Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zuid-Afrika & Swaziland

Groepsrondreis | Vliegreis

Sinds jaar en dag omschrijft Zuid-Afrika zichzelf als De Wereld in één Land. Gezien de veelzijdigheid is dat niet onterecht. We bezoeken het in 1652 door de VOC gestichte Kaapstad en verschillende badplaatsen met heerlijke stranden. Je reist door oeroude landschappen, over uitgestrekte savannes en langs ruige bergen. De onvoorstelbare rijkdom aan flora en fauna wordt gekoesterd in de verschillende parken en wildreservaten, waarvan het Krugerpark verreweg de meeste bekende is. Luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns; wie wil deze dieren nu niet in het wild zien? Zuid-Afrika is een absolute must voor elke reiziger!

 

Highlights

 • Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Afrika van het zuiden naar het noorden
 • Inclusief drie nachten in Kaapstad
 • Bezoek aan vier natuurparken
 • Een volle dag op safari in het Krugerpark, spot de Big Five!
 • Wijn proeven in dé wijnregio
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Port Elizabeth naar Durban

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam - Kaapstad

We ontmoeten elkaar op Schiphol en vliegen met een overstap naar Kaapstad in het zuidwesten van Zuid-Afrika. De stad ligt aan de voet van de Tafelberg met aan de andere kant de blauwe oceaan. Het uitzonderlijke omliggende landschap bestaat uit bergen, wijngaarden, witte stranden en natuurparken. Na aankomst worden we naar ons hotel in Kaapstad gebracht.

 

Dag 2, donderdag: Kaapse Schiereiland

We vertrekken vroeg want het belooft een bijzondere dag te worden! Vandaag zullen we het Kaapse Schiereiland verkennen. Via de kustplaats Hout Bay en Duiker Island, bekend vanwege de duizenden robben, rijden we naar het zuiden. We rijden over de schitterende bergweg Chapmans Peak Drive. Op Kaap Punt heb je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan, Valsbaai en de Hottentots Hollandbergen. Aan het beschutte strand van Boulders Beach bezoeken we een kolonie pinguïns.

 

Dag 3, vrijdag: Vrije dag

Vandaag kun je heerlijk bijkomen. Mocht je er toch op uit willen gaan, biedt Kaapstad verschillende mogelijkheden, zoals een stadstour door Kaapstad of een bezoek aan het V&A Waterfront, het hart van de haven met meer dan 450 winkels. Je kunt ook een excursie maken naar de Tafelberg of naar Robbeneiland waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Deze laatste twee excursies zijn wel afhankelijk van het weer. De bus is beschikbaar voor het vervoer naar de Tafelberg en het V&A Waterfront.

 

Dag 4, zaterdag: Kaapstad - Wijnroute

We volgen de prachtige wijnroutes door vruchtbare groene valleien, omgeven door bergen. In Franschhoek bezoeken we het Hugenotenmonument en museum. In het museum leer je meer over de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse Hugenoten en er zijn oude voorwerpen te zien zoals een Statenbijbel uit 1636. Midden tussen de akkers liggen witgeverfde wijnboerderijen, waar we zelf gaan proeven waarom de Zuid-Afrikaanse wijnen steeds populairder worden. In Stellenbosch, een studentenstad gelegen tussen de wijnvelden, maken we een rondrit en zien we de vele opmerkelijke huizen in Kaaps-Hollandse stijl. We rijden verder voor de overnachtingen in dit mooie wijngebied.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst en indien mogelijk, bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Knysna

Via Swellendam, gelegen in een groene vallei, rijden we naar Knysna. Op de Hottentots Hollandbergen stoppen we voor een schitterend uitzicht over de Kaapse vlakte en het schiereiland. We rijden verder naar de Mosselbaai, waar de Tuinroute begint. Deze route langs de kusstrook staat bekend als één van de mooiste regio’s van Zuid-Afrika vanwege de schitterende natuur. We bezoeken het maritiem museum Dias, vernoemd naar de eerste Europeaan die hier aan land kwam. Bij Knysna vind je de prachtige Knysna Lagune en de Knysna Heads, twee grote rotsblokken bij de monding van de Knysna Rivier. In Knysna overnachten we de komende twee dagen.

 

Dag 7, dinsdag: Knysna

Vandaag hebben we een vrije dag in Knysna. Optioneel kun je een boottocht maken over de lagune naar het Featherbed Natuurreservaat. Rijd in een open voertuig naar de top van het Western Head waar je een schitterend uitzicht hebt op de woeste golven.

 

Dag 8, woensdag: Knysna - Tsitsikama National Park - St. Frances Bay

We vervolgen onze reis over de Tuinroute. Via Plettenbergbaai rijden we langs de schitterende kust en we maken een avontuurlijke wandeling naar de hangbrug boven de monding van de Stormrivier in het Tsitsikama National Park. We overnachtingen in de baai van St. Frances en we genieten in de avond van een zeevruchten diner.

 

Dag 9, donderdag: St. Frances Bay - Port Elizabeth

Vanochtend vertrekken we naar Port Elizabeth waar we een korte stadstour maken. De stad heeft een drukke en belangrijke haven en wordt ook wel ‘Friendly City’ genoemd wat iets zegt over het karakter van de stad en haar inwoners. In het centrum kom je een aantal mooie Victoriaanse gebouwen tegen en gezellige restaurants en cafés. We dineren en overnachten in Port Elizabeth.

 

Dag 10, vrijdag: Port Elizabeth - Durban - Zululand

We vertrekken vroeg in de ochtend richting het vliegveld voor de vlucht naar Durban. We rijden langs de eindeloze velden met suikerriet naar Zululand. In het St. Lucia natuurreservaat maken we een boottocht over het strandmeer waar krokodillen, haaien en honderden nijlpaarden leven. Met een beetje geluk zien we tijdens de boottocht zonnende krokodillen of een nijlpaardfamilie.

 

Dag 11, zaterdag: Zululand

Via de Memorial Gate gaan we met onze touringcar op safari in het Hluhluwe-Umfolozi Wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulu natie. We overnachten in Zululand, waar van oorsprong de Zulustam woont en die er nu ook nog volgens de traditionele waarden en tradities leeft. Een provincie vol afwisselende natuur, strand en een subtropisch klimaat.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 13, maandag: Zululand - Swaziland

We rijden naar de Lavumisa grenspost, waar we in het koninkrijk Swaziland komen. We passeren het parlementsgebouw en het King Sobuza Memorial Park. Snuffel rond op de lokale markt met de verschillende geuren en kleuren. In de glasfabriek zien we hoe men van gerecycled glas prachtige dingen maakt.

 

Dag 14, dinsdag: Swaziland - Hazyview

De route door Swaziland voert ons verder langs ravijnen en weidse vergezichten. Bij Jeppe’s Reef komen we weer in Zuid-Afrika. De komende drie nachten verblijven we net buiten het Krugerpark in Hazyview.

 

Dag 15, woensdag: Krugerpark

We gaan vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. Geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van natuur en soorten dieren dan het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Houd je fototoestel bij de hand want de kans is groot dat we vandaag dieren uit de Big Five spotten. Misschien wel allemaal! We gaan onder begeleiding van ervaren rangers in een open 4x4 voertuig een volle dag op safari. Dit is de ultieme manier om het park te verkennen en de dieren te spotten. Wie weet zien we wel een kudde olifanten of steekt er een leeuw voor ons de weg over. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar Hazyview.

 

Dag 16, donderdag: Panoramaroute

Deze dag staat in het teken van de beroemde Panoramaroute. Een van de hoogtepunten is de Blyde River Canyon, een enorme kloof met rotsplateaus in de meest bijzondere vormen. Door de kloof loopt de rivier Blyde, vernoemd naar het Nederlandse woord blij. Bij Bourkes Potholes loopt de rivier samen met de Treurrivier. Bourkes Potholes bestaat uit een aantal indrukwekkende rotsformaties met kleine watervallen. Door het water zijn er in de rotsen enorme gaten geslagen en is er een uniek landschap gevormd. We genieten vandaag van spectaculaire uitzichten, bijvoorbeeld bij de Drie Rondavels welke lijken op de traditionele Afrikaanse ronde hutten. Het meest indrukwekkende uitzicht zien we bij God’s Window. Sta even stil en geniet van de natuur, zo ver het oog kan reiken. Je waant je helemaal één met de natuur!

 

Dag 17, vrijdag: Hazyview - Johannesburg - Amsterdam

We vertrekken vanmorgen naar Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika. Indien de tijd het toelaat zullen we de Johannesburg bezoeken. Vervolgens worden we naar het vliegveld in Johannesburg gebracht voor de vlucht met overstap naar Amsterdam.

 

Dag 18, zaterdag: Johannesburg - Amsterdam

Vandaag komen we aan op Schiphol, waar we afscheid van elkaar nemen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Zuid-Afrika & Swaziland 18 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Kaapstad en Johannesburg - Amsterdam (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Durban
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • Vervoer in comfortabele bus met airconditioning tijdens rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Halpension
 • Volpension op zondag
 • Lunch op dag 11 en 15
 • Entreegelden en excursies volgens programma
 • Afrikaans/Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 299,-
 • Evt. Toeristenbelasting

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief