Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Puur Ghana

Najaar | Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

In Ghana, ook wel de gouden kust genoemd, staat veelzijdigheid voorop. Het is een bruisend land vol wildernis, culturele tradities en zelfs een beetje Nederlandse geschiedenis. We maken een safari in het Mole National Park, misschien staan we wel oog in oog met een kudde olifanten! Lokale ontmoetingen zijn een groot onderdeel van deze reis. Zo slapen we in een Afrikaanse hut in Karimenga, helpen we inwoners met dagelijkse werkzaamheden en bezoeken we de lokale kerkdiensten. Een unieke ervaring! Ook bezoeken we het ‘Hand in Hand’ project en steken we onze handen uit de mouwen voor gehandicapte kinderen. Ghana is klaar om ontdekt te worden door jou!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Accra

De grote reis begint! Vanaf Schiphol vliegen we met een rechtstreekse vlucht (onder voorbehoud) naar Accra, de hoofdstad van Ghana. De eerste twee nachten verblijf je in een hotel in de hoofdstad , zodat je langzaam kunt wennen aan het land en de cultuur.

 

Dag 2, vrijdag: Accra - cultuur leren kennen

Vandaag staat een eerste kennismaking met het lokale leven in en rond de hoofdstad op het programma. Als we Accra ingaan ervaar je het bruisende leven van een typische Afrikaanse stad. We bezoeken de hoogtepunten van deze snel groeiende stad, zoals de onafhankelijkheidsmonumenten, de oude koloniale wijk  Jamestown en de markten. De middag sluiten we af bij de Artist Alliance en de Ga Coffin Gallery. Dit laatste is typisch Ghanees en voor ons soms wat vreemd. Ze maken hier de mooiste begrafeniskisten, helemaal versierd en beschilderd zoals dat paste bij de overledene. We sluiten de dag af met een diner in Accra en rijden in de avond terug naar het hotel.

 

Dag 3, zaterdag: Traditie in de Volta Regio

Vanochtend vertrekken we naar het vruchtbare gebied in de Volta Regio. We beginnen in Atsiekpoe, een typisch Afrikaans plattelandsdorpje. Hier ontmoeten we de lokale bevolking en natuurlijk de chief van het dorp. Ze laten ons vol trots het dorp met hun lemen hutten zien en nemen je mee in hun lokale leven aan de oever van de prachtige Volta rivier. Je krijgt een echte lokale lunch geserveerd. Dan rijden we door naar het berggebied. We rijden naar de grotere stad Ho, waar we overnachten. Het hotel heeft een heerlijk zwembad voor een frisse duik!

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag is het zondag, een vrije dag. Indien mogelijk gaan we naar een kerk in de omgeving, of de reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van deze dag kun je heerlijk je rust nemen bij het zwembad of bijvoorbeeld een mooie wandeling in de omgeving maken.

 

Dag 5, maandag: Atimpoku aan de Volta Rivier

We rijden vandaag door naar Atimpoku, vlakbij de grote Akosombo dam. Deze nacht verblijf je in een resort met zwembad, gelegen aan de Voltarivier. Doe mee aan een batik workshop en ervaar zo hoe de Ghanesen hun kleding en textiel mooi maken. In de omgeving kun je de grote dam bezoeken en natuurlijk het levendige dorpje Atimpoku zelf.

 

Dag 6, dinsdag & 7, woensdag:  Kumasi, Bosumtwe meer, Ashanti gebied

Vandaag reis je naar de omgeving van Kumasi. Onderweg bezoek je de Cedi Beads factory, een glazen kralen fabriekje. Hier maken ze typisch Ghanese sieraden, zoals armbanden en kettingen. Ook breng je een bezoek aan een plantage waar cacao wordt verbouwd. Dompel je de volgende dag onder in de drukte en chaos op de grootste markt van West-Afrika, de Kejetia markt in Kumasi. Je kijkt je ogen uit naar alle handelswaar die hier uitgestald is. Je verblijft in de stad en kunt zelf ook van alles bekijken.

 

Dag 8, donderdag: De cultuur van de noordelijke gebieden

Het kompas van de reis wijst richting de noordelijke gebieden van Ghana. Vandaag reis je naar Tamale, de noordelijke grote stad. Onderweg stoppen we eerst in het dorpje Ntonso, waar de inwoners hun textiel stempelen. Lees meer op: www.facebook.com/NtonsoAdinkraCraftVillage. Rond Tamale bezoek je een lokaal dorpje dat weer heel anders is dan de dorpjes in het oosten en zuiden van het land. Ook ga je naar de leermarkt in Tamale. Ten slotte spreken we een Nederlander die werkt aan projecten voor Kerk in Actie. Het noorden van het land is een heel ander gebied en kent droge savannes en communities vol traditionele lemen hutjes. Je ziet het landschap naarmate je noordelijker komt veranderen. Deze nacht verblijf je in Tamale.

 

Dag 9, vrijdag: Het Afrikaanse leven in Karimenga

In de ochtend rijden we nog verder naar het noorden voor een traditionele Afrikaanse ervaring in de leuke community in Karimenga. Je leert over het dagelijkse leven hier en ziet de mensen aan het werk op het land. Wie wil kan hier de handen uit de mouwen steken. Help de vrouwen uit het dorp met het halen van water, neem een kijkje in de keuken en zie hoe de productie van Shea butter (een lokaal product) in zijn werk gaat. Het is een mooie plek om de lokale bevolking te leren kennen en sta versteld van de pracht van de nacht, wanneer je 's avonds naar de sterrenhemel kijkt. Ontdek daarnaast ook de omgeving van Karimenga, bijvoorbeeld de Tongo Heuvels, Bongo dorp en de traditionele markt. Ook nemen we jullie mee naar de kathedraal van Navrongo en Sirigu. Om deze ervaring  compleet te maken overnachten jullie in Afrikaanse hutjes, geschikt voor reizigers.

 

Dag 10, zaterdag: Wildlife in  Mole National Park

Vanuit Karimenga rijden we naar Ghana's mooiste wildpark: het Mole National Park. Onderweg bezoeken we de moskee van Larabanga, die gebouwd is in de typisch West-Afrikaanse stijl van leem en houten stokken. Het Mole National Park kent uitgestrekte savannes, die in het regenseizoen veranderen in groene valleien. Wilde dieren komen in de vroege ochtend en tegen de avondschemer tevoorschijn. Olifanten, antilopen, apen en nog veel meer dieren begroeten jullie tijdens de safari die we tijdens de rondreis maken. Je verblijft de aankomende twee nachten in een lodge in het nationale park.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. Wederom gaan we indien mogelijk naar een kerk in de omgeving, of de reisleider verzorgt de samenkomst. Het is vandaag mogelijk om optioneel een wandelsafari te maken.

 

Dag 12, maandag: Bijzonder project Hand in Hand

We verlaten in de ochtend het park en bewonderen voor het laatst de dieren die we onderweg tegenkomen. Vanuit Mole rijden we naar het zuiden. Onderweg bezoeken we het Baobeng Fiema Monkey Sanctuary, een prachtige apenreservaat. Loop onder leiding van een gids door het reservaat en sta oog in oog met deze bijzondere dieren. De gids doet ondertussen zijn best om je zo veel mogelijk informatie en leuke weetjes te geven over de apen die je ziet, maar ook over de aanwezige bomen en planten in het reservaat. Een speciaal project zorgt dat de opbrengsten naar de nabij gelegen community gaan, waardoor de lokale bevolking extra profiteert van de inkomsten uit het toerisme. We vervolgen onze weg naar Nkoranza, waar we verblijven bij Hand in Hand, een bewonderenswaardig project voor gehandicapte kinderen. Helaas worden gehandicapte kinderen in Ghana vaak niet geaccepteerd. Ineke Bosman, een Nederlandse dame, heeft voor deze kinderen een veilige plaats gecreëerd. Je bezoekt “Hand in Hand” en draagt zo je steentje aan het project.

 

Dag 13, dinsdag:  Ashanti cultuur en meer bij Kumasi

Vandaag zetten we koers naar het meer van Bosumtwe. Je kunt hier lekker relaxen aan het strandje onder de palmbomen of in de heerlijke tuin. Je hebt allerlei mogelijkheden om de middag in te vullen. Wandel langs het meer, ga paardrijden, fietsen of met een bootje het meer op. Geniet vandaag van deze mooie plek!

 

Dag 14, woensdag:  Het zuidelijk kustgebied van Ghana

Vandaag rijden we naar de kust. We bezoeken daar eerst het Assin Manso Slaven kamp. De ingewikkelde geschiedenis van de slavenhandel vanuit West-Afrika die je hier hoort, maken je even stil als je je realiseert hoe omvangrijk dit geweest is. Daarna gaan we door naar het strand, waar je de rest van de dag heerlijk met je voeten in het zand kan genieten! Je overnacht aan de kust in Elmina, bij Coconut Groove Village. Een mooie plek waar je heerlijk kunt relaxen. Er is een buiten zwembad en privé strand. In de zee kun je helaas niet zwemmen, maar je kunt er wel heerlijk wandelen, pootje baden en genieten op het strand.

 

Dag 15, donderdag: Kakum - Elmina

We beginnen de dag in Kakum, een prachtig regenwoud met apen. Wandel door de toppen van de bomen met een geweldig uitzicht! Daarna gaan we door naar Elmina, één van de belangrijke centra van de vroegere slavenhandel in West-Afrika. We bezoeken het indrukwekkende Elmina Castle, de haven en het dorp. Geniet de rest van dag weer in Coconut Groove Village.

 

Dag 16, vrijdag: Accra - Amsterdam

Vandaag helaas alweer de laatste dag van de reis. Nadat iedereen rustig is opgestaan, genieten we  van de laatste uitzichten tijdens de busrit naar Accra. Vanaf hier nemen we afscheid van Ghana en stappen we weer op het vliegtuig terug naar Nederland.

 

Dag 17, zaterdag: Aankomst Amsterdam

Na een rechtstreekse vlucht (onder voorbehoud) komen we weer aan in Nederland en nemen we afscheid van elkaar. 

 

NB: De kwaliteit van de wegen is in Ghana anders dan dat wij gewend zijn. Houdt er rekening mee dat de wegen niet altijd even goed begaanbaar zijn en dat dit soms tot vertragingen en programma wijzigingen kan leiden. 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Puur Ghana 17 dagen

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Accra retour (onder voorbehoud)
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • 15 overnachtingen in tweepersoonskamer/lodge
 • Verblijf op basis van volpension
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • Eén liter water per persoon per dag
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 395,-
 • Visumkosten circa 60,-
 • Vaccinaties
 • Optionele excursies
 • Fooien

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Belangrijk

Wanneer je naar Ghana reist is het aan te raden om na te denken over belangrijke vaccinaties. Denk hierbij aan gele koorts vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen, neem contact op met de GGD.

Je  paspoort moet na vertrek uit Ghana nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit 

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief