Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

NIEUW! Israël Natuur en Cultuurreis

Najaar | Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis door Israël laat niet alleen de hoogtepunten van Het Beloofde Land zien, maar ook de prachtige natuur en de indrukwekkende geschiedenis. In de buitenlucht ver buiten de stad kom je het beste tot rust. Laat je verrassen door de prachtige natuur van Israël in het natuurreservaat Tel Dan met als bijnaam De Hof van Eden en ervaar hoe het is om te drijven in de Dode Zee. Ook bezoek je vele Bijbelse plaatsen waar je in de voetsporen van Jezus en Zijn discipelen treedt. Je ziet onder andere Kapernaüm, waar Jezus predikte, Tabgha waar Jezus een grote menigte te eten gaf en Qasr el Yahud, waar Jezus werd gedoopt. In Jeruzalem ben je getuige van de Bar Mitswaceremonie en bezoek je het indrukwekkende herdenkingscentrum Yad Vashem.

 

Highlights

 • Compleet nieuwe reis, combinatie van natuur en cultuur
 • Nederlandssprekende gids
 • Reis vanuit een Bijbels oogpunt
 • Air-conditioning in bus en kamer 
 • Reis voor jong en oud
 • Entreegelden, fooien en ruimbagage inbegrepen

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 19 oktober: Amsterdam – Tel Aviv - Jeruzalem

Onze reis begint! We vliegen gezamenlijk vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Bij aankomst staat er een comfortabele bustransfer klaar waarmee we naar het hotel in Jeruzalem worden gebracht voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, zaterdag 20 oktober: Olijfberg  – Hof van Gethsemané -  Oude Stad

Vandaag staat volledig in het teken van de Oude Stad en haar geschiedenis. We beginnen de dag op de Olijfberg en genieten van het uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg wordt ook als de plaats van Jezus’ hemelvaart gezien en in het Bijbelboek Zacharia wordt de Olijfberg genoemd als de plaats waar Hij eens zal terugkomen. Om deze reden is de Olijfberg een geliefde begraafplaats. Je hebt vanaf de Olijfberg ook uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Hier bevinden zich onder andere de kerk van Anna, Bethesda, de boog van Ecce Homo en Lithostrotos, de veroordelingskapel.

 

De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. We bekijken de Grafkerk, waarna we via de souk, met zijn wirwar aan bazaars, door de Damascuspoort de oude stad verlaten. In de Graftuin vinden we het lege graf van Jezus.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Dag 3, zondag 21 oktober: Vrije dag

Op de derde dag kun je genieten van een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in Jeruzalem.

 

 

Dag 4, maandag 22 oktober: Stad van David – Bar Mitzwa Ceremonie – Yad Vashem – Bethlehem

Eén dag cultuur en geschiedenis is lang niet genoeg om Jeruzalem echt te ontdekken. Om deze reden bezoeken we vandaag nogmaals  de Oude Stad. Vandaag gaan we naar een archeologische opgraving, de Stad van David. Hier duiken we onder de grond en bezoeken ‘Warren’s Shaft’, een ondergrondse tunnel uit de tijd van de Kanaänieten, ontdekt door Sir Charles Warren in 1867. Via de tunnel van Hizkia, lopen we naar de Vijver van Siloam.

 

Vervolgens bezoeken we de Klaagmuur. Hier vindt traditioneel op maandagmorgen de Bar Mitswa-ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. 

 

Later op de dag gaan we naar het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

De dag wordt afgesloten met een excursie naar Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, dat even buiten Jeruzalem ligt. Hier nemen we een kijkje in de Geboortekerk, de kerk waar Jezus zou zijn geboren.

 

Dag 5, dinsdag 23 oktober: Massada – Grotten van Qumran – Dode Zee – Qasr el Yahud – Wadi Kelt

Na het ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen.

 

De reis wordt vervolgd langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen, waarna we verder rijden naar de Dode Zee, de meest zoute zee op aarde.  In deze zee ronddobberen is een unieke ervaring! Op deze bijzondere locatie is er vrije tijd ingelast om te ontspannen.

 

Eenmaal bijgekomen en ontspannen rijden we naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. Op de weg terug naar Jeruzalem maken we nog een tussenstop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt.

 

Dag 6, woensdag 24 oktober: Jeruzalem – Caesarea – Druzendorp – Nazareth – Tiberias

Na het ontbijt rijden we naar Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea.

In de Bijbel komen we deze stad ook meerdere malen tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen, in Caesarea, en Paulas zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

De rit gaat verder langs de verschillende Druzendorpen die de omgeving rijk is. Uiteraard stoppen we in een van deze dorpen. Samen met een Druzengids wandelen we door de straatjes van het dorp. We gaan ook bij een Druzenfamilie op visite en krijgen daar een lunch aangeboden. Een unieke ervaring! We horen onder andere de verhalen over het leven als Druze, de religie, de rol van de Druzenvrouw.

 

Vervolgens gaan we naar Nazareth en bezoeken de Aankondigingskerk. Aan het eind van de middag rijden we naar Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 7, donderdag 25 oktober: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Nazareth – Zippori nationaal park

Na het ontbijt beginnen we deze dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Op het midden van het meer worden de motoren even stilgezet. De stilte die je dan ervaart is heel indrukwekkend!

 

Marcus 4:39

Toen hij wakker geworden was, sprak hij de wind bestraffend toe en zei tegen het meer: ‘Zwijg! Wees stil!’ De wind ging liggen en het meer kwam helemaal tot rust.

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. 

 

Ook staat er een bezoek aan Kapernaüm gepland. Hier krijgt het in de voetstappen van Jezus lopen een nieuwe betekenis. Neem plaats op de stenen banken van de oude synagoge waar Jezus vroeger predikte en zie de ruïnes van het huis van Petrus.

 

In de middag gaan we naar Zippori, het oude Sepphoris, de  hoofdstad van Galilea in de tijd van de Romeinen. Zippori zou ook de woonplaats zijn geweest van Joachim en Anne, de ouders van Maria. De stad is beroemd vanwege haar Byzantijnse mozaïeken zoals de Mona Lisa van Galilea.

 

Dag 8, vrijdag 26 oktober: Banias – Tel Dan – Bentalberg – Katzrin

Laat je vandaag verrassen door de overweldigende natuur en de afwisseling van de Golan Hoogvlakte. We rijden naar Banias, het vroegere Caesarea Philippi, aan de voet van de berg Hermon. Hier vinden we één van de bronnen van de Jordaan. In dit prachtige natuurgebied maken we een mooie wandeling.

 

De reis wordt vervolgd naar het natuurreservaat Tel Dan. Dit reservaat is één van de mooiste plekjes van Israel. Tel Dan heeft als bijnaam De Hof van Eden en als je hier rondloopt zul je begrijpen waarom. Onder de bladeren van de bomen stroomt de rivier Dan, de grootste van de bronnen van de Jordaan. Naast de prachtige natuur, is dit ook een archeologische vindplaats met overblijfselen uit de tijd van de Bijbel.

 

Vervolgens rijden we verder noordelijk, naar de Bentalberg. Bovenop deze slapende vulkaan heb je een panoramisch uitzicht over de Golan, Syrië en de hoogste berg van Israël, de Hermonberg. Bovenop de berg kun je verschillende bunkers bekijken die een stukje geschiedenis vertellen over de Zesdaagse Oorlog om de Golan.

 

Later op de dag gaan we naar Katzrin en bezoeken we een olijfoliefabriek. We krijgen uitleg over het proces van de olijfolieproductie en uiteraard proeven we ook een aantal soorten olijfolie.

 

Dag 9, zaterdag 27 oktober: Tiberias – Tel Aviv - Amsterdam

In de ochtend worden we met een transfer naar het vliegveld bij Tel Aviv gebracht. Vanaf daar vliegen we weer terug naar Nederland waarna je kunt terugkijken op een indrukwekkende reis!

Accommodaties

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Jerusalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vind je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het...

Jerusalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vind je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het centrale busstation waardoor je makkelijk andere delen van de stad kunt bezoeken. Op een steenworp afstand ligt de kleurrijke markt Mahne Yehuda en in 20 minuten lopen bereik je het historische centrum van Jeruzalem. In het hotel vind je een restaurant, een bar/lounge en een koffiebar/café. Wifi in de gemeenschappelijke ruimtes is gratis en op de kamers is er wifi beschikbaar tegen een toeslag. De kamers zijn voorzien van een koelkastje en koffie en thee faciliteiten.

terug

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël Natuur en Cultuurreis - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 349,-
 • Het zwemmen in de Dode Zee is niet inbegrepen, dit wordt ter plekke geregeld op de lunch locatie

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vluchtgegevens (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

19 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

12.30 uur

16.50 uur

19 oktober 2018

Istanbul

Tel Aviv

TK 808

19.00 uur

21.00 uur

27 oktober 2018

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.35 uur

27 oktober 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-6

Jeruzalem

Hotel Rimonim Shalom / Jerusalem Gold Hotel

5 nachten

Dag 6-9

Tiberias

Prima Too Hotel

3 nachten

 

 

 

8 nachten

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 29 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief