Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Natuur en cultuurreis Israël

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis door Israël laat niet alleen de hoogtepunten van Het Beloofde Land zien, maar ook de prachtige natuur en de indrukwekkende geschiedenis. In de buitenlucht ver buiten de stad kom je het beste tot rust. Tijdens verschillende wandelingen wordt je verrast door de prachtige natuur en weidse uitzichten. Maak een hike door het moeraslandschap in het Hula Natuurreservaat en in het Adamit Park waar je op een natuurlijke hangbrug een prachtig uitzicht hebt over Westelijk Galilea, van de Libanese grens tot de baai van Haifa. Kom meer te weten over het leven in de tijd van de Here Jezus in het openluchtmuseum Nazareth Village en denk terug aan de vele wonderen die hij heeft gedaan rond het Meer van Galilea, een gebied dat er nog vrijwel hetzelfde uit moet zien als toen. Ook bezoek je vele Bijbelse plaatsen waar je in de voetsporen van Jezus en Zijn discipelen treedt. Zoals in Jeruzalem waar de geschiedenis in de oude stad voor je gaat leven. Reis mee en laat je verwonderen door het beloofde land!

Highlights

 • Compleet nieuwe reis, combinatie van natuur en cultuur
 • Mooie wandelingen in het Hula Natuurreservaat en het Adamit Park
 • Nederlandssprekende gids
 • Reis vanuit een Bijbels oogpunt
 • Air-conditioning in bus en kamer 
 • Entreegelden, fooien en ruimbagage inbegrepen

 

Dag 1, donderdag 2 augustus: Amsterdam – Tel Aviv - Jeruzalem

Dag 2, vrijdag 3 augustus: Scopusberg - Emek Tsurim project – Stad van David – Tunnel van Hizkia – Mahne Yehuda markt

Dag 3, zaterdag 4 augustus: Graftuin – Olijfberg  – Hof van Gethsemané -  Oude Stad

Dag 4, zondag 5 augustus: Vrije dag

Dag 5, maandag 6 augustus: Jeruzalem – Ein Gedi – Masada – Dode Zee – Tiberias

Dag 6, dinsdag 7 augustus: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Berg Arbel

Dag 7, woensdag 8 augustus: Hula Natuurreservaat – berg Bental – Um el Kantir – Ein Aya

Dag 8, donderdag 9 augustus: Magdala – berg Adir – Adamit Park

Dag 9, vrijdag 10 augustus: Nazareth Village – Caesarea – Givat Olga – Mikhmoret

Dag 10, zaterdag 11 augustus: Tiberias – Tel Aviv - Amsterdam

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 2 augustus: Amsterdam – Tel Aviv - Jeruzalem

Onze reis begint! We vliegen gezamenlijk vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Bij aankomst staat er een comfortabele bustransfer klaar waarmee we naar het hotel in Jeruzalem worden gebracht voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, vrijdag 3 augustus: Scopusberg - Emek Tsurim project – Stad van David – Tunnel van Hizkia – Mahne Yehuda markt

Vanaf de Scopusberg genieten we van een eerste uitzicht over de stad Jeruzalem. Bij het sorteerproject van Emek Tsurim gaan we op zoek naar archeologische voorwerpen. Het zegel van koning Hizkia, een Egyptisch amulet uit de tijd van de farao’s, juwelen, mozaïekstukken en munten zijn maar enkele voorbeelden van de gevonden voorwerpen. Deze oude artefacten zijn erg belangrijk want ze vertellen iets over de geschiedenis en helpen ons deze geschiedenis beter te begrijpen.   

Vervolgens staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. Koning Hizkia heeft deze tunnel laten uitgraven van de Gihon bron naar het badwater van Siloam. De levendige Mahne Yehuda markt is kleurrijk en vol met lokale kruiden en specerijen. Aan het einde van de dag genieten we van een Sabbatsdiner.

 

Dag 3, zaterdag 4 augustus: Graftuin – Olijfberg  – Hof van Gethsemané -  Oude Stad

Vandaag staat volledig in het teken van de Oude Stad en haar geschiedenis. In de Graftuin vinden we het lege graf van Jezus. De groene tuin met veel bloemen, paden en banken is een fijne plaats voor stilte en gebed.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Op de Olijfberg is er een mooi uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg wordt ook als de plaats van Jezus’ hemelvaart gezien en in het Bijbelboek Zacharia wordt de Olijfberg genoemd als de plaats waar Hij eens zal terugkomen. Om deze reden is de Olijfberg een geliefde begraafplaats. Je hebt vanaf de Olijfberg ook uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Hier bevinden zich onder andere de kerk van Anna en Bethesda.

 

De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. We bekijken de Grafkerk, waarna we via de souk, met zijn wirwar aan bazaars, door de Damascuspoort de oude stad verlaten.

 

Dag 4, zondag 5 augustus: Vrije dag

Op de derde dag kun je genieten van een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in Jeruzalem.

 

Dag 5, maandag 6 augustus: Jeruzalem – Ein Gedi – Masada – Dode Zee – Tiberias

Na een vroeg ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea en komen we uit bij de oevers van de Dode Zee. We bezoeken het natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Bij deze oase maken we een mooie wandeling. We kunnen zelfs doorlopen tot de waterval. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! Na het zwemmen vervolgen we de reis naar het noorden. De route die we nemen leidt ons door de Jordaan vallei naar onze bestemming, het Meer van Galilea. De komende vijf nachten verblijven we in Tiberias.

 

Dag 6, dinsdag 7 augustus: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Berg Arbel

In het noorden van Israël ontdekken we meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel. De dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als in de tijd waarin Jezus leefde. Lopend komen we bij de oever van het Meer van Galilea en Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je naast vele dieren en andere figuren ook de broden en de vissen ziet.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Op de berg Arbel genieten we van prachtige panoramische uitzichten op de Jordaan vallei, het meer van Galilea, de Golan Hoogten en de berg Hermon.

 

Dag 7, woensdag 8 augustus: Hula Natuurreservaat – berg Bental – Um el Kantir – Ein Aya

In Hula Natuurreservaat staat er een mooie wandeling op het programma door het moeraslandschap met papyrusplanten en riet. We rijden langs de oevers van het Meer van Galilea naar de Golan Hoogten en komen aan bij de berg Bental waar we meer te horen krijgen over het gebied. Dan naar Um el Kantir om de gerestaureerde synagoge uit de 6e – 8e eeuw te bekijken. De synagoge was in het jaar 749 verwoest door een aardbeving maar in 2003 is er een project gestart om de ruïnes te herstellen. De synagoge is nu één van de best bewaarde in heel Israël. Aan het einde van de dag is er tijd voor een beetje verkoeling en ontspanning bij de bron van Ein Aya.

 

Dag 8, donderdag 9 augustus: Magdala – berg Adir – Adamit Park

We komen bij Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena. We bekijken de opgravingen in Magdala waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagoges, uit de tijd van Jezus.Op de grens met de Libanon ligt de berg Adir. We maken een tussenstop om van het uitzicht over Libanon te genieten. Vervolgens naar het Adamit Park waar een wandeling ons naar een natuurlijke hangbrug brengt vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Westelijk Galilea, van de Libanese grens tot de baai van Haifa.

 

Dag 9, vrijdag 10 augustus: Nazareth Village – Caesarea – Givat Olga – Mikhmoret

In het openluchtmuseum Nazareth Village wordt er een goed beeld weergegeven over leven in de tijd van de Heere Jezus. Vervolgens naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulas zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. Via een wandeling langs de kliffen van Givat Olga komen we bij het strand van Mikhmoret. Als de tijd het toelaat kunnen we nog lekker zwemmen in de zee.

 

Dag 10, zaterdag 11 augustus: Tiberias – Tel Aviv - Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

 

Belangrijk: Voor deze reis is een goed loopvermogen vereist. Breng elke dag een hoed, een grote fles water en een kleine rugzak mee.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Natuur en cultuurreis Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 455,-

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Overnachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-5

Jeruzalem

Hotel Rimonim Shalom

4 nachten

Dag 5-10

Tiberias

Astoria Hotell

5 nachten

 

 

 

9 nachten

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief