Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

ISR_ JudeaBijDodeZee_dreamstime_xxl_11074487_b2
Familiereis
Israël

Familiereis Israël

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze  reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. Zo help je mee aan een echte archeologische uitgraving in de Stad van David, daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat, en overnacht je in een heuse bedoeïenentent. Ook ga je kajakken op de Jordaan, struinen door de smalle straten en steegjes van Jeruzalem en dobberen op de Dode Zee. In Kfar Kedem word je gekleed in traditionele kleding uit de tijd van de Heere Jezus en kun je uit nog meer leuke excursies kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van schapen hoeden, melken en kaas maken, graan oogsten en pitabrood bakken? Ook kun je een rit per ezel maken. Tijdens een bezoek aan het marsepeinmuseum is het heerlijk smullen van het zelfgemaakte marsepein. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die ze kennen uit de Bijbel!

 

Zeer complete reis, praktisch alles inbegrepen!

 

Reisschema

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, zondag: Vrije dag

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Dag 4, dinsdag: Qumran – Ein Gedi – Dode Zee – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

Dag 6, donderdag: Boottocht op het Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kajakken op de Jordaan

Dag 7, vrijdag: Nazareth Village – Marsepeinmuseum – Kfar Kedem

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam  

van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel. Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) ligt in de heuvels van Judea en heeft een geweldig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en goede recreatiefaciliteiten.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een mogelijkheid is om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

De dag begint op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus. Vanaf de hof loopt de weg, via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, de kerk van Anna en Bethesda. Via de smalle straten en steegjes en over de gezellige oriëntaalse bazaars kom je uit bij de Klaagmuur. Hier vindt op maandag traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Hierna staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk met water staat. Vlakbij is de indrukwekkende Graftuin. De dag wordt afgesloten met een reis door de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad Jeruzalem in de tijdmachine.

 

Dag 4, dinsdag: Qumran – Ein Gedi – Dode Zee – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Door het woeste landschap van Judea gaat de route richting het zuiden. Bij Qumran wordt er gestopt. Dit is de vindplaats van de Dode Zeerollen. De reis wordt vervolgd  naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee, een unieke ervaring! De rit gaat verder naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Tevens is de afdaling per kabelbaan. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

De ochtend begint goed met een tocht op een kameel! Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei, voorbij Jericho, en bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt, Qasr Al Yahud. Daarna gaat de route verder naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar je kunt zwemmen in de warmwaterbronnen. We bezoeken de Romeinse stad Beit She’an, één van de oudste steden in het land. De dag eindigt in het Astoria Hotel (of gelijkwaardig) in Tiberias voor de komende drie nachten.

 

Dag 6, donderdag: Boottocht op het Meer van Galilea – Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kajakken op de Jordaan

De dag begint met een boottocht op het Meer van Galilea. Vervolgens bezoek je Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn. De reis vervolgt naar Tabgha. Dit is de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Vlakbij is de Berg der Zaligsprekingen. In de middag staat een leuke en sportieve activiteit op het programma! Je gaat namelijk kajakken op de Jordaan.

 

Dag 7, vrijdag: Nazareth Village – Marsepeinmuseum – Kfar Kedem

’s Morgens bezoek je het openluchtmuseum Nazareth Village. Dit museum gaat over het leven in de tijd van de Heere Jezus. Daarna is het smikkelen geblazen in het marsepeinmuseum. Je krijgt een workshop marsepein maken en uiteraard kan het proeven hiervan niet ontbreken. Vervolgens bezoek je Kfar Kedem. Hier kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van schapen hoeden, melken en kaas maken of graan oogsten waarmee je vervolgens pitabroden zult bakken. In de zomerperiode is het ook mogelijk om olijven te plukken en hier olie voor de lampen mee te maken. Om deze unieke ervaring compleet te maken, maak je ook nog een rit op een ezel.

 

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam  

Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

 

Wil je meer weten over het land? Klik hier voor reisinformatie over Israël.

Accommodaties

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De tenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
14-10-2017
Familie
Jeannette Zandbergen-Heres
Op aanvraag
€ 1399
30-12-2017
Familie
 
Te boeken
€ 1479
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie - Familiereis Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in tenten in een bedoeïenenkamp
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 275,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 125,-
 • Korting derde of vierde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 30,-

Overige informatie

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar of twee volwassenen en één of twee kinderen vanaf 12 jaar.

Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee volbetalende volwassen op de kamer verblijven.

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.
De informatiebijeenkomst voor de reis van 22 april vindt plaats op 1 april 2017 van 14.00 - 16.00 uur. Elke boeker ontvangt een aantal weken voor deze bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging. 
 

Hotelbeschrijving

 Dag 1-4

 Jeruzalem

 Kibbutz Neve Ilan

  3 nachten

 Dag 4-5

 Negev

 Kfar Hanokdim

  1 nacht

 Dag 5-8

 Tiberias

 Astoria Hotel

  3 nachten

 

 

 

  7 nachten

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief