Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

ISR_ JudeaBijDodeZee_dreamstime_xxl_11074487_b2
Familiereis
Israël

Familiereis Israël

8 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze  reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. Zo bezoek je de Stad van David, help je mee in de zoektocht naar archeologische voorwerpen en daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat. Ook ga je fietsen in een natuurreservaat of kajakken op de Jordaan en overnacht je in een heuse bedoeïenentent. Struin door de smalle straten en steegjes van Jeruzalem en dobber in de Dode Zee. In Kfar Kedem word je gekleed in traditionele kleding uit de tijd van de Heere Jezus en kun je uit nog meer leuke excursies kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van schapen hoeden, melken, kaas maken of een ritje op een ezel? In Nazareth Village krijgen de kinderen een goed beeld van het leven in de tijd van de Heere Jezus. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

 

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, zondag: Vrije dag

Dag 3, maandag: Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David - Knesset

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Graftuin – Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam 

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel. Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) ligt in de heuvels van Judea en heeft een geweldig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en goede recreatiefaciliteiten.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een mogelijkheid is om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David – Knesset

De dag begint op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus. Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur. Hier vindt op maandag traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. In plaats van de Bar Mitswaceremonie kunnen we ook via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, de kerk van Anna en Bethesda. Bij het sorteerproject van Emek Tsurim gaan we op zoek naar archeologische voorwerpen zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Vervolgens staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. Op weg naar ons hotel rijdt de bus naar het Israëlisch parlementsgebouw Knesset.  Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Dag 4, dinsdag: Graftuin – Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin. Vervolgens rijden we door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran en de gids verteld ons over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee, een unieke ervaring! De reis wordt vervolgd  naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul. De rit gaat verder naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Te voet dalen we af via de Romeinse helling aan de westzijde. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

De ochtend begint goed met een tocht op een kameel! Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei, voorbij Jericho, en bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt, Qasr Al Yahud. Daarna gaat de route verder naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar je kunt zwemmen in de warmwaterbronnen. We bezoeken de Romeinse stad Beit She’an, één van de oudste steden in het land. De dag eindigt in het Astoria Hotel (of gelijkwaardig) in Tiberias voor de komende drie nachten.

 

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

De dag begint met een bezoek aan Kfar Kedem. Hier kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van schapen hoeden, melken en kaas maken. We rijden op een ezel en om deze unieke ervaring compleet te maken leren we hoe men vroeger berichten naar elkaar kon versturen zonder e-mail of een smartphone. Voor we uit Kfar Kedem vertrekken krijgen we een duif mee. We kunnen een berichtje achterlaten op een briefje en wanneer we de duif vrijlaten bij onze eerste stop zal deze terugvliegen naar Kfar Kedem om ons berichtje te bezorgen. Vervolgens bekijken we in Nazareth de Kerk van de Aankondiging, de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad en de Mariabron. In het openluchtmuseum Nazareth Village zien we hoe het leven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag.

 

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

In de ochtend staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de in de Hula Vallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

Wanneer het te warm is om te fietsen doen we een andere activiteit en zoeken we verkoeling door te kajakken op de Jordaan.

 

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken. Vlakbij vinden we Tabgha. Dit is de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Vervolgens bezoek je Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn. We eindigen vandaag met een met een boottocht op het Meer van Galilea.

 

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam  

Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
24-2-2018
Familie
Jaap de Mooij
Niet te boeken
€ 1399
28-4-2018
Familie
Wim van Dronkelaar
Volgeboekt
€ 1475
14-7-2018
Familie
 
Te boeken
€ 1575
Houd me op de hoogte
20-10-2018
Familie
 
Volgeboekt
€ 1449
22-12-2018
Familie
 
Gegarandeerd
€ 1499
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie - Familiereis Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in tenten in een bedoeïenenkamp
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 275,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 125,- *
 • Korting derde of vierde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 30,-

Overige informatie

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar of twee volwassenen en één of twee kinderen vanaf 12 jaar.

* Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee volbetalende volwassenen op de kamer verblijven.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelbeschrijving

 Dag 1-4

 Jeruzalem

 Kibbutz Neve Ilan

  3 nachten

 Dag 4-5

 Negev

 Kfar Hanokdim

  1 nacht

 Dag 5-8

 Tiberias

 Astoria Hotel

  3 nachten

 

 

 

  7 nachten

 

Vluchtschema bij vertrek op 28 april 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Datum

 Van

 Naar

 Vluchtnummer 

 Vertrek

 Aankomst

 28 april 2018

 Amsterdam

 Tel Aviv

 HV 5801

 06:15 uur

 11:45 uur

 5 mei 2018

 Tel Aviv

 Amsterdam

 HV 5802

 12:45 uur

 16:50 uur

 

Vluchtschema bij vertrek op 14 juli 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 Datum  Van  Naar  Vluchtnummer  Vertrek  Aankomst
 14 juli 2018  Amsterdam  Istanbul  TK 1962  12.25 uur  16.45 uur
 14 juli 2018  Istanbul  Tel Aviv  TK 808  18.55 uur  21.00 uur
           
 21 juli 2018  Tel Aviv  Istanbul  TK 785  10.00 uur  12.15 uur
 21 juli 2018  Istanbul  Amsterdam  TK 1953  15.05 uur  17.45 uur

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief