Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Highlights van Israël – Jongerenreis

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk ken je alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het is om te drijven in de Dode Zee en hoe het zou zijn om door de nauwe straatjes van Jeruzalem te struinen. Je gaat nog meer ontdekken! Het Romeinse Caesarea, overnachten in een Bedoeïenenkamp en het bergfort Massada. Verken verschillende Bijbelse plaatsen, opgravingen en “impressive” landschappen zoals je nog nooit gezien hebt.  Natuurlijk ontbreekt Tiberias met het Meer van Galilea niet en ga je raften op de Jordaanrivier. Kortom: een reis vol hoogtepunten die je niet mag missen!

 

Highlights

 • Bijbelse kennismaking met het beloofde land
 • Reizen met mede christenen
 • Raften op de Jordaanrivier
 • Dobberen in de Dode Zee

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Kibboets Yehiam

Vandaag is het zover, je vertrekt naar Israël! Begin het avontuur op Schiphol en vlieg samen met je reisgenoten naar Tel Aviv. Reis vanaf daar per comfortabele bus naar Kibboets Yehiam, gebouwd op de top van het 13e -eeuwse kruisvaarders kasteel van Judin. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Nes Ammim: een internationale gemeenschap van vrijwilligers met het doel om mensen te verbinden door met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken en te leren. Mensen met verschillende culturen, religies en achtergronden komen hier samen om te wonen, te werken en te bidden, in verdraagzaamheid en respect voor elkaar.   

 

Dag 2, dinsdag: Akko – Rosh Hanikra – Kibboets Yehiam

Onze eerste ochtend in het Beloofde Land. Vertrek na het ontbijt naar de kruisridderstad Akko. Kortgeleden ontdekten archeologen hier ondergrondse complexen, compleet met ridderzalen en gangen die destijds door de kruisvaarders bewoond werden. Durf jij het aan deze gangen te verkennen?

 

We gaan verder naar Rosh Hanikra, een prachtig natuurverschijnsel van witte krijtrotsen die de grens met de zee vormen. Met een kabelbaan dalen we af naar beneden om de grotten in zee te bekijken. In de grotten hoor je het geluid van de aanstormende golven. Het water en de grotten blijven steeds van kleur veranderen.

 

Als de weersomstandigheden het toelaten gaan we lekker zwemmen in de zee en is er vrije tijd op het strand.

 

’s Avonds komen we rondom Gods Woord bij elkaar en onder een mooie hemel is er ruimte voor het goede gesprek.

 

Dag 3, woensdag: Banias – Raften op de Jordaanrivier – Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Tiberias

Vandaag staat een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen op het programma en wordt de Bijbel levend. Vertrek ’s ochtends per bus naar het Noorden. Na een rit door de Golan Hoogvlakte eindig je in Banias, het Bijbelse Caesarea Philippi. Hier vinden we een van de bronnen van de Jordaan. We lopen langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. Deze plek is dankzij zijn watervallen meer dan een fotomoment waard

 

Bergafwaarts doe je in een spannender vervoermiddel dan de bus. Je gaat raften over de Jordaanrivier! Het ligt eraan hoeveel regen er de afgelopen tijd is gevallen, maar op sommige stukken kan het water wat wilder zijn. In droge perioden is het water rustiger. Van water nog geen genoeg? Dat is maar goed ook! We gaan namelijk varen over het Meer van Galilea, net zoals Jezus vaker heeft gedaan. Minder avontuurlijk dan raften maar absoluut een ervaring op zich. Midden op het meer zet de kapitein de motoren uit. Het resultaat is een indrukwekkende stilte, versterkt door de kalmte van het meer. 

 

Bij de Berg der Zaligsprekingen sprak Jezus de Bergrede uit. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen van Jezus (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we ook Tabgha, de plek waar Jezus een groep van meer dan vijfduizend mensen te eten gaf met vijf broden en twee vissen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en vissen ziet.

 

Dan naar Kapernaüm, Petrus’ thuisbasis en een belangrijke stad voor de Heere Jezus. Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de ruïnes van zijn huis en de synagoge. We overnachting in Tiberias, een kleine stad aan het meer van Galilea.

 

Tijdens de dag zijn er natuurlijk momenten dat we samen stil staan bij Zijn Woord.

 

Dag 4, donderdag: Nazareth Village – Nazareth – Gan Hashlosha – Qasr el Yahud – Jeruzalem

Om écht te begrijpen hoe het leven in de tijd van Jezus eraan toe ging, is een bezoek aan Nazareth Village een must. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in het leven van Jezus. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf- en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan.

 

In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht bekijken we de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

Dan is er tijd voor ontspanning! We rijden naar Gan Hashlosha waar we warmwaterbronnen vinden, middenin de mooie natuur. Geniet van Gods schepping. Ga zwemmen in het heerlijke water of maak een wandeling in de omgeving. Opgefrist gaat de tocht verder richting Jeruzalem. Maar eerst nog een stop op de plaats waar Jezus is gedoopt door Johannes, Qasr Al Yahud. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Op de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht op Jeruzalem, adembenemend mooi.

 

Psalm 122:1-4

Een pelgrimslied van David.

Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER’.

Verheugd ben ik, nu onze voeten staan binnen je poorten, Jeruzalem.

Jeruzalem, als een stad gebouwd, hecht en dicht opeen.

Daar komen de stammen samen, de stammen van de HEER

 

Dag 5, vrijdag: Yad Vashem – Stad van David – Sionberg – Kabbalat Shabbat

Om beter te beseffen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd, brengen we vanmorgen een bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum staat in het teken van de Joodse slachtoffers en roept een groot respect en medeleven op. Het lichtmonument herdenkt de overleden kinderen. Het hele museum laat een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5

Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Het is goed om te herdenken, dankbaar te zijn voor onze vrijheid, en te bidden voor vrede.

 

Na dit indrukwekkende bezoek gaan we verder. De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Op deze archeologische opgraving verken je de ondergrondse gangen, waaronder een watertunnel gebouwd door koning Hizkia. We blijven in het thema van David want op de berg Sion zien we het graf van David.

 

Vandaag is het begin van de sabbatdag. Aan het einde van de dag zijn we bij de Westelijke Muur, een overblijfsel van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen dit stuk van de muur overeind bleef staan. Het gebedsgedeelte van de muur is binnen het Jodendom de Heiligste plaats. Wij kennen dit gedeelte als de Klaagmuur. Op vrijdagavond bereiden de Joden zich hier voor op de sabbat met speciale gebeden die bekend staan als Kabbalat Shabbat. Het verwelkomen van de Shabbat is een vrolijk gebeuren en gaat gepaard met stil bidden maar vooral ook met veel zingen, klappen en dansen.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg – Hof van Gethesemane – Oude Stad – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. Stel je voor, we staan bovenop de Olijfberg; kijken uit over de Oude Stad en de Tempelberg. Op het moment dat we deze berg aflopen, stappen we zo het Paasverhaal binnen. Eerst gaan we naar het Hof van Gethsemané, waar Jezus bad tot zijn Vader en waar Judas Jezus verraadde. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

Vervolgens loop je over de Via Dolorosa – letterlijk in de voetsporen van Jezus – de Oude Stad van Jeruzalem binnen. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, (de moeder van Maria) op de plaats waar Maria zou zijn geboren. Ook de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische wijk bevinden zich in de Oude Stad. We komen uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we via de Damascuspoort naartoe wandelen en waar we het lege graf bekijken.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Laten we vandaag onze God groot maken en Hem danken voor elkaar en voor deze mooie reis. Er is vandaag geen programma. De reisleider verzorgt een dienst of, indien gewenst, kun je op eigen gelegenheid een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 8, maandag: Ein Gedi – Dode Zee – Masada – Kfar Hanokdim

Neem vanmorgen afscheid van de heilige stad Jeruzalem. We vertrekken richting het zuiden en komen eerst bij Ein Gedi, de grootste oase van de Negev woestijn. Hier verschool David zich toen hij op de vlucht was voor Saul. We maken een mooie wandeling in dit natuurgebied.

 

Na deze tocht neem je een duik in de Dode Zee. Nou ja, een duik? Dobber eigenlijk. Door het vele zout en mineralen in het water kun je alleen maar drijven in deze zee.

 

De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaan we naar boven. Hier komt het verhaal van de moedige Zeloten en hun strijd tegen de Romeinen tot leven.

 

Helaas komt aan alle gezelligheid een eind en is dit de laatste avond samen. Op naar de Negev woestijn, waar een wel héél bijzondere slaapplaats op je wacht. Slaap vannacht in een bedoeïenenkamp midden in de woestijn. Denk aan kamelentochten, kampvuren, nomaden en een eindeloze sterrenhemel! Beleef het allemaal!

 

Dag 9, dinsdag : Kfar Hanokdim – Tel Aviv – Amsterdam

Met een traditioneel bedoeïenenontbijt sluit je dit avontuur af. Vertrek naar de luchthaven waar het vliegtuig naar Amsterdam al klaarstaat. Zwaai vanuit het vliegtuigraampje nog een keer naar het Beloofde Land! De reis zit erop maar de mooie herinneringen zullen altijd blijven!

Accommodaties

West Acco Beach Hotel

Aan een van Israëls mooiste stranden ligt het Acco Beach Hotel met zicht op zee, maar ook op de...

West Acco Beach Hotel

Aan een van Israëls mooiste stranden ligt het Acco Beach Hotel met zicht op zee, maar ook op de historische stad Acco. Kortom een ideale uitvalsbasis om het noorden van Israël te ontdekken. Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten: receptie, lounge, restaurant, fitness en een zwembad. De kamers zijn eenvoudig maar prima ingericht en van alle gemakken voorzien. Ieder kamer heeft een eigen balkon. WIFI is aanwezig.

terug

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten...

Hotel Rimonim Shalom****

Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Highlights van Israël 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv retour met Transavia
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • 8 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met diner op dag één en eindigend met ontbijt op dag 9
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma, m.u.v. zwemmen in de Dode Zee
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Fooien
 • Beter Uit Reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 375,-
 • Overige lunches en drankjes (met uitzondering van zondag)
 • Entree zwemmen in de Dode Zee

Overige informatie

Paspoortinformatie

 • Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn!
 • Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3

Acco -

West Acco Beach Hotel

2 nachten

Dag 3-4

Tiberias

Hotel Astoria

1 nacht

Dag 4-8

Jeruzalem

Hotel Rimonim Shalom

4 nachten

Dag 8-9

Negev

Kfrar Hanokdim

1 nacht

 

 

 

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

5 augustus 2019

Amsterdam

Tel Aviv

HV 5801

06.15 uur

11.50 uur

13 augustus 2019

Tel Aviv

Amsterdam

HV 5804

20.30 uur

00.30 uur

 

 

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis is op zaterdag 06 juli.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief