Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

China en Hongkong

Groepsrondreis | Vliegreis

China is een boeiend land vol contrasten. Van moderne wolkenkrabbers in de metropool Hong Kong tot het cultureel erfgoed, overgebleven uit de keizerlijke dynastieën, in de beroemde stad Beijing. Binnen de muren van de Verboden Stad in Beijing zijn de verschillende paleizen, paviljoens en tuinen zeer bijzonder om te bekijken. Op de maar liefst zesduizend kilometer lange Chinese Muur ervaar je de grootsheid van de voorgaande koninkrijken. Heb je altijd al de archeologische vondst van ruim negenduizend terracotta legersoldaten in Xian met eigen ogen willen zien? Dan is dit je kans! In Longsheng kun je genieten van de fotogenieke  vergezichten over de intens groene rijstvelden en rondom Guillin is het landschap adembenemend mooi. In Yangshuo zie je het traditionele cormorant fishing. Uiteindelijk eindigt deze reis in de metropolen Guangzhou en Hongkong. Je stapt van de ene verbazing in de andere tijdens deze ontdekkingstocht langs de vele hoogtepunten van China!

 

Highlights

 • Compleet bezoek Beijing met de Verboden Stad, Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en de Chinese Muur
 • Terracotta leger in Xian
 • Prachtige natuur
 • De reis wordt afgesloten in Hong Kong

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Beijing

Vandaag begint de bijzondere reis door China. Het vliegtuig vertrekt vanuit Amsterdam en hoopt de volgende dag in Beijing aan te komen.

 

Dag 2, donderdag: Aankomst Beijing – Tempel van de Hemel

Vandaag komen we aan op de luchthaven van de fascinerende wereldstad Beijing. Tijdens de transfer naar het hotel krijgen we al een eerste impressie van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Plein van de Hemelse Vrede en het Mao Mausoleum. We brengen een bezoek aan de Tempel van de Hemel. De tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw en wordt omgeven door tuinen en oude naaldbomen. De keizers van de Ming en de Qing dynastieën hielden op deze plek rituele ceremoniën.

 

Dag 3, vrijdag: Beijing Tian an Menplein – Verboden Stad

Na het ontbijt gaan we naar het grootste stadsplein ter wereld, het Tian an Menplein . Het Tian an Menplein is beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Iedere chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong die op dit plein te zien is. Het plein was vroeger één van de vele poorten naar de Verboden Stad maar tegenwoordig niet meer. Het plein is immens groot, het grootste plein ter wereld, met een lengte van 880 meter en een breedte van 550 meter. Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan de Verboden Stad, waar eeuwenlang de keizers van China regeerden. Behalve de honderden concubines en de hofhouding mocht geen sterveling ooit de stad betreden. In de middag brengen we een bezoek aan het Jingshan Park, een voormalige keizerlijke tuin gelegen op een heuvel naast de Verboden Stad. Vanaf deze plek heb je een panoramisch uitzicht over de stad.

 

Dag 4, zaterdag: Chinese Muur

We kunnen natuurlijk niet naar China afreizen zonder de Chinese Muur te bezoeken. We bezoeken vandaag de ruim 6000 kilometer lange muur, ten noorden van Beijing. De Chinezen bouwden deze muur om allerlei volken buiten te houden en werd in afzonderlijke muren in meer dan tweeduizend jaar gebouwd. In totaal zijn er vijftig plaatsen waar men over de muur kan lopen. Vergeet vandaag zeker je fototoestel niet!

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider organiseert een samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6, maandag: Zomerpaleis – Lamatempel – Nachttrein naar Xian

Vanmorgen bezoeken we allereerst het zomerpaleis van de Qingdynastie. Dit paleis was een cadeau van de toenmalige Chinese keizer Quianlong aan zijn moeder voor haar 60e verjaardag. Hij liet een heuvel van 60 meter hoog aanleggen met daarop allerlei paleizen en tempels. Op de plek waar het zand werd afgegraven voor deze heuvel is het Kunningmeer ontstaan. Het Zomerpaleis  is een aangename plek met talloze bijzondere bezienswaardigheden zoals  Suzhoustraat, het pittoreske kanaal in het Zomerpaleis, Hal van de Zee der Wijsheid en de Toren van de Boeddhistische Wierook en de Marmeren Boot in het Kunningmeer. Voordat we afscheid nemen van Beijing brengen we nog een bezoek aan de Lamatempel, één van de grootste, meest perfect bewaard gebleven en belangrijke Tibetaanse Boeddhistische kloosters ter wereld. Het gebouw en de kunstwerken van de tempel zijn een combinatie van Han-Chinese en Tibetaanse stijlen. Aansluitend reizen we verder naar het station voor de nachttrein naar Xian.

 

Dag 7, dinsdag: Aankomst Xian – Terracotta Leger

In de vroege morgen komen we in een volstrekt andere wereld aan. Hier proef je de sfeer van het oude China met zijn stoffige wegen en straatmarkten. Vroeger was dit de hoofdstad van vele Chinese dynastieën. Na het ontbijt bezoeken we het wereldberoemde Terracotta Leger van keizer Qin Shi Huangdi, één van de hoogtepunten van de reis. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin en bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. In de middag bezoeken we de eeuwenoude stadsmuur en de kleurrijke oriëntaalse wijk, een fascinerende buurt met smalle straatjes en vele antiekwinkels. Bijzonder is ook de Grote Moskee van Xian aangezien deze helemaal is gebouwd in de Chinese stijl met slechts enkele Arabische versieringen.

 

Dag 8, woensdag: Xian – Per vliegtuig naar Guilin – Longhgji – Guillin

Onderweg naar Longsheng gaan we ons verwonderen over de intense groene kleur van de rijstvelden. Lonhgji  of Dragons Backbone (draken ruggengraat) is de naam van deze bijzondere rijstvelden die zich terrasvormig over de berghellingen van dit gebied uitstrekken. Op deze terrassen worden naast rijst, ook thee en andere ingrediënten geteeld. Een wandeling staat op het programma. Tussen de rijstterrassen wonen bergvolkeren met de naam Red Yao, ook wel bekend onder de naam Long Hair. Deze vrouwen laten hun haar hun hele leven groeien en gaan nooit naar de kapper zodat ze uiteindelijk haren met een lengte tot wel twee meter hebben. Ze  maken prachtig handwerk dat ze verkopen om van te leven.

 

Dag 9, donderdag: Longhgji – Guilin

Op weg naar Guilin is het landschap adembenemend mooi met een kronkelende Li Rivier tussen spitse bergtoppen van kalksteen. In dit Karstgebergte bevinden zich vele grotten, waaronder de Reed Flute grotten die we gaan bezoeken. De grot meet ongeveer 240 meter lang, 18 meter hoog en 93 meter breed en heeft een spectaculaire belichting en vele stalagmieten en stalactieten die lijken op stenen pilaren die uit het water rijzen. Het gebergte heeft ook eigenaardige rotsen ondermeer een rots die de slurf van een olifant weergeeft (Elephant Trunk Hill) en een andere rots die de maan representeert (Moon Hill). Een heerlijke dag in een bijzonder landschap.

 

Dag 10, vrijdag: Guilin – Yangshuo

Onderweg naar Yangshuo staan de aalscholvervissers op het programma. Een traditionele  manier van vissen met een historie van meer dan 1300 jaar; de vissers, gekleed in traditionele klederdracht, staan op kleine  bamboevlotten met rondom hen heen een aantal aalscholvers. Deze vogels gaan kopje onder en hebben zeer snel een vis te pakken. Gemiddeld haalt een aalscholver 20 kilo aan vis per dag binnen. Aan het eind van de middag komen we aan bij het hotel in Yangshou.

 

Dag 11, zaterdag: Yangshuo

Vandaag hebben we een vrije dag. In Yangshou is genoeg te doen! Bijvoorbeeld wandelen, zwemmen, (rots)klimmen of varen op de rivier. Het is ook heerlijk om een fietstocht te maken tussen Yanshuo en de Yulongrivier. Je fietst dan over Moon Hill richting de Drakenbrug en terug door diverse lokale dorpen en langs prachtige bezienswaardigheden. Onderweg kun je in een dorp in een leuk restaurant lunchen.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider organiseert een samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 13, maandag: Yangshuo – Dagtrein naar Guangzhou

We nemen de ochtendtrein naar Guangzhou. In de middag maken we kennis met de bezienswaardigheden van deze authentieke metropool die in het Nederlands ook wel Kanton wordt genoemd.  De eerste stop is bij de Chen Clan Academy, een prachtige tempel die nu dienst doet als kunstmuseum. Daarna zien we de Temple of the Six Banyan Trees, gebouwd tussen 537 en in 989 herbouwd. Ook gaan we naar Sunyat Memorial Hall, een opvallend groot achthoekig gebouw. Midden in de stad ligt Shamian Island, een piepklein eiland  van 500 bij 200 meter, gebouwd in de 19e eeuw na de twee Opiumoorlogen. Zowel de Engelsen als de Fransen  bouwden hier prachtige koloniale gebouwen. Destijds was het verboden gebied voor de Chinezen. Nu  is  het een heerlijke plek met een prachtige tuin die veel wordt gebruikt voor romantische trouwreportages, de koloniale pakhuizen zijn opgeknapt en je vindt er veel caféetjes met terrassen. Het is ook goed shoppen in de lokale bazaar Qinping of in de Haizhu Wholesale Market, een warenhuis met negen verdiepingen. Guangzhou staat bekend om haar Kantonese keuken waarvan de meest bekende gerechten zijn het geroosterde speenvarken, gestoofde slang, wilde kat en wilde hond!

 

Dag 14, dinsdag: Guanzhou  – Per trein naar Hong Kong

Het is maar twee uur reizen naar Hong Kong en bij aankomst wil je natuurlijk deze bruisende wereldstad ontdekken. Eerst gaan we met elkaar de stad verkennen. Op Victoria Peak, het hoogste punt (552 meter) op het eiland,  heb je een spectaculair uitzicht op de glinsterende wolkenkrabbers van Hong Kong Island en Kowloon. Dankzij de diepe wateren tussen deze twee stadsdelen kon een aantal vissersdorpen uitgroeien tot internationaal handelscentrum. Vervolgens gaan we via Repulse Bay, beroemd om het lange mooie strand, naar het traditionele vissersdorp Aberdeen, thuis van de Boat People waarvan de leefwijze weinig is veranderd sinds vroegere tijden. De tour eindigt op de Stanley Market, de plek om lekker op koopjes te gaan jagen.

 

Dag 15, woensdag: Hong Kong – Amsterdam

Vandaag heb je de gelegenheid om zelf of gezamenlijk de stad verder  te verkennen. Aan het eind van de dag vertrekken we richting de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 16, donderdag: Amsterdam

Vandaag komen we aan op de luchthaven Schiphol in Amsterdam. Je kunt terugkijken op een reis vol onvergetelijke hoogtepunten!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - China en Hongkong 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Beijing en Hong Kong - Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension (met uitzondering van het verblijf in Hong Kong)
 • Excursies volgens programma
 • Nachttrein Beijing – Xian
 • Vlucht  Xian – Guillin
 • Tweede klas trein Yangshuo – Guangzhou
 • Sneltrein Guangzhou  – Hong Kong
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer  285,-

 • Entreegelden

 • Maaltijden in Hongkong

 • Visumkosten (circa 75,- per persoon, exclusief administratiekosten van circa 55,- per persoon)

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief