Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Jongerenreis Israël met Hanne de Vries

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk ken je alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het is om te drijven in de Dode Zee en hoe het zou zijn om door de nauwe straatjes van Jeruzalem te struinen. Je gaat nog meer ontdekken! Het Romeinse Caesarea, overnachten in een Bedoeïenenkamp en het bergfort Massada. Verken verschillende Bijbelse plaatsen, opgravingen en “impressive” landschappen zoals je nog nooit gezien hebt.  Natuurlijk ontbreekt Tiberias met het Meer van Galilea niet en ga je raften op de Jordaanrivier. En als klap op de vuurpijl.. Hanne de Vries is ook van de partij! Gedurende deze hele reis beleeft hij samen met jou het Beloofde Land! Kortom: een reis vol hoogtepunten die je niet mag missen!

 

Highlights

 • Overdenkingen en muziek door Hanne de Vries
 • Eerste kennismaking met het beloofde land
 • Reis vanuit een Bijbels oogpunt
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Raften op de Jordaanrivier
 • Unieke ervaring: overnachting in een bedoeïenenkamp in de woestijn
 • Dobber in de Dode Zee
 • Verblijf in 4* hotel in Jeruzalem
 • Entreegelden, fooien en ruimbagage inbegrepen

 

 

Hanne de Vries

In de zomer van 2018 is Hanne de Vries van de partij tijdens deze Beter Uit Israëlreis. Hanne is zeker geen onbekende in christelijk Nederland. Het is duidelijk: Hanne (1984) is een aanbiddingsleider in hart en nieren. Hij wil graag door middel van muziek mensen helpen om Jezus te ontmoeten. Al jaren werkt hij als fulltime muzikant en reist hij door het hele land om op allerlei plekken muziek te maken.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 23 juli: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaacov

Vandaag is het zover, je vertrekt naar Israël! Begin het avontuur op Schiphol en vlieg samen met je reisgenoten naar Tel Aviv. Reis vanaf daar per comfortabele bus naar het hotel in Zichron Yaachov.

 

Dag 2, dinsdag 24 juli: Zichron Yaacov – Ceasarea – Akko – Nazareth Village – Nazareth - Tiberias

Je eerste ochtend in het Beloofde Land. Vertrek na het ontbijt naar Ceasarea, waar de ruïnes van de oude Romeinse stad een diepe indruk nalaten. Maak vervolgens een sprong van de Romeinse tijd naar de Middeleeuwen met een bezoek aan de kruisridderstad Akko. Kortgeleden ontdekten archeologen hier ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Durf jij het aan om door deze gangen te verkennen?

 

De volgende stop van vandaag is Nazareth. Hier bracht Jezus zijn jeugd door. Om écht te begrijpen hoe het leven er destijds aan toe ging is een bezoek aan Nazareth Village een must. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in het leven van Jezus. Bezoek na afloop de Basiliek van de Aankondiging. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

Dag 3, woensdag 25 juli: Banias – Tel Dan – Bentalberg – Raften op de Jordaanrivier

Op de derde dag word je wakker in Tiberias, een kleine stad aan het meer van Galilea. Vertrek ’s ochtends per bus naar het Noorden. Na een rit door de Goland Hoogvlakte eindig je in Banias, een van de bronnen van de Jordaan. Deze plek is dankzij zijn watervallen meer dan een fotomoment waard! Ook sla je Tel Dan, de hoofdstad van het oude koninkrijk, niet over. Deze plaats heeft door zijn natuurlijke schoonheid wel een héél bijzondere bijnaam gekregen. Namelijk de Hof van Eden.

 

Na afloop eindig je op de top van de Bentalberg. Deze slapende vulkaan geeft een goed uitzicht over Syrië en de hoogste berg van Israël – de Hermonberg. Bergafwaarts doe je in een spannender vervoersmiddel dan de bus. Je gaat raften over de Jordaanrivier!

 

Dag 4, donderdag 26 juli: Tiberias – Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Qasr el Yahud – Kfar Nokdim bedoeïenenkamp

Van water nog geen genoeg? Dat is maar goed ook! Vanochtend vaar je namelijk over het Meer van Galilea. Minder avontuurlijk dan raften maar absoluut een ervaring op zich. Midden op het meer zet de kapitein de motoren uit. Het resultaat is een indrukwekkende stilte, versterkt door de kalmte van het meer.  

 

Vandaag staan er ook een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen op de planning. De eerste stop is de Berg der Zaligsprekingen. Even een stukje achtergrond: hier sprak Jezus de Bergrede uit. Vanaf deze plaats loop je naar Tabgha. Dit is de plek waar Jezus een groep van meer dan vijfduizend mensen te eten gaf met vijf broden en twee vissen. Onder het altaar in deze kerk ligt de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De volgende stop is Kapernaüm, Petrus’ thuisbasis. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de ruïnes van zijn huis en de synagoge.

 

Op naar de Negev woestijn, waar wel een héél bijzondere slaapplaats op je wacht. Maar voor je daar aankomt rijd je via de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud. Hier doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. Slaap vannacht in een bedoeïenenkamp midden in de woestijn. Denk aan kamelentochten, kampvuren, nomaden en een eindeloze sterrenhemel! Beleef het allemaal!

 

Dag 5, vrijdag 27 juli: Kfar HaNokdim – Masada – Ein Gedi – Dode Zee – Scopusberg - Jeruzalem

Al voor zonsopkomst sta jij met beide benen naast het bed voor een bezoek aan Massada. Hike via de Romeinse helling naar het bijzondere bergfort, terwijl de zon aan de hemel verschijnt. Eenmaal boven krijg je een rondleiding  door de ruïnes. Hier komt het verhaal van de moedige Zeloten en hun strijd tegen de Romeinen tot leven. Ga na afloop per kabelbaan naar beneden.

 

Bij Ein Gedi, de grootste oase van de Negev woestijn, maak je vervolgens een mooie wandeling. Hier verschool David zich toen hij op de vlucht was voor Saul. Na deze tocht neem je een duik in de Dode Zee. Nou ja, een duik? Dobber eigenlijk. Door het vele zout en mineralen in het water kun je alleen maar drijven in deze zee. Opgefrist gaat de tocht verder naar Jeruzalem. Maar eerst nog een stop op de Scopusberg. Het uitzicht op Jeruzalem is vanaf dit punt adembenemend mooi.

 

Dag 6, zaterdag 28 juli: Olijfberg – Hof van Gethesemane – Oude Stad – Bethlehem – Bet Sahur

Stel je voor, je staat bovenop de Olijfberg; kijkt uit over de Oude Stad en de Tempelberg. Op het moment dat je deze berg afloopt stap je zo het Paasverhaal binnen. Eerst ga naar de Hof van Gethsemané, de plek waar Judas Jezus verraadde. Vervolgens loop je over de Via Dolorosa – letterlijk in de voetsporen van Jezus – de Oude Stad van Jeruzalem binnen. In dit gedeelte is onder meer Bethesda met de kerk van Anna en de Joodse, Armeense en Islamitische wijk te vinden. Ook de Grafkerk, de gezellige bazaars zitten in deze stadswandeling inbegrepen.

 

Bezoek later op de dag Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. Neem hier een kijkje in de Geboortekerk, beter bekend als de oudste kerk van het Beloofde Land. Als laatste activiteit staan de schaapherdersvelden in het nabijgelegen Bet Sahur op de planning.

 

Dag 7, zondag 29 juli: Vrije dag

De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en de rest van de dag ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

 

Dag 8, maandag 30 juli: Graftuin – Klaagmuur – Israël Museum – Yad Vashem - Herzlberg

De graftuin, waar het lege graf van Jezus te vinden is, staat vandaag bovenaan op het programma. Daarna volgt de Klaagmuur waar op maandagmorgen de Bar Mitswa-ceremonie plaats. Met Bar Mitswa wordt uitbundig gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden.

 

De rest van de dag wordt even indrukwekkend. Wat dacht je van een bezoek aan het Israël museum? Niet alleen is hier een historisch schaalmodel van Jeruzalem te vinden maar  ook de Schrijn van het Boek, met de Dode Zeerollen. Dit zijn Bijbelse teksten die in elf verschillende grotten bij de Dode Zee zijn gevonden vlak na de Tweede Wereldoorlog.

 

Om beter te beseffen wat er tijdens deze verwoestende oorlog allemaal gebeurde, breng je ook een bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum staat in het teken van de Joodse slachtoffers en roept groot respect en medeleven op. Het lichtmonument herdenkt de overleden kinderen. Het hele museum laat een diepe indruk op je achter. Aan het einde van de dag lopen we naar de berg Herzl, de nationale begraafplaats van Israël, waar vele oorlogsslachtoffers begraven liggen.

 

Dag 9, dinsdag 31 juli: Emek Tsurim zeefproject – Sionberg – Stad van David en Hizkia tunnel.

Niemand is te oud om archeoloog te zijn! Daarom krijg je vandaag een ‘crash course’ archeologie. Met een zeef in de hand zoek je naar speerpunten, munten en mozaïek uit de oudheid. Het doel van het Emek Tsurim zeefproject? Oude schatten en artefacten van de Tempelberg redden.

 

Van de ene berg ga je naar de andere. Op de berg Sion bezoek je de kamer van het laatste avondmaal. Maar ook het graf van David. Om in het thema ‘David’ te blijven gaat de reis direct door naar de Stad van David. Op deze archeologische opgraving verken je de ondergrondse gangen, waaronder een watertunnel gebouwd door koning Hizkia.

 

Helaas komt aan alle gezelligheid een eind en is dit de laatste avond samen met je medereizigers! Met een heerlijk diner en een mooie afsluiting zal je dit avontuur niet snel vergeten.

 

Dag 10, woensdag 1 augustus: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

Vertrek in de ochtend per bus naar de luchthaven waar het vliegtuig naar Amsterdam al klaarstaat. Zwaai vanuit het vliegtuigraampje nog een keer naar het Beloofde Land! De reis zit erop maar de mooie herinneringen zullen altijd blijven!

Accommodaties

Eden Inn

Bij vertrek op 8 mei of 15 oktober begint de reis in het noorden en verblijf je 1 nacht in Eden Inn...

Eden Inn

Bij vertrek op 8 mei of 15 oktober begint de reis in het noorden en verblijf je 1 nacht in Eden Inn in Zichron Yacov.

 

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël met Hanne de Vries 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Tel Aviv
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • 9 overnachtingen in tweepersoonskamer 
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Volpension op zondag
 • Vervoer in confortabele touringcar met airconditioning en wifi tijdens de rondreis
 • Nederlandsprekende gids tijdens de hele reis
 • Entreegelden (met uitzondering van zwemmen in de Dode Zee)

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 349,- per persoon
 • Overige maaltijden
 • Entree voor zwemmen in de Dode Zee
 • Optionele excursies en overige uitgaven

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

Paspoortinformatie

 • Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn!
 • Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelovernachtingen

Dag 1-2

Zichron Yaacov

Eden Inn

1 nacht

Dag 2-4

Tiberias

Astoria

2 nachten

Dag 4-5

Negev

Kfar HaNokdim

1 nacht

Dag 5-10

Jerusalem

Rimonim Shalom

5 nachten

Hotels onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtinformatie

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

23 juli 2018

Amsterdam

Tel Aviv

HV 5801

06:15

11:45

           

1 augustus 2018

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5802

12:45

16:50

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief