Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël & Jordanië 2019

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze bijzondere reis combineert de mooiste bezienswaardigheden van beide landen. Je bezoekt in Jordanië onder meer de hoofdstad Amman, waar je het Jordaanse leven leert kennen. Ook ga je naar het imposante Petra met de wereldberoemde kloof de Siq, de goed bewaarde Byzantijnse mozaïeken in Madaba en de berg Nebo. In Israël zie je de bekende plaatsen, zoals de Olijfberg, de Graftuin, de Hof van Gethsemané en het Meer van Galilea. Hoogtepunten van deze reis zijn ongetwijfeld de dag in Petra, de hoofdstad van de Nabateeërs, en de kennismaking met Jeruzalem. Deze reis is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil zien van Israël en Jordanië, waar zoveel historie bewaard ligt!

 

Reisschema

Dag 1, maandag: Amsterdam – Amman

Dag 2, dinsdag: Amman – Madaba – Berg Nebo – Kerak kasteel – Petra

Dag 3, woensdag: Petra

Dag 4, donderdag: Petra – Wadi Rum – Amman

Dag 5, vrijdag: Amman – Ein Gedi – Dode Zee – Jeruzalem

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad – Herdersvelden - Haaspromenade

Dag 7, zondag: Vrije dag

Dag 8, maandag: Jeruzalem – Graftuin – Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Qasr Al Yahud – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Meer van Galilea – Tiberias

Dag 10, woensdag: Tiberias – Magdala - Nazareth – Akko – Caesarea – Netanya

Dag 11, donderdag: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Amman

Vandaag vlieg je met een late vlucht naar Jordanië. Na aankomst om circa 23.45 uur (onder voorbehoud van wijzigingen) word je naar het hotel in Amman gebracht. In verband met de late aankomst zal er een kleine snack/sandwich op de kamer staan.

 

Dag 2, dinsdag: Amman Madaba – Berg Nebo – Kerak kasteel – Petra

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Madaba die wereldberoemd is vanwege haar meesterlijke Byzantijnse mozaïeken. De Madabamap is een kaart van mozaïekstenen. De kaart stamt uit de zesde eeuw en is een belangrijk hulpmiddel geweest voor archeologen die hierdoor met zekerheid oude ruïnes hebben kunnen identificeren als Bijbelse steden. Jeruzalem is bijvoorbeeld gedetailleerd weergegeven. Vervolgens rijden we verder naar de berg Nebo, vanwaar Mozes Het Beloofde Land mocht zien.

 

Deuteronomium 34:1 - Toen verliet Mozes de vlakte van Moab en hij beklom de Nebo, een van de toppen van de Pisga, tegenover Jericho. Daar liet de Heer hem het hele land zien: het hele gebied van Gilead tot aan Dan, Naftali, het gebied van Efraïm en Manasse, heel Juda tot aan de zee in het westen, de Negev, de Jordaanvallei en de vlakte bij de palmstad Jericho, tot aan Soar.

 

Boven op de berg is er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee. De stad Jericho ligt aan de horizon en op een zeer heldere dag is zelfs Jeruzalem te zien. Via een mooie route over de King’s Highway rijden we richting het zuiden. Onderweg stoppen we bij het Kerak Kasteel. Hier krijgen we uitleg van de gids en kunnen we op eigen gelegenheid rondkijken. Aan het eind van de middag rijden we naar het hotel in Petra voor de komende nacht.

 

Dag 3, woensdag: Petra

Een hele dag in Petra. Indrukwekkend zijn de rotsgraven en de prachtige façade van de Schatkamer. Petra is een uit de rotsen gehouwen stad gemaakt door de Nabateeërs, een volk dat ooit over Jordanië heerste. Petra was de hoofdstad van hun rijk. Het Griekse woord Petra betekent rots. De stad wordt tegenwoordig nog maar door een aantal Bedoeïenengroepen bewoond. De stad werd voor de westerse wereld herontdekt in 1812 door een Zwitser.

De graftempels en andere monumenten waar Petra uit bestaat, zijn gehouwen uit rood zandsteen. Het bekendste monument in de stad is ongetwijfeld Al Khzneh. De voorgevel van de graftempel is 40 meter hoog en 25 meter breed.

 

Dag 4, donderdag: Petra – Wadi Rum – Amman

Na het ontbijt vertrekt de touringcar naar het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum. Opvallend zijn de Canyons en de diversiteit aan kleuren. In de woestijn maak je een jeepsafari en zie je de prachtige rotsen en zandvlakten. Wadi Rum is door vele culturen bewoond geweest, zo ook door de Nabateeërs die hun sporen achterlieten in de vorm van rotstekeningen en tempels. De tocht door de zandvlakten en rode rotsen is adembenemend. Opvallend zijn de Canyons en de diversiteit aan kleuren. ’s Middags reizen we richting het noorden, terug naar Hotel Toledo (of gelijkwaardig) in Amman.

 

Dag 5, vrijdag: Amman – Ein Gedi – Dode Zee – Jeruzalem

We passeren de grens met Israël en rijden naar natuurreservaat Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negevwoestijn en op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de oase van Ein Gedi maken we een mooie wandeling, je kunt doorlopen tot de waterval. Vervolgens gaat de reis verder naar de Dode Zee. Hier kun je dobberen in de meest zoute zee ter wereld, een bijzondere ervaring! Vervolgens rijden we richting het noorden, naar Jeruzalem. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons Hotel in Jeruzalem. Je verblijft hier de komende vier nachten.

 

Dag 6, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad – Herdersvelden – Haaspromenade

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heb je uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin dat we maandag bezoeken.

 

Niet ver van Bethlehem kijken we uit over de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een mooi uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. 

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Jeruzalem, de reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk kun je een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 8, maandag: Jeruzalem – Graftuin – Klaagmuur – Nieuwe Stad – Yad Vashem

Vanmorgen zijn we in de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah gaat het programma verder met een bezoek aan Yad Vashem. In dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en roepen een groot respect en medeleven op.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.
 

 

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Qasr Al Yahud – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Meer van Galilea – Tiberias

Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan de rivier de Jordaan bij Jericho. Er wordt een stop gemaakt bij Qasr Al Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Door de Jordaanvallei rijden we naar het Meer van Galilea. Aan de oever van het meer ligt Tabgha. Hier vermenigvuldigde  de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten, werd genezen (Mark. 2:1-12) en Hij genas in Kapernaüm de schoonmoeder van Petrus (Mark 1:29-31 en Luk. 4:38-39). We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

De dag wordt afgesloten met een mooie boottocht op het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! Na deze indrukwekkende dag rijden we naar ons hotel in Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 10, woensdag: Tiberias – Magdala – Nazareth – Akko – Caesarea – Netanya

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagoges, uit de tijd van Jezus.

 

Via Galilees Kana komen we in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. We bekijken de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

We rijden vervolgens naar het noorden, naar de Middellandse Zee en de pittoreske kruisvaarderstad Akko. Hierna rijden we via de Vallei van Armageddon naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Aan het einde van de dag komen we aan bij ons hotel in Netanya.

 

Dag 11, donderdag: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Jeruzalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het...

Jeruzalem Gold Hotel

In het centrum van de nieuwe stad vindt je het Jerusalem Gold Hotel. Het hotel ligt naast het centrale busstation waardoor je makkelijk andere delen van de stad kunt bezoeken. Op een steenworp afstand ligt de kleurrijke markt Mahne Yehuda en in 20 minuten lopen bereik je het historische centrum van Jeruzalem. In het hotel vindt je een restaurant, een bar/lounge en een koffiebar/café. WiFi in de  gemeenschappelijke ruimtes is gratis en op de kamers is er WiFi beschikbaar tegen een toeslag. De kamers zijn voorzien van een koelkastje en koffie en thee faciliteiten.

terug

Toledo Amman Hotel

Dit 4-sterrenhotel ligt naast de Universiteit van Jordanië en beschikt over kamers met...

Toledo Amman Hotel

Dit 4-sterrenhotel ligt naast de Universiteit van Jordanië en beschikt over kamers met airconditioning en een flatscreen-tv. Het hotel heeft een buitenzwembad en 4 eetgelegenheden. Alle ruime kamers van het Amman International Hotel zijn voorzien van gratis WiFi en een eigen badkamer met bad. Sommige kamers hebben ook een balkon. De restaurants en cafés van het hotel serveren diverse gerechten. Er is ook een lounge met fauteuils en een bibliotheek. In het grootste restaurant van het hotel worden de laatste sportevenementen getoond en kunt u van livemuziek genieten. Het Royal Culture Centre en het Militair Museum bevinden zich op 15 minuten rijden.

terug

Petra Palace Hotel

In deze elegante accommodatie, slechts 300 meter van de ingang van de verborgen stad Petra, wordt u...

Petra Palace Hotel

In deze elegante accommodatie, slechts 300 meter van de ingang van de verborgen stad Petra, wordt u verwelkomd met Arabische gastvrijheid. Het hotel beschikt over 2 prachtige buitenzwembaden met zonneterras, waar u heerlijk tot rust kunt komen na een intensieve en indrukwekkende dag in Petra. Vanuit de kamers met airconditioning en ruim opgezette badkamer heeft u een prachtig uitzicht over de bergen van Petra of op de tuin van het hotel. Geniet ’s avonds van het stoombad, de sauna of een massage en uw verblijf is compleet!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël & Jordanië 11 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Amman en Tel Aviv – Amsterdam (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Visum Jordanië
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids in Israël tijdens excursiedagen
 • Engelssprekende gids in Jordanië tijdens excursiedagen
 • Headsets in Israël (vanaf 25 personen)
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 389,-
 • Grensbelasting circa $15,- per persoon

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen

Dag 1-2

Amman

Toledo Hotel

1 nacht

Dag 2-4

Petra

Petra Palace Hotel

2 nachten

Dag 4-5

Amman

Toledo Hotel

1 nacht

Dag 5-9

Jeruzalem

Jerusalem Gold Hotel

4 nachten

Dag 9-10

Tiberias

Hotel Prima Galil / El Mul Golan

1 nacht

Dag 10-11

Netanya

King Solomon Hotel

1 nacht

 

 

Totaal 

10 nachten

 

Vluchtschema bij vertrek op 29 april 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

29 april 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11.20 uur

15.50 uur

29 april 2019

Istanbul

Amman

TK 812

21.05 uur

23.55 uur

9 mei 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.30 uur

9 mei 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Vluchtschema bij vertrek op 02 september 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

02 september 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1958

14.40 uur

19.00 uur

02 september 2019

Istanbul

Amman

TK 812

21.15 uur

23.40 uur

12 september 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 795

14.15 uur

16.40 uur

12 september 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1955

19.10 uur

21.45 uur

 

Vluchtschema bij vertrek op 21 oktober 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

21 oktober 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1958

14.40 uur

19.00 uur

21 oktober 2019

Istanbul

Amman

TK 812

21.05 uur

23.55 uur

31 oktober 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 809

06.10 uur

09.30 uur

31 oktober 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1961

10.50 uur

12.35 uur

 

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 25-02-19 is op zaterdag 2 februari

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 29-04-19 is op zaterdag 30 maart

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 02-09-19 is op zaterdag 03 augustus

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 21-10-19 is op zaterdag 28 september

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief