Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Java & Bali

Groepsrondreis | Vliegreis

Reis mee naar twee van de meest fascinerende eilanden van Indonesië: Java en Bali. Een reis vol cultuur die je moet beleven! Van het koloniale verleden en imposante paleizen op Java tot aan de eeuwenoude tempels en indrukwekkende vulkanen op Bali. De vriendelijke bevolking en de natuur is overweldigend. De geurige bloemen, uitgestrekte rijstvelden en tropische regenwouden laten een grote verscheidenheid zien. Aan het witte strand van Bali sluiten we deze schitterende reis af!

van dag tot dag

 

Dag 1-2, maandag - dinsdag : Amsterdam – Jakarta

Vandaag beginnen we onze bijzondere reis naar Java en Bali. We vertrekken van Amsterdam naar Jakarta, waar we de volgende dag zullen aankomen. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta worden we naar ons hotel gebracht en heb je de rest van de dag vrij.

 

Dag 3, woensdag: Jakarta

We beginnen relaxed met deze reis door Java & Bali. We maken een kleine tour door de stad en bezoeken we de oude haven Suna Kelapa. Hier vind je kleurrijke traditionele boten welke nog steeds worden gebruikt.We bekijken ook het presidentieel paleis en het nationale monument Monas, op het Merdekaplein. Verder zien we bijzondere hoogtepunten van Jakarta, waaronder het Hollandse stadhuis uit 1626 en café Batavia. We overnachten in Jakarta in Ibis Kemayoran (of gelijkwaardig).

 

Dag 4, donderdag: Jakarta – Bogor – Bandung

Na het ontbijt vertrekken we naar Bogor. Hier bezoeken we de Botanische tuin en het oude paleis Buitenzorg van de Nederlandse Gouverneur-Generaal van het voormalig Nederlands-Indië. Via de Puncakpas rijden we naar Bandung. Vele theeplantages sieren de bergflanken, we zullen genieten van het panoramische uitzicht. We overnachten de komende twee nachten in Savoy Human Hotel (of gelijkwaardig) in Bandung.

 

Dag 5, vrijdag: Bandung

We brengen een bezoek aan de indrukwekkende kraterrand van de vulkaan Tangkuban Perahu. Daarna dalen we af en stoppen we bij de plaats Ciater. Al bubbelend in de zwavel- en ijzerhoudende warmwaterbronnen kunnen we ontspannen. Optioneel kun je een bamboo muziekschool bezoeken (circa € 15,- per persoon).

 

Dag 6, zaterdag: Bandung – Yogyakarta

Met de trein reizen we naar Yogyakarta, het culturele centrum van Java. Tijdens de treinreis heb je een schitterend uitzicht over het landschap van Java. Groene rijstterrassen, dichte jungle en steden wisselen elkaar af. ’s Avonds  kunnen we in Yogyakarta het winkelcentrum Malioboro verkennen.

De komende drie nachten overnachten we in het Jayakarta hotel (of gelijkwaardig).

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een vrije dag.

 

Dag 8, maandag: Yogyakarta

De dag beginnen we met een ritje in de bekende fietstaxi. Vervolgens bezoeken we het oude sultanspaleis Keraton Palace, het centrum van de Javaanse cultuur. Uiteraard bezoeken we de grootste boeddhistische tempel van de wereld: de Borobudur. Dit grote kunstwerk is opbebouwd door vele verschillende stoepa’s en was jarenlang door begroeiing onontdekt gebleven. Een andere belangrijke bezienswaardigheid staat op het programma: het hindoetempelcomplex Prambanan. Met maar liefst 237 tempels verschillende in grootte is er genoeg te zien. We rijden verder naar Kota Gede, het hart van Yogya´s zilverindustrie, met tientallen zilverwinkels, waar goedkope producten te vinden zijn.

 

Dag 9, dinsdag: Yogyakarta – Vlucht naar Bali – Ubud

Na het ontbijt reizen we naar de luchthaven van Yogyakarta vanwaar we naar het naastgelegen eiland Bali vliegen. We reizen naar Ubud, waar we de komende twee nachten zullen overnachten in Ubud Wana Resort (of gelijkwaardig).

 

Dag 10, woensdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kun je zelf voor een activiteit kiezen. Kies bijvoorbeeld voor actie en ga mee raften op de rivier (circa € 30,- per persoon). Geniet van prachtige panorama’s van jungle en rijstvelden tijdens het raften en geniet van een lunch met uitzicht op de rivier. Liever het achterland ontdekken? Dit kan heel goed per fiets (circa € 38,- per persoon). We rijden naar Kintamani waar onze fietstocht begint door een Balinees dorp. Onderweg zien we de schoonheid van de natuur. De keuken ontdekken is een derde optie. Tijdens de kookcursus (circa € 30,- per persoon) word je meegenomen naar de markt van Kuta waar je de ingrediënten haalt voor het koken. Op de markt krijg je uitleg over de verschillende kruiden en specerijen. Je leert verschillende technieken om de kruiden en specerijen te gebruiken welke het Balinese eten zo heerlijk doen smaken.

 

Dag 11, donderdag: Ubud – Candidasa

Vandaag reizen we van Ubud naar Candidasa, door het binnenland en langs de kust. Maar allereerst verkennen we de omgeving van Ubud en bezoeken we de lokale markt. We gaan verder en zien restanten van het oude Koninklijke paleis Klungklung  en de prachtige plafondschildering in het oude rechthuis Kerta Gosa. We stoppen onderweg bij de vleermuizentempel Goa Lawah, waarna we doorreizen naar het Balinese Agadorp bij Tenganan. Dit dorp staat bekend om het weven van prachtige kleding. Een echte ambacht die van generatie op generatie wordt doorgegeven.  We overnachten in Candidasa.

 

Dag 12, vrijdag: Candidasa – Lovina

We rijden verder naar het noorden en maken een stop bij de schilderachtige rijstterrassen van Bukit Jambul. De volgende stop is de tempel Besakih. Het tempelcomplex bestaat uit maar liefst 24 tempels en is daarmee de grootste hindoetempel op Bali. In het berggebied van Kintamani zien we de indrukwekkende vulkaankrater en het meer van Batur. We eindigen in Lovian voor de overnachting in Hotel Aneka (of gelijkwaardig).

 

Dag 13, zaterdag: Lovina – Legian

Voor het ontbijt is het mogelijk om een optionele excursie te maken per boot om dolfijnen te spotten (circa € 10,- per persoon). Ondertussen kun je genieten van de prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt bezoeken we de beroemde tempel Ulun Danu gelegen in het Brantanmeer en omringd door de groene heuvels. De pagode met de elf daken is dan ook een idyllisch plaatje. In Candi Kuning bezoeken we de lokale fruit markt. Via de spectaculaire Pacung rijstterrassen rijden we terug naar de kust naar we de komende drie nachten zullen verblijven in Legian in Hotel Jayakarta (of gelijkwaardig).

 

Dag 14, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een vrije dag.

 

Dag 15, maandag: Vrije dag

Het schitterende strand van Legian is een ideale plek voor ontspanning. Neem een duik in de zee of blijf in het hotel aan het zwembad. De keus is aan jou! Nog niet genoeg gezien? Vraag dan naar de optionele excursiemogelijkheden.

 

Dag 16, dinsdag: Legian – Denpasar – Amsterdam  

Een heerlijke vrije dag. Laat in de avond vertrekken we weer naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland. Vanuit Bali vliegen we vanaf de luchthaven Denpasar terug naar Nederland, waar we de volgende dag aan zullen komen.

 

 

Dag 17, woensdag: Amsterdam

Vandaag komen we aan op de luchthaven van Schiphol. We nemen afscheid van elkaar en we kunnen terugkijken op een afwisselende en boeiende vakantie naar Indonesië.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Java & Bali 17 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam  (met overstap)
 • Binnenlandse vlucht Yogyakarta – Denpasar
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabel bus met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Lunch op dag 4, 5, 8, 11 t/m 13
 • Diner op zondag en op dag 3
 • Excursies en entreegelden volgen programma
 • Engelstalige lokale gids
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 359,-
 • Optionele excursies

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief