Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Familiereis Israël 2018

Najaar | Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze  reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. Zo bezoek je de Stad van David, help je mee in de zoektocht naar archeologische voorwerpen en daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat. Ook ga je fietsen in een natuurreservaat of kajakken op de Jordaan en overnacht je in een heuse bedoeïenentent. Struin door de smalle straten en steegjes van Jeruzalem en dobber in de Dode Zee. In Kfar Kedem word je gekleed in traditionele kleding uit de tijd van de Heere Jezus en kun je uit nog meer leuke excursies kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van schapen hoeden, melken, kaas maken of een ritje op een ezel? In Nazareth Village krijgen de kinderen een goed beeld van het leven in de tijd van de Heere Jezus. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

 

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, zondag: Vrije dag

Dag 3, maandag: Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David - Knesset

Dag 4, dinsdag: Jeruzalem – Graftuin – Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam 

Van dag tot dag

Kijk onderaan voor het programma met vertrek 19 oktober 2018!

 

Dag 1, zaterdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel. Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) ligt in de heuvels van Judea en heeft een geweldig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en goede recreatiefaciliteiten.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een mogelijkheid is om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

 

Dag 3, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David – Knesset

De dag begint op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus. Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur. Hier vindt op maandag traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. In plaats van de Bar Mitswaceremonie kunnen we ook via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, de kerk van Anna en Bethesda. Bij het sorteerproject van Emek Tsurim gaan we op zoek naar archeologische voorwerpen zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Vervolgens staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. Op weg naar ons hotel rijdt de bus naar het Israëlisch parlementsgebouw Knesset.  Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël.

 

Dag 4, dinsdag: Graftuin – Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin. Vervolgens rijden we door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran en de gids vertelt ons over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee, een unieke ervaring! De reis wordt vervolgd  naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul. De rit gaat verder naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Te voet dalen we af via de Romeinse helling aan de westzijde. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Beit She’an

De ochtend begint goed met een tocht op een kameel! Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei, voorbij Jericho, en bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt, Qasr Al Yahud. Daarna gaat de route verder naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar je kunt zwemmen in de warmwaterbronnen. We bezoeken de Romeinse stad Beit She’an, één van de oudste steden in het land. De dag eindigt in het Astoria Hotel (of gelijkwaardig) in Tiberias voor de komende drie nachten.

 

Dag 6, donderdag: Kfar Kedem – Nazareth – Nazareth Village

De dag begint met een bezoek aan Kfar Kedem. Hier kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van schapen hoeden, melken en kaas maken. We rijden op een ezel en om deze unieke ervaring compleet te maken leren we hoe men vroeger berichten naar elkaar kon versturen zonder e-mail of een smartphone. Voor we uit Kfar Kedem vertrekken krijgen we een duif mee. We kunnen een berichtje achterlaten op een briefje en wanneer we de duif vrijlaten bij onze eerste stop zal deze terugvliegen naar Kfar Kedem om ons berichtje te bezorgen. Vervolgens bekijken we in Nazareth de Kerk van de Aankondiging, de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad en de Mariabron. In het openluchtmuseum Nazareth Village zien we hoe het leven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag.

 

Dag 7, vrijdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea

In de ochtend staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de in de Hula Vallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

Wanneer het te warm is om te fietsen doen we een andere activiteit en zoeken we verkoeling door te kajakken op de Jordaan.

 

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken. Vlakbij vinden we Tabgha. Dit is de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Vervolgens bezoek je Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn. We eindigen vandaag met een met een boottocht op het Meer van Galilea.

 

Dag 8, zaterdag: Tel Aviv – Amsterdam  

Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

 

 

Programma vertrek 19 oktober 2018

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
Dag 2, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Oude Stad
Dag 3, zondag: Vrije dag
Dag 4, dinsdag: Graftuin – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David
Dag 5, dinsdag: Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim
Dag 6, woensdag: Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Nazareth – Nazareth Village
Dag 7, donderdag: Agmon Hahula – Banias - Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea
Dag 8, vrijdag: Tel Aviv – Amsterdam

 

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Oude Stad
Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken.

 

Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag
Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een mogelijkheid is om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in de omgeving.

 

Dag 4, dinsdag: Graftuin – Bar Mitswa – Emek Tsurim project – Stad van David
We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6
De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur. Hier vindt op maandag traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. In plaats van de Bar Mitswaceremonie kunnen we ook via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich de Via Dolorosa, de kerk van Anna en Bethesda. Bij het sorteerproject van Emek Tsurim gaan we op zoek naar archeologische voorwerpen zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Vervolgens staat de Stad van David op het programma. Je daalt af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat.

 

Dag 5, dinsdag: Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim
Vanmorgen rijden we door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran en de gids verteld ons over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen in de Dode Zee, een unieke ervaring! De reis wordt vervolgd naar natuurreservaat Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul. De rit gaat verder naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Te voet dalen we af via de Romeinse helling aan de westzijde. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 6, woensdag: Kfar Hanokdim – Doopplaats Qasr Al Yahud – warmwaterbronnen Gan Hashlosha – Nazareth – Nazareth Village – Tiberias
De ochtend begint goed met een tocht op een kameel! Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei, voorbij Jericho, en bezoeken we de plaats waar Jezus is gedoopt, Qasr Al Yahud. Daarna gaat de route verder naar natuurreservaat Gan Hashlosha waar je kunt zwemmen in de warmwaterbronnen.
Als de tijd het toelaat bekijken we in Nazareth de Kerk van de Aankondiging, de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad en de Mariabron. In het openluchtmuseum Nazareth Village zien we hoe het leven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. De dag eindigt in het in Tiberias voor de komende twee nachten.

 

Dag 7, donderdag: Agmon Hahula – Banias – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Boottocht op het Meer van Galilea
In de ochtend staat een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de in de Hula Vallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.
Wanneer het te warm is om te fietsen doen we een andere activiteit en zoeken we verkoeling door te kajakken op de Jordaan.

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken. Vlakbij vinden we Tabgha. Dit is de plaats waar de Heere Jezus de broden en de vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Vervolgens bezoek je Kapernaüm, waar de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus terug te vinden zijn. We eindigen vandaag met een met een boottocht op het Meer van Galilea.

 

Dag 8, vrijdag: Tiberias – Tel Aviv – Amsterdam
Deze mooie en leuke reis naar Israël is ten einde. Vandaag is de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Familiereis Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in tenten in een bedoeïenenkamp
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 275,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 125,- *
 • Korting derde of vierde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 30,-

Overige informatie

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar of twee volwassenen en één of twee kinderen vanaf 12 jaar.

* Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee volbetalende volwassenen op de kamer verblijven.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 20-10-18 is op zaterdag 29 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelbeschrijving

 Dag 1-4

 Jeruzalem

 Kibbutz Neve Ilan

  3 nachten

 Dag 4-5

 Negev

 Kfar Hanokdim

  1 nacht

 Dag 5-8

 Tiberias

 Astoria Hotel

  3 nachten

 

 

 

  7 nachten

 

Vluchtschema bij vertrek op 20 oktober 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

20 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11.10 uur

15.40 uur

20 oktober 2018

Istanbul

Tel Aviv

TK 788

18.05 uur

20.05 uur

27 oktober 2018

Tel Aviv

Istanbul

TK 865

08.40 uur

10.55 uur

27 oktober 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1953

15.10 uur

17.45 uur


Vluchtschema bij vertrek op 22 december 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

22 december 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

13.35 uur

19.00 uur

22 december 2018

Istanbul

Tel Aviv

TK 808

21.10 uur

22.10 uur

29 december 2018

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

10.40 uur

29 december 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

11.45 uur

13.35 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 22-12-18 is op zaterdag 1 december.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief