Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Noord-India

Groepsrondreis | Vliegreis

Ruik de geurige specerijen, voel de bijzondere kleurige stoffen op de markt en zie de olifanten sjokkend tussen een wirwar van mensen in de drukke straten lopen. Samen bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal die keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw liet bouwen. In het hart van de Tharwoestijn bezoeken we het oasedorp Bikaner met onder andere het in rood zandsteen opgetrokken paleis Lalgarh en de tempel Deshnok, met als trekpleister de duizenden, voor de Indiërs heilige, ratten. Kooplieden, rijk geworden van de handel, lieten de mooiste Havelis (residenties) bouwen in Mandawa. In Jaisalmer lijkt het of de tijd heeft stilgestaan als we door de nauwe steegjes van het fort lopen. Deze reis is één en al beleving en ontmoeting met de kleurrijke cultuur van India.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Delhi

Vertrek vanaf Amsterdam (met overstap) naar Delhi. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht.

 

Dag 2, dinsdag: Delhi

Een dag in het teken van de hoofdstad van India. Na het ontbijt bezoeken we de talloze bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Zo bezoeken we o.a. de grootste moskee van het land Jama Masjid opgetrokken uit rood steen en wit marmer. Het is de grootste moskee van India en biedt plaats aan 20.000 mensen tegelijkertijd. Maar ook Raj Ghat aan de oevers van de rivier Yamuna waar het Mahatma Gandi’s Memorial is gelegen. We rijden door Lutyens Delhi en zien de India Gate die symbool staat voor de herinnering aan 70.000 Indische soldaten die zijn omgekomen in de 1ste Wereldoorlog. We maken een fotostop bij Rashtrapati Bhawan de huidige residentie van de president van India en bezoeken Humayun’s tombe, een grootschalig grafmonument gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk. Van het monument in de Mughal stijl gebouwde tombe wordt gezegd dat het een voorloper is van de Taj Mahal. Als laatste bezoeken we vandaag Qutab Minar, een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in India en opgenomen door Unesco. De toren is 72,5 meter hoog en daarmee de hoogste stenen toren van het land.

 

Dag 3, woensdag: Delhi – Mandawa (282 kilometer, 6 – 7 uur)

We verlaten Delhi en rijden naar het middeleeuwse stadje Mandawa. Kooplieden rijk geworden door de handel in o.a. stoffen, specerijen en opium lieten hier schitterende Havelis (residenties) bouwen.

 

Dag 4, donderdag: Mandawa – Bikaner (164 kilometer, 4 uur)

Na het ontbijt bezoeken we de kleurrijke Havelis Chokani, Ladia en Saraf met vele fresco’s op muren en deuren. Vervolgens rijden we verder naar het oase dorp Bikaner, ook gelegen op een belangrijke karavaanroute uit het verleden. Hier vinden we ook het 16e eeuwse Junagarh fort. De stad is altijd een belangrijke handelsstad geweest en tot op de dag van vandaag een stad met jaarlijks veel kleurrijke festivals en het bekende kamelenfestival.

 

Dag 5, vrijdag: Bikaner – Jaisalmer (333 kilometer, 7 uur)

Vandaag rijden we in zeven uur van Bikaner naar Jaisalmer dat in het hart van de Thar woestijn is gelegen.

 

Dag 6, zaterdag: Jaisalmer

We bezoeken vandaag het interessante Golden Fort, ook wel Jaisal Castle genoemd, dat een prachtig mooi uitzicht geeft over de woestijn. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan als u door de nauwe steegjes van het fort loopt waar duizenden mensen tot op de dag van vandaag nog wonen en werken. Later op de dag bezoeken we ook de Haveli van Salim Singh, Patwon en Nathumal gebouwd voor de minister president.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Jaisalmer. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Jaisalmer – Jodhpur (264 kilometer, 6 – 7 uur) – Luni (42 kilometer, 1 uur)

De op een na grootste stad van Rajasthan staat op het programma, Jodphur. Hier bezoeken we o.a. het imposante Mehrangarh fort. Het fort is gelegen aan de rand van de oude stad en een van de bekendste en grootste vestingwerken van het land. De stichter van Jodphur, Rao Jodha, begon met de bouw in 1459 en de muren zijn wel 36 meter hoog en 21 meter breed. We bezoeken Jaswant Thada een imposant praalgraf, gebouwd in herinnering van Maharaja (Indiase heerser) Jaswant Singh II. Vervolgens rijden we naar Luni.

 

Dag 9, dinsdag: Luni – Ranakpur – Udaipur (238 kilometer, 6 uur)

We vertrekken vandaag Ranakpur bekend vanwege de spectaculaire waaier van Jain tempels. Uiteraard maken we hier een stop. De tempels werden in de 15e eeuw gebouwd en opgetrokken uit wit kalksteen. De tempels zijn versierd met indrukwekkende sculpturen. Vervolgens rijden we verder naar de romantische stad Udaipur. Met haar rivieren, tuinen, tempels, paleizen en de oase in the Thor woestijn biedt deze stad zeker veel mooie foto momenten.

 

Dag 10, woensdag: Udaipur

Udaipur staat vooral bekend als een romantische stad, het Venetië van Rajasthan wordt het ook wel genoemd. De stad ligt in een vallei en wordt omringd door maar liefst drie meren. Het Picholameer, het Fateh Sagarmeer en het Swaarop Sagarmeer. De stad is in meerdere films gebruikt als decor waaronder een James Bond film. We bezoeken het stadspaleis, de Sahelion Ki Bari tuinen en de Jagdisch tempel.

 

Dag 11, donderdag: Udaipur – Deogarh (135 kilometer, 3,5 uur)

We verlaten Udaipur en rijden naar Deogarh. Na aankomst rijden we naar Deogarh Mahal een indrukwekkend en groot paleis dat werd gebouwd in het Mewar tijdperk, ofwel het Udaipur koninkrijk. Kijkend naar de traditionele architectuur en de inrichting denken we terug aan de geschiedenis van luxe en decadentie van de regio. Tegenwoordig is het paleis in gebruik als hotel. Later in de middag kunt u genieten van een wandeling door het dorp. Dompelt u onder in het lokale leven. Zie vrouwen water halen in traditionele matkas (kleipotten) en de kleding wassen in de rivier. Zie de oudere mannen in de verkoeling van de schaduw onder de bomen met elkaar discussiëren. Samen lopen we over de lokale markt waar men de lekkerste producten verkopen als snoep, kruiden, groenten en fruit. We zien verschillende ambachtlieden aan het werk zoals pottenbakkers, schoenlappers, textielarbeiders, timmermannen en juweliers. Uiteraard heeft u hier de kans om de prachtige en kleurrijke en handgemaakte textiele werk van Rajasthan te kopen.

 

Dag 12, vrijdag: Deogarh – Jaipur (280 kilometer, 6 uur)

We reizen af naar de roze stad, de hoofdstad van Rajasthan. We zien vrouwen met felgekleurde sari’s, mannen met tulbanden en olifanten sjokkend door de overvolle straten vol handelaren en koopwaar.

 

Dag 13, zaterdag: Jaipur

Na het ontbijt maken we een excursie per jeep of olifant naar het Amber fort, het Paleis der Winden, het observatorium en het stadspaleis.

 

Dag 14, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Jaipur. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 15, maandag: Jaipur – Agra (232 kilometer, 5 – 6 uur)

We maken een rit van Jaipur, via Fatehpur Sikri naar Agra. We bezoeken het immense Agra Fort dat wel 2,5 kilometer lang is. Tijdens de zonsondergang bezoeken we het wereldberoemde symbool van India, de Taj Mahal. Het witte imposante grafmonument werd door keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw gebouwd.

 

Dag 16, dinsdag: Agra – Jhansi (per trein) – Khajuraho (172 kilometer, 4 uur)

Op naar Khajuraho. We rijden naar Jhansi waar we op trein (08.32 – 11.03) stappen naar Khajuraho. Het tempelstadje Khajuraho verschilt van andere tempelsteden van India omdat het in deze stad niet gaat over religie maar juist over vruchtbaarheid.

 

Dag 17, woensdag: Khajuraho – Varanasi (per vlucht)

In de morgen bezoeken we de bijzondere Parsvanatha-, Adinatha- en Santinataha tempels. Later die dag worden we naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar Varanasi.

 

Dag 18, donderdag: Varanasi

Een vrije dag in Varanasi. Slaap eens lekker uit of verken op eigen tempo een van de oudste steden van de wereld. Deze stad ligt aan de rivier de Ganges en voor het Hindoeïsme een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen.

 

Dag 19, vrijdag: Varanasi – Delhi (per vlucht)

We maken een mooie tocht over de rivier Ganges en zien we de zon opkomen over de ontelbare paleizen gebouwd door Hindoestaanse koningen en zien we hoe duizenden pelgrims zich baden in de rivier. Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 20, zaterdag: Delhi – Amsterdam

Een vroege start vandaag en we rijden weer naar de luchthaven voor onze nachtvlucht. In de ochtend komen we weer aan in Nederland.

 

 

Het dag tot dagprogramma voor de reis met vertrek in oktober is in verband met het Pushkar Festival iets gewijzigd. Het betreft de dagen 11 tot en met 13.

 

Dag 11, donderdag: Udaipur – Pushkar

Na het ontbijt rijden we verder Pushkar voor een bijzondere ervaring. Omgeving door heuvels aan drie zijden en zandduinen aan de vierde zijde vormt Pushkar een fascinerende locatie en een passend decor voor de jaarlijkse religieuze veemarkt die er wordt gehouden. In de middag bezoeken we de stad met meer dan 400 tempels waarvan de belangrijkste de Brahma tempel is. Doordat het morgen het Pushkar festival is verblijven we deze nacht sfeervolle en comfortabel ingerichte tenten.

 

Dag 12, vrijdag: Pushkar

Een waar hoogtepunt van de reis en een hele dag om in eigen tempo te genieten van het Pushkar kamelenfestival. Vanuit alle uithoeken van het land trekken kamelenhandelaren met hun kuddes kamelen naar Pushkar om deel te nemen aan het feest waar ook de handel een onderdeel van is. Op de markt in Pushkar zijn dan niet alleen kamelen maar ook ezels, paarden en geiten te koop. Deze veemarkt in kamelen is de grootste markten in India en een bonte gebeurtenis van mensen, dieren, geuren en kleuren. Ook niet te missen is de kamelenrace door de woestijn en de vele kleuren kleding die de Indiërs dragen. U kijkt uw ogen uit en werkelijk een ervaring om niet te missen.

 

Dag 13, zaterdag: Pushkar – Jaipur

We reizen af naar de roze stad, de hoofdstad van Rajasthan. We zien vrouwen met felgekleurde sari’s, mannen met tulbanden en olifanten sjokkend door de overvolle straten vol handelaren en koopwaar. We een excursie per jeep of olifant naar het Amber fort, het Paleis der Winden, het observatorium en het stadspaleis.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Noord-India 21 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Delhi (met overstap)  retour
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel  retour
 • Binnenlandse vlucht Varanasi – Delhi retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar airconditioning
 • Verblijf in tweepersoonskamers met douche en toilet
 • Verblijf op basis van volpension
 • Kopje koffie op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Treinrit Agra – Jhansi
 • Boottocht bij Varanasi & Udaipur
 • Jeeptocht in Jaipur
 • Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer (september)  355,-
 • Toeslag éénpersoonskamer (oktober) 460,-
 • Visa circa 50,- per persoon (online en voor vertrek aan te vragen)
 • Optionele excursies
 • Drankjes

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zult u onder andere uw reisleider en uw reisgenoten ontmoeten en krijgt u uw informatiepakket uitgereikt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief