Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Madagaskar

Groepsrondreis | Vliegreis

Stap in de fascinerende wereld van ringstaartmaki’s, Baobabbomen en kameleons. We ontdekken de unieke flora en fauna in de Nationale Parken Isola en Ranomafana en we ontmoeten de lokale bevolking in één van de vele dorpen die we zullen bezoeken. Het landschap is ontzettend gevarieerd, van hooglanden met slingerende wegen en rijstvelden tot savannevlaktes met cactussen en de imponerende Baobabbomen. We verkennen Ambalavao met zijn smalle straten en sierlijk bewerkte houten balkons. Ook leren we de kunst van het houtbewerken in Ambositra.  Voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers is Madagaskar de perfecte bestemming!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland – Madagaskar

De reis begint. Vanaf Schiphol vliegen we naar het eiland Madagaskar. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht in Antananarivo voor diner en overnachting.

 

Dag 2, vrijdag: Aankomst Madagaskar

Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht in Antananarivo voor diner en overnachting.

 

Dag 3, zaterdag: Antananarivo – Ambatolampy - Antsirabe

 Na het ontbijt rijden we door de rijstvelden en het indrukwekkende geërodeerde landschap naar Ambatolampy. Hier bezoeken we een kleine fabriek waar potten worden gemaakt van gerecycled aluminium. Vervolgens rijden we naar Antsirabe waar we een citytour krijgen en enkele ambachtshuizen bekijken. Antsirabe betekent letterlijk ‘stad waar veel zout is’ en is een gezellige stad met een aangenaam klimaat.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 5, maandag: Antsirabe – Ambositra – Ranomanfana

Over de hooglanden rijden we richting de eerste stop van vandaag; Ambositra. Onderweg is het genieten van de prachtige omgeving en de karakteristieke stenen huizen met sierlijk bewerkte balkons en kleurrijke luiken. Voor Ambositra groeit de boomsoort ‘Col de Tapia’, welke resistent is voor bosbranden. We komen aan in Ambositra, een stad bekend om zijn houtbewerking en vele nijverheidswinkels. In een van de workshops zien we een anbachtsman aan het werk. We vervolgen onze reis richting Ranomafana. Het landschap  verandert in een groen tropisch regenwoud, soms onderbroken door een klein dorpje langs de weg. Onderweg in het mogelijk om hoefsmid te bezoeken. Aan het eind van de dag komen we aan op onze bestemming, het Ranomafana National Park.

 

Dag 6, dinsdag: Ranomafana National Park

Vandaag staat in het teken van tropische planten, bloemen en dieren. We verkennen het park waar de zeldzame Gouden Bamboe Lemuur, een klein aapje, voorkomt. Ook leven er meer dan honderd soortenvogels, vijf soorten civetkatten, vlinders en zijn er veel exotische bloemen te bezichtigen. Imposante watervallen en warmwaterbronnen maken dit park tot een ware lust voor het oog. De naam ‘Rano’ betekent water en ‘mafana’ heet; heet water.

In de middag bezoeken we Tanala Village een dorp in het park. Tijdens het bezoek zien we de levenswijze van deze mensen en kunnen we met hen praten over verschillen en overeenkomsten, een leerzaam moment!

 

Dag 7, woensdag: Ranomafana – Fianarantsoa – Ambalavao

Na het ontbijt rijden we naar Fianarantsoa, de op een na grootste stad van het eiland en wordt ook wel de poort naar het zuiden genoemd. Omgeven door heuvels is de stad het academisch, administratief en religieus centrum in het land. We verkennen de stad door een citytour waarna we onze weg vervolgen richting Ambalavao. Dit is het centrum van de wijnindustrie en dus genieten we hier van een wijnproeverij. Vervolgens bezoeken we de Anteimoro papierfabriek. Op woensdag is er hier de zebu market waar mensen uit het hele land op af komen. Hier kun je nog een kijkje nemen en misschien een leuke souvenir kopen.

 

Dag 8, donderdag: Ambalavao – Ranohira

In de morgen bezoeken we het Anja Park, een school die door vrijwilligers betaald wordt. Hier is de gelegenheid om een donatie te doen aan deze school zodat ze er spullen van kunnen kopen.

Vanaf daar rijden we via een mooie route naar Ranohira. We passeren de bergketen Andringitra die wordt gezien als de scheiding tussen het groene noorden en het droge zuiden. Het landschap wordt steeds indrukwekkender naarmate we dichterbij komen. Gigantische granieten blokken markeren de open vlakten. We komen ook langs Plateau de Horombe, een uitgestrekte savanne met rode aarde die doet denken aan ‘niemandsland’. Af en toe zien we een kudde zeboes, bultrunderen, met hun herder. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 9, vrijdag: Isalo National Park

Vandaag bezoeken we het Isalo National Park. We wandelen naar het ‘natuurlijke zwembad’ en vandaar naar een indrukwekkende waterval. Vervolgens maken we een korte klim naar een plek waar we een panoramisch uitzicht hebben over de omgeving. Je kijkt uit over de geërodeerde bergen met de verschillende kleuren en indrukwekkende vormen. Onderweg zien we de unieke fauna, zoals Uapaca bojeri, of 'olifantenvoet' en Aloe isaloensis (een inlandse soort aloë). We zien beekjes en rivieren omgeven door felgroene, exotische beplanting.  Waarschijnlijk zien we veel inheemse dieren zoals de sifaka's, bruine lemuren, ringstaartmaki's en verschillende soorten vogels, hagedissen en slangen. Op het einde bereiken we het zwembad, met zijn kristalheldere water, een verdiende beloning na een lange en hete wandeling.

 

Dag 10, zaterdag: Ranohira – Tuléar – Ifaty

Na het ontbijt trekken we verder naar Tulear, het eindpunt van de National Road No. 7. In Ilaka maken we een tussenstop. Dit dorpje was altijd klein en arm, totdat er vijftien jaar geleden edelstenen gevonden werden. Sindsdien is het een bedrijvige handelsstad. Via het Zombitse National Park rijden we naar Plateau de Baobabs van Andranomaintso. Hier zijn twee typen baobabs te zien die alleen in Madagascar groeien. Op de weg naar Ifaty komen we terecht in het droogste gedeelte van het eiland. Het landschap wordt hier gedomineerd door cactussen. In Tuléar zien we het echte leven. Mannen gaan twee keer per dag vissen terwijl de vrouwen en kinderen aan de kade wachten tot ze de vangst aan kunnen nemen en kunnen gaan verkopen op de markt.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 12, maandag: Ifaty – Tuléar – Antananarivo

Met een binnenlandse vlucht vliegen we van Tuléar naar Antananarivo.

 

Dag 13, dinsdag: Antananarivo – Andasibe

Na het ontbijt begint onze dag met de rit van Antananarivo naar Andasibe door het groene landschap van het oosten. Onderweg stoppen we bij het reptielenpark in Pyereras waar we kameleons en andere reptielen zien. Als we een klein eindje het bos inlopen zien we ook nog maki’s! We vervolgen onze weg naar Andasibe National Park waar veel maki’s te zien zijn. In de avond maken we een wandeling door het regenwoud met een gids waar we het ‘wildlife’ met eigen ogen zullen zien.

 

Dag 14, woensdag: Andasibe

We gaan hiken! We maken een drie á vier uur durende tocht door Analamazaotra, een deel van Andasibe National Park, een enorm regenwoud. Hier zijn maar liefst negen soort maki’s te zien. Het hoogtepunt is Indri Indri, de grootste maki op het hele eiland. Dit natuurgebied huisvest ook talrijke bloemen en plantensoorten, de een nog kleurrijker dan de ander. In de middag vervolgen we onze weg naar Mitsinjo, waar je een boom kunt planten om ze het regenwoud stukje bij beetje weer terug te brengen. Ook hier maken we een avondwandeling door het regenwoud om alles eens uit een ander perspectief te bekijken.

 

Dag 15, donderdag: Madagaskar – Nederland

Helaas is er aan onze inspirerende rondreis een einde gekomen. We rijden naar het vliegveld en stappen op het vliegveld terug naar Schiphol waar we de volgende dag aankomen

 

Dag 16, vrijdag: Aankomst  Schiphol

We komen aan op het vliegveld waar we afscheid nemen van elkaar.

Accommodaties

Andasibe Hotel

Hotel in Andasibe

Andasibe Hotel

Hotel in Andasibe

terug

La Mira

Hotel in Ifaty 

La Mira

Hotel in Ifaty 

terug

Satrana Lodge

Hotel in Ranohira 

Satrana Lodge

Hotel in Ranohira 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Madagaskar 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Madagaskar retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Binnenlandse vlucht
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Toeristenbelasting
 • 1 liter water per persoon per dag
 • Vervoer tijdens de rondreis
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

 • Eénpersoonskamertoeslag 449,-
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Lunches en drankjes

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt.

 
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief