Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Puur Ghana

Groepsrondreis | Vliegreis

In Ghana, ook wel de gouden kust genoemd, staat veelzijdigheid voorop. Het is een bruisend land vol wildernis, culturele tradities en zelfs een beetje Nederlandse geschiedenis. We maken een safari in het Mole National Park, misschien staan we wel oog in oog met een kudde olifanten! Lokale ontmoetingen zijn een groot onderdeel van deze reis. Zo slapen we in een Afrikaanse hut in Karimenga, helpen we inwoners met dagelijkse werkzaamheden en bezoeken we de lokale kerkdiensten. Een unieke ervaring! Ook bezoeken we het ‘Hand in Hand’ project en steken we onze handen uit de mouwen voor gehandicapte kinderen. Ghana is klaar om ontdekt te worden door jou!

van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Accra

De grote reis begint. Vanaf Schiphol vliegen we met een rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad van Ghana, Accra waar we aan het begin van de avond aankomen. De eerste twee nachten verblijf je in een kleinschalig hotel met zwembad, zodat je langzaam kunt wennen aan het land en de cultuur.

 

Dag 2, woensdag: Accra

De tweede dag wen je langzaam aan het lokale leven rond de hoofdstad. Als we Accra ingaan ervaar je het bruisende leven van een typische Afrikaanse stad. We bezoeken de hoogtepunten van deze snel groeiende stad, zoals de onafhankelijkheidsmonumenten, het oude koloniale

Jamestown en de markten. De middag sluiten we af bij de Artist Alliance en de Ga Coffin Gallery. Dit laatste is typisch Ghanees en voor ons soms wat vreemd. Ze maken hier de mooiste grafkisten, helemaal versierd en beschilderd zoals dat pastte bij de overledene. We sluiten af met een diner naar keuze in Accra en rijden in de avond terug naar het hotel voor onze overnachting.

 

Dag 3, donderdag: Traditie in de Volta Regio

Vanochtend vertrekken we naar het vruchtbare gebied in de Volta Regio. We beginnen in Atsiekpoe, een typisch Afrikaans plattelandsdorpje. Hier ontmoeten we de lokale bevolking en natuurlijk de chief van het dorp. Ze laten ons vol trots het dorp met hun lemen hutten zien en nemen je mee in hun lokale leven aan de oever van de prachtige Volta rivier. Je krijgt een echte lokale lunch geserveerd. We rijden naar de grotere stad Ho, waar we overnachten. 

 

Dag 4, vrijdag: Ho en de heuvels van de Volta regio

Vandaag leer je het land beter kennen, vanuit de stad Ho. Ghana staat bekend om zijn prachtige ambachtelijke stoffen. Ze hebben kenmerkende stoffen met vrolijke motieven die ieder een eigen symbolische betekenis hebben. Jullie hebben de mogelijkheid om hier mee te doen met een workshop batikken en zo te leren hoe ze hun stoffen bewerken. Ga je liever naar het museum en ontdek je de lokale markten, dan kan dat ook. Of maak vast een prachtige wandeling op de Adaklu berg. 

 

Dag 5, zaterdag: Bergen, watervallen en communities

We rijden naar het noordelijk deel van de Volta Region, het bergachtige gebied tussen Ho en Hohoe. Onderweg ontdekken we de diversiteit aan vakwerk en natuur in Ghana. We rijden naar Amedzofe, het hoogstgelegen dorp van Ghana. Hier maken we een mooie wandeling op berg Gemi en leren over de Duitse geschiedenis op deze plek. Ook leer je over het begin van de EP Kerk. We rijden verder naar het noorden, naar Wli, waar je de grootste watervallen van West-Afrika vindt.

 

Dag 6, zondag: Rustdag

Een vrije dag. We bezoeken een lokale kerk in de omgeving. De rest van de zondag kun je rust nemen of maak je een mooie wandeling naar de watervallen. Ook kun je samen met de lokale mensen hun zondagsrituelen meevieren. Bijvoorbeeld in Liate Wote, een klein dorpje in de omgeving, aan de voet van de berg Afadjato, de hoogste top van Ghana. Dit dorpje is prachtig om te leren kennen en de omgeving is uitermate geschikt om wandelingen te maken. Jullie verblijven twee nachten in een lodge in de omgeving. 

 

Dag 7, maandag: De cultuur van de noordelijke gebieden

Het kompas van de reis wijst richting de noordelijke gebieden van Ghana. Deze dag is een lange reisdag naar Tamale, de noordelijke stad. Onderweg stoppen we in dorpjes en op de leermarkt. Ook bezoeken we een Nederlander die werkt aan projecten voor Kerk in Actie. Het noorden is een heel ander gebied en kent droge savannes en communies vol traditionele lemen hutjes. Je ziet het landschap veranderen onderweg. Je overnacht in Tamale. 

 

Dag 8-9, dinsdag-woensdag: Het Afrikaanse leven in Karimenga

In de ochtend rijden we nog verder naar het noorden voor een traditionele Afrikaanse ervaring. Je blijft een aantal dagen in de leuke community in Karimenga. Je leert over hun leven, ziet de mensen aan het werk op het land en ontmoet misschien wel een traditionele geneesheer die met kruiden en planten wonderen verricht. Als je het leuk vindt, kun je ook een beetje meehelpen, met water halen, koken of met de productie van Shea butter (een lokaal product). Leer hier de lokale bevolking kennen en laat je betoveren door de pracht van de nacht, wanneer je 's avonds naar de sterrenhemel kijkt. Op de tweede dag kun je ook de omgeving ontdekken, bijvoorbeeld de Tongo Heuvels, Bongo dorp en de traditionele markt. Ook nemen we jullie mee naar de kathedraal van Navrongo. Je overnacht in Afrikaanse hutjes, geschikt voor reizigers.

 

Dag 10 en 11, donderdag en vrijdag: Wildlife in Mole National Park

Vanuit Karimenga rijden we naar Ghana's mooiste wildpark: het Mole National park. Onderweg bezoeken we de moskee van Larabanga, die gebouwd is in de typisch West-Afrikaanse stijl van leem en houten stokken. Het nationale park kent uitgestrekte savannes, die in het regenseizoen veranderen in groene valleien. Wilde dieren komen in de vroege ochtend en tegen de avondschemer tevoorschijn. Olifanten, antilopes, apen en nog veel meer dieren begroeten jullie tijdens de drie safari's die we tijdens de rondreis maken. De eerste aan het eind van de dag en de andere de volgende dag, in de ochtend en in de middag. Optioneel is een bezoek aan de community van Mognori, een klein dorpje aan de rand van het park dat mensen graag een kijkje laat nemen in hun dagelijks leven. We verblijven twee nachten in de lodge in het park.

 

Dag 12, zaterdag: Bijzonder project Hand in Hand

Vanuit Mole rijden we naar het zuiden, onderweg bezoeken we het Baobeng Fiema Monkey Sanctuary, een prachtig apenreservaat. Een speciaal project zorgt dat de opbrengsten naar de nabij gelegen community gaan, waardoor de lokale bevolking extra profiteert van de inkomsten uit het toerisme. We rijden door naar Nkoranza waar we verblijven bij Hand in Hand, een bewonderenswaardig project voor gehandicapte kinderen. Helaas worden gehandicapte kinderen in Ghana vaak niet geaccepteerd. Ineke Bosman, een Nederlandse dame, heeft voor deze kinderen een veilige plaats gecreëerd. Je bezoekt “Hand in Hand” en draagt zo je steentje aan het project.

 

Dag 13, zondag: Rustdag

Vandaag heb je een rustdag en ga je samen met de kinderen naar de kerk. 

 

Dag 14, maandag: De omgeving van Kumasi, Ashanti gebied

Vandaag dompel je je onder in de drukte en chaos op de grootste markt van West-Afrika, de Kejetia markt in Kumasi. Je kijkt je ogen uit naar alle handelswaar die hier uitgestald is. Ook bezoeken we het culturele centrum en Menhya Palace Museum in Kumasi, waar je veel zult ervaren van het culturele leven en de historie van deze streek. Daarnaast bezoeken we een aantal dorpen, waar je bewondert hoe Ghanezen samen hun ambachten uitoefenen. We overnachten in de omgeving.

 

Dag 15-16, dinsdag-woensdag: Het zuidelijk kustgebied van Ghana; Regenwoud Kakum en de slavenkust

Vandaag rijden we naar de kust. We bezoeken daar eerst het Assin Manso Slaven kamp. De ingewikkelde geschiedenis van de slavenhandel vanuit West-Afrika die je hier hoort, maken je even stil als je je realiseert hoe omvangrijk dit geweest is. Daarna gaan we naar het strand, waar we verblijven.

De volgende dag gaan we eerst naar Kakum, een regenwoud met apen, waar je de door de toppen van de bomen kunt wandelen. Daarna gaan we door naar Elmina, een van de belangrijke centra van de vroegere slavenhandel in West-Afrika. We bezoeken het indrukwekkende Elmina Castle, de haven en het dorp. Aan het eind van de dag kom je weer aan bij Ko-Sa lodge, een mooie plek waar je kunt relaxen.

 

Dag 17, donderdag: Accra - Amsterdam

De laatste dag van je reis kun je rustig opstaan. Tijdens de tocht naar de luchthaven van Accra kunnen we nog ergens souvenirs kopen en een markt bezoeken. Aan het einde van de middag vliegen we weer terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

 

Dag 18, vrijdag: Aankomst Amsterdam

We komen in de ochtend aan op Schiphol, een indrukwekkende vakantie is ten einde!

 

Let op! Gezien de huidige weersomstandigheden in Ghana bestaat de mogelijkheid dat bepaalde delen van de route niet begaanbaar zijn. Er zal ten alle tijde een passend alternatief worden geboden!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Puur Ghana 18 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Accra retour
 • Bagage 23 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 •  Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies, ontbijt en diner
 • Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Eén liter water per persoon per dag
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 319,-
 • Visumkosten circa 60,-
 • Optionele excursies
 • Lunches en drankjes
 • Fooien
 • Eventuele tickettoeslag (zie overige informatie)

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Let op: De vliegtickets voor de reis met vertrek op 3 oktober zijn op aanvraag! Er is de mogelijkheid dat er een vluchttoeslag geldt. Na het ontvangen van je boeking nemen wij hierover contact met je op. We zullen nooit zomaar de toeslag aan je doorberekenen, wanneer je niet akkoord gaat met de vluchttoeslag kun je kosteloos van je boeking afzien. 

 

Vluchtschema vertrek 3 oktober (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Datum  Van   Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 3 oktober 2017  Amsterdam  Accra  15:25 uur  20:05 uur  KL589
 19 oktober 2017  Accra  Amsterdam  22:05 uur  06:35 uur*  KL590

* Aankomst de volgende dag

 

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit 

 

Belangrijk: 

Wanneer je naar Ghana reist is het aan te raden om na te denken over belangrijke vaccinaties. Denk hierbij aan gele koorts vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen, neem contact op met de GGD.

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 3-01-19 is op zaterdag 15 december.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief