Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Beter-uit israel Jeruzalem koepel uitzicht
Highlights Israël

Highlights Israël

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Heb je altijd al eens naar het land van de Bijbel gewild? Onze achtdaagse reis door Israël is uitstekend geschikt voor wanneer je dit bijzondere land met zijn rijke geschiedenis voor de eerste keer gaat bezoeken. Gedurende de reis kom je er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. Je  bezoekt de plaatsen die je kent vanuit de Bijbel, zoals Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De Nederlandssprekende Israëlische gids en de Beter Uit reisleider nemen je mee naar deze unieke plaatsen.

 

Zeer complete reis, praktisch alles inbegrepen! 

 

Reisschema 2017

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Tel Aviv (met overstap)

Dag 2, vrijdag: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee

Dag 3, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Dag 4, zondag: Vrije dag

Dag 5, maandag: Jeruzalem – Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Dag 6, dinsdag: Jeruzalem – Rivier de Jordaan – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Meer van Galilea – Tiberias

Dag 7, woensdag: Caesarea – Nazareth – Nazareth Village

Dag 8, donderdag: Tel Aviv – Amsterdam (met overstap)

 

Reisschema 2018

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv (met overstap)

Dag 2, zondag: Vrije dag

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Dag 5, woensdag: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee

Dag 6, donderdag: Jeruzalem – Rivier de Jordaan – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Meer van Galilea – Tiberias

Dag 7, vrijdag: Caesarea – Nazareth – Nazareth Village

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam (met overstap)

van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv

Vandaag ontmoet je de groep op Schiphol en samen vertrekken we naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlandssprekende Israëlische gids al te wachten. Deze gids zal je deze week kennis laten maken met het bijzondere land Israël. Met de gids vertrekken we richting Jeruzalem. De komende vijf nachten verblijven en dineren we in Kibbutz Neveh Ilan in de heuvels van Judea of een gelijkwaardig hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. Je kunt vandaag genieten van de mooie omgeving van de kibbutz in de heuvels van Judea of bijverblijf in de stad een wandeling maken door Jeruzalem. Indien mogelijk kun je ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem – Bethlehem

Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Na het zien van deze ceremonie rijdt de bus naar het Israëlisch parlementsgebouw Knesset.  Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht.

De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

In Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, bekijken we de geboortekerk. Ook kijken we uit over de Herdersvelden en op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. 

 

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg wordt ook als de plaats van Jezus’ hemelvaart gezien en in het Bijbelboek Zacharia wordt de Olijfberg genoemd als plaats waar Hij eens zal terugkomen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats. Vanaf de Olijfberg heb je uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Aan het begin van de avond zie je de Israëlieten die zich voorbereiden op de Shabbat. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 5, woensdag: Wadi Kelt – Massada – Dode Zee

Na ons ontbijt vertrekken we richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen.

 

We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 6, donderdag: Jeruzalem – Rivier de Jordaan – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Meer van Galilea – Tiberias

Het is tijd om afscheid te nemen van Jeruzalem. De route die we nemen leidt ons door de Jordaanvallei naar onze bestemming, het Meer van Galilea. In het noorden van Israël ontdekken we meer bijzondere plaatsen uit de Bijbel.

 

De eerste tussenstop is bij de rivier de Jordaan, bij Jericho. Hier, bij Qasr El Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Deze dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! De overnachting en het diner is vandaag in Hotel Astoria (of gelijkwaardig) in Tiberias.

 

Dag 7, vrijdag: Caesarea – Nazareth – Nazareth Village

Caesarea was ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulas zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. In Nazareth Village, een openluchtmuseum, krijg je een goed beeld van het leven in de tijd van Jezus. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

 

Wil je meer weten over het land? Klik hier voor reisinformatie over Israël.

Accommodaties

Jerusalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het...

Jerusalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het centrale busstation waardoor je makkelijk andere delen van de stad kunt bezoeken. Op een steenworp afstand ligt de kleurrijke markt Mahne Yehuda en in 20 minuten lopen bereik je het historische centrum van Jeruzalem. In het hotel vindt je een restaurant, een bar/lounge en een koffiebar/café. WiFi in de  gemeenschappelijke ruimtes is gratis en op de kamers is er WiFi beschikbaar tegen een toeslag. De kamers zijn voorzien van een koelkastje en koffie en thee faciliteiten.

terug

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-10-2017
Alle Leeftijden
Wim van Dronkelaar
Volgeboekt
€ 1199
9-11-2017
Alle Leeftijden
Coby Mulder
Te boeken
€ 1199
Houd me op de hoogte
28-4-2018
Alle Leeftijden
 
Te boeken
€ 1325
Houd me op de hoogte
28-4-2018
Single
 
Te boeken
€ 1399
Houd me op de hoogte
8-5-2018
Alle Leeftijden
 
Te boeken
€ 1259
Houd me op de hoogte
24-5-2018
Single
 
Te boeken
€ 1179
Houd me op de hoogte
14-6-2018
Alle Leeftijden
 
Te boeken
€ 1199
Houd me op de hoogte
15-10-2018
Alle Leeftijden
 
Te boeken
€ 1279
Houd me op de hoogte
20-10-2018
Alle Leeftijden
 
Te boeken
€ 1279
Houd me op de hoogte
20-10-2018
Single
 
Te boeken
€ 1279
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie - Highlights Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 319,- (299,- op 17 oktober en 9 november 2017)

Overige informatie

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Israël Highlights 2017

 

Hotelovernachtingen 

 

 Dag 1-6   Jeruzalem   Neve Ilan   5 nachten 
 Dag 6-8  Tiberias  Astoria Hotel   2 nachten

 

 • De reis van 17 oktober 2017 vertrekt op dinsdag in plaats van donderdag

 

Israël Highlights 2018

 

Hotelovernachtingen 

 

Dag 1-6

Jeruzalem

Kibbutz Neve Ilan /

Hotel Rimonim Shalom /

Jerusalem Gold Hotel

5 nachten

Dag 6-8

Tiberias

Astoria Hotel/

Prima Too Hotel

2 nachten

 

 • De reis van 17 oktober vertrekt op dinsdag in plaats van zaterdag
 • De reis van 9 november vertrekt op donderdag in plaats van zaterdag
 • De reis van 8 mei vertrekt op dinsdag in plaats van zaterdag en begint in het noorden waarbij je 1 nacht verblijft in Eden Inn in Zichron Yacov.
 • De reis van 24 mei vertrekt op donderdag in plaats van zaterdag
 • De reis van 15 oktober vertrekt op maandag in plaats van zaterdag en begint in het noorden waarbij je 1 nacht verblijft in Eden Inn in Zichron Yacov.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief