Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

ISR_ JudeaBijDodeZee_dreamstime_xxl_11074487_b2
Familiereis
Israël

Familiereis Israël

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze  reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. Zo help je mee aan een echte archeologische uitgraving in de Stad van David, daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat, en overnacht je in een heuse bedoeïenentent. Ook ga je fietsen in een natuurreservaat of kajakken op de Jordaan, struinen door de smalle straten en steegjes van Jeruzalem en dobberen op de Dode Zee. In Kfar Kedem word je gekleed in traditionele kleding uit de tijd van de Heere Jezus en kun je uit nog meer leuke excursies kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van schapen hoeden, melken en kaas maken? Ook kun je een rit per ezel maken en zullen we een bericht versturen per postduif. Bij een honingboerderij leren we hoe honing wordt gemaakt en maken we kaarsen van bijenwas. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

 

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, zondag: Vrije dag

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Dag 4, dinsdag: Qumran – Ein Gedi – Dode Zee – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam 

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel. Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) ligt in de heuvels van Judea en heeft een geweldig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en goede recreatiefaciliteiten.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een mogelijkheid is om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

De dag begint op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus. Vanaf de hof loopt de weg, via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, de kerk van Anna en Bethesda. Via de smalle straten en steegjes en over de gezellige oriëntaalse bazaars kom je uit bij de Klaagmuur. Hier vindt op maandag traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Hierna staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. Vlakbij is de indrukwekkende Graftuin. De dag wordt afgesloten met een reis door de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad Jeruzalem in de tijdmachine.

 

Dag 4, dinsdag: Qumran – Ein Gedi – Dode Zee – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Door het woeste landschap van Judea gaat de route richting het zuiden. Bij Qumran wordt er gestopt. Dit is de vindplaats van de Dode Zeerollen. De reis wordt vervolgd  naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee, een unieke ervaring! De rit gaat verder naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Tevens is de afdaling per kabelbaan. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

De ochtend begint goed met een tocht op een kameel! Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei, voorbij Jericho, en bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt, Qasr Al Yahud. Daarna gaat de route verder naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar je kunt zwemmen in de warmwaterbronnen. We bezoeken de Romeinse stad Beit She’an, één van de oudste steden in het land. De dag eindigt in het Astoria Hotel (of gelijkwaardig) in Tiberias voor de komende drie nachten.

 

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

De dag begint met een bezoek aan Kfar Kedem. Hier kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van schapen hoeden, melken en kaas maken. We rijden op een ezel en om deze unieke ervaring compleet te maken leren we hoe men vroeger berichten naar elkaar kon versturen zonder e-mail of een smartphone. Voor we uit Kfar Kedem vertrekken krijgen we een duif mee. We kunnen een berichtje achterlaten op een briefje en wanneer we de duif vrijlaten bij onze eerste stop zal deze terugvliegen naar Kfar Kedem om ons berichtje te bezorgen. Vervolgens bekijken we in Nazareth de Kerk van de Aankondiging, de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad en de Mariabron. In het openluchtmuseum Nazareth Village zien we hoe het leven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag.

 

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

In de ochtend staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de in de Hula Vallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

Indien mogelijk (afhankelijk van het seizoen) kun je als groep ook gaan kajakken op de Jordaan.

 

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken. Vlakbij vinden we Tabgha. Dit is de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Vervolgens bezoek je Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn. We eindigen vandaag met een met een boottocht op het Meer van Galilea.

 

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam  

Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
24-2-2018
Familie
 
Te boeken
€ 1399
Houd me op de hoogte
28-4-2018
Familie
 
Te boeken
€ 1475
Houd me op de hoogte
20-10-2018
Familie
 
Gegarandeerd
€ 1449
Houd me op de hoogte
22-12-2018
Familie
 
Te boeken
€ 1499
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie - Familiereis Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in tenten in een bedoeïenenkamp
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 275,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 125,-
 • Korting derde of vierde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 30,-

Overige informatie

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar of twee volwassenen en één of twee kinderen vanaf 12 jaar.

Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee volbetalende volwassen op de kamer verblijven.

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.
De informatiebijeenkomst voor de reis van 14 oktober vindt plaats op 30 september 2017 van 14.00 - 16.00 uur. Elke boeker ontvangt een aantal weken voor deze bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging. 
 

Hotelbeschrijving

 Dag 1-4

 Jeruzalem

 Kibbutz Neve Ilan

  3 nachten

 Dag 4-5

 Negev

 Kfar Hanokdim

  1 nacht

 Dag 5-8

 Tiberias

 Astoria Hotel

  3 nachten

 

 

 

  7 nachten

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief