. In de kibboets kunnen gasten dineren in het beroemde visrestaurant, op slechts 2 minuten rijden van het hotel. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere een rit met de trein in de kibboets.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Ontdek Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Tel Aviv retour (rechtstreeks met Transavia)*
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer IJsselstein – Schiphol retour
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • Negen overnachtingen in goede Joodse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension; volpension op zondag
 • Zeven dagen vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden** volgens programma
 • Fooien 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 439,-
 • Lunches circa 10,- / 15,- per persoon per dag
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)
 • Administratiekosten 15,- per boeking
 • Overige entreegelden
 • Drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

* Bij het doorgaan van de reis worden de vluchten definitief gereserveerd; de mogelijkheid bestaat dat dit invloed heeft op de reissom

** Entreegelden welke inbegrepen zijn: Nationaal Park Ticket, St.Annakerk, Bethesda, Massada (inclusief kabelbaan), Kapernaüm, boottocht op het Meer van Galilea, Akko en Shilo, Stad van David en de Kerk van het Hanengekraai. Zwemmen bij de Dode Zee, inclusief gebruik strandbedden; douches en lunch niet inbegrepen. Ter plaatse wordt dit door de lokale gids aangeboden. Kosten zijn circa $ 15,- per persoon.

 

Vluchtschema

 Datum

 Van

 Naar

 Vluchtnummer

 Vertrek

 Aankomst

 19.04.2017

 Amsterdam

 Tel Aviv

 HV5801

 13.45 uur

 19.15 uur

 28.04.2017

 Tel Aviv

 Amsterdam

 HV5802

 12.30 uur

 16.35 uur

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief