Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Cultuurreis Israël - Een kijkje in het dagelijks leven

Najaar | Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis is speciaal samengesteld voor degene die het land Israël met al haar prachtige plaatsen en bezienswaardigheden niet alleen wil zien, maar het Beloofde Land ook wil beleven! De hoogtepunten als de Oude en Nieuwe Stad in Jeruzalem, de Dode Zee, het Meer van Galilea, Bethlehem, Massada en Kapernaüm staan uiteraard op het programma. Maar je maakt ook kennis met de inwoners van Israël en hun gebruiken. Zo overnacht je in een Bedoeïenenkamp en bezoek je een olijfoliefabriek. In Yad Vashem luister je naar het indrukwekkende verhaal van een oorlogsoverlevende  en tijdens het begin de Shabbat krijgen we uitleg over de gebruiken en gewoontes van het Jodendom. Ga mee met een reis boordevol hoogtepunten en bijzondere ontmoetingen!

 

Reisprogramma

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Dag 2, dinsdag: Zichron Yaacov – Caesarea – Muhraka – Druzendorp – Nazareth - Tiberias

Dag 3, woensdag:  Tiberias – Safed  – Banias – Olijfoliefabriek – Meer van Galilea

Dag 4, donderdag: Tiberias – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm– Qasr el Yahud – Overnachting Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Dag 5, vrijdag: Negev – Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Qumran – Scopusberg – Jeruzalem

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Dag 7, zondag: Vrije dag

Dag 8, maandag: Jeruzalem – Graftuin – Klaagmuur – Yad Vashem, inclusief ontmoeting oorlogsoverlevende – Bethlehem, inclusief bezoek houtwerkplaats

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam 

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Vandaag begint de indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vlieg je (met  een overstap) naar Tel Aviv. Na aankomst is er een transfer naar Hotel Eden Inn (of gelijkwaardig) in Zichron Yaacov voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Zichron Yaacov – Caesarea – Muhraka – Druzendorp – Nazareth - Tiberias

Na het ontbijt rijden we naar Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea, naar de berg Karmel. De rit gaat langs de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka. Uiteraard is er ook een stop in een Druzendorp. Samen met een Druzengids wandelen we door de straatjes van het dorp. We gaan ook bij een Druzenfamilie op visite en krijgen daar een lunch aangeboden. Een unieke ervaring! We horen de verhalen over het leven als Druze, de religie, de rol van de Druzenvrouw en meer.  Vervolgens gaan we naar Nazareth en bezoeken de Aankondigingskerk. Aan het eind van de middag rijden we via Kana naar Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Tiberias – Safed  – Banias – Olijfoliefabriek – Meer van Galilea

We beginnen de dag met een bezoek aan Safed. De stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht op het landschap van Galilea. De frisse berglucht maakt van dit bezoek een aangename  ervaring. Safed is één van de vier heilige steden in Israël en de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk bevatten verborgen plekjes en prachtige synagogen. Vanaf hier rijden we richting het noorden, door de Golan Hoogvlakte, naar Banias, ook wel Caesarea Filippi genoemd. We gaan genieten van de prachtige natuur en de watervallen. Vervolgens gaan we naar Katzrin en bezoeken we een olijfoliefabriek. Hier krijgen we uitleg over het proces van de olijfolieproductie. Uiteraard krijgen we ook een aantal soorten olijfolie te proeven. De dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer zullen de motoren van de boot stil worden gelegd. De stilte die u dan ervaart is erg indrukwekkend

 

Kunst en Cultuur

Dag 4, donderdag: Tiberias – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Qasr el Yahud – Overnachting Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

Na het ontbijt start het programma op de Berg der Zaligsprekingen. Op kleine afstand vind je Tabgha aan de oever van het Meer van Galilea. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. In Kapernaüm, vindt je de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus. Vanaf hier gaat de reis verder door de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We passeren Jericho en rijden in zuidelijke richting langs de kust van de Dode Zee naar de Negevwoestijn. Hier staat je een unieke beleving te wachten! De overnachting en het diner is namelijk onder de duizenden sterren in tenten in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 5, vrijdag: Negev – Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Qumran – Scopusberg – Jeruzalem

Na het ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de woestijn naar Massada. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Tevens is de afdaling per kabelbaan. Het volgende op het programma is een bezoek aan Ein Gedi, de grootste oase in de Negevwoestijn en hier verschool David zich voor Saul. De natuur is hier prachtig! We rijden verder naar De Dode Zee. In de meest zoute zee op aarde is het ronddobberen een unieke ervaring! Op deze bijzondere locatie is er vrije tijd ingelast om te ontspannen. De reis wordt vervolgd langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen en naar de Scopusberg voor een eerste zicht op Jeruzalem. Aan het einde van de dag ga je naar het Rimonim Shalom Hotel (of gelijkwaardig) voor de komende vier nachten. In de avond zien we hoe Joden het begin van de Shabbat vieren. Onze gids zal uitleg geven over de tradities, gewoonten en gebruiken.

 

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

De dag begint met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Vanaf hier wandel je naar de Hof van Gethsemané. Bij de hof leidt de weg, via de oude Stefanuspoort, naar de Oude Stad. Hier bevinden zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk. Je bezoekt de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en beleeft de oriëntale sfeer.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag kun je genieten van een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Het is ook mogelijk om een dienst bij te wonen in Jeruzalem.

 

Dag 8, maandag: Jeruzalem – Graftuin – Klaagmuur – Yad Vashem, inclusief ontmoeting oorlogsoverlevende – Bethlehem, inclusief bezoek houtwerkplaats

In de graftuin vinden we het lege graf van Jezus. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaats. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Hiervan getuigen zijn is een bijzondere beleving. Hierna staat een indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem op het programma. Hier worden de herinneringen aan de Holocaust op indrukwekkende wijze levend gehouden. Tijdens het bezoek aan Yad Vashem is er een bijzondere ontmoeting met een oorlogsoverlevende die ons meer vertelt over zijn/haar leven voor, tijdens en na de oorlog. De reis gaat verder via de velden van Efratha naar Bethlehem. Hier bezoek je de geboortegrot en, indien mogelijk, de Jemima houtwerkplaats. Als dit bezoek mogelijk is dan zal Peter van ’t Lam meer uitleg geven over deze plaats. Op weg naar het hotel bezoek je de Haaspromenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam 

Vandaag word je naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugvlucht naar Nederland, met overstap. Indien het vluchtschema het toelaat maak je onderweg nog een stop bij de Bijbelse tuinen, Neot Kedumim, op de route naar de luchthaven. Optioneel kun je hier een boom planten.

Accommodaties

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron...

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Cultuurreis Israël 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op dinsdag en zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 325,-

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Hotelovernachtingen 

Dag 1-2 

 Zichron Yaavoc

 Eden Inn

 1 nacht 

Dag 2-4

 Tiberias

 Prima Too Hotel

 2 nachten

Dag 4-5

 Negevwoestijn 

 Kfar Hanokdim

 1 nacht

Dag 5-9

 Jeruzalem

 Rimonim Shalom Hotel 

 4 nachten 

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! Bij  boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vluchtschema bij vertrek op 29-10-2018 onder voorbehoud van wijzigingen

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

29 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

13.35 uur

19.00 uur

29 oktober 2018

Istanbul

Tel Aviv

TK 808

21.10 uur

22.10 uur

6 november 2018

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.30 uur

10.45 uur

6 november 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

11.45 uur

13.25 uurDe kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 6 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief