Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Local life in Ghana

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

In Ghana, ook wel de gouden kust genoemd, staat veelzijdigheid voorop. Het is een bruisend land vol wildernis, culturele tradities en zelfs een beetje Nederlandse geschiedenis. We maken een safari in het Mole National Park, misschien staan we wel oog in oog met een kudde olifanten! Lokale ontmoetingen zijn een groot onderdeel van deze reis. Zo slapen we in een Afrikaanse hut in Karimenga, helpen we inwoners met dagelijkse werkzaamheden en bezoeken we de lokale kerkdiensten. Een unieke ervaring! Ook bezoeken we het ‘Hand in Hand’ project en steken we onze handen uit de mouwen voor gehandicapte kinderen. Ghana is klaar om ontdekt te worden door jou!

 

Highlights

 • Beleef het échte lokale leven in Puur Ghana
 • Rechtstreekse vlucht
 • Wildlife spotten in Mole National Park
 • Volpension gedurende de hele reis

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Accra

De grote reis begint! Vanaf Schiphol vliegen we met een rechtstreekse vlucht (onder voorbehoud) naar Accra, de hoofdstad van Ghana. De eerste twee nachten verblijf je in een kleinschalig hostel in Accra, zodat je langzaam kunt wennen aan het land en de cultuur.

 

Dag 2, vrijdag: Accra - cultuur leren kennen

Vandaag maak je voor het eerst kennis met het lokale leven in en rond de hoofdstad. Als we Accra ingaan ervaar je het bruisende leven van een typische Afrikaanse stad. We bezoeken de hoogtepunten van deze snel groeiende stad, zoals de onafhankelijkheidsmonumenten, de oude koloniale wijk  Jamestown en de markten. De middag sluiten we af bij de Artist Alliance en de Ga Coffin Gallery. Dit laatste is typisch Ghanees en voor ons soms wat vreemd. Ze maken hier de mooiste begrafeniskisten, helemaal versierd en beschilderd zoals dat paste bij de overledene. We sluiten de dag af met een diner in Accra en rijden in de avond terug naar onze accommodatie.

 

Dag 3, zaterdag: Traditie in de Volta Regio

De komende dagen bezoek je de Volta Regio, het bergachtige gebied tussen Ho en Hohoe in het oosten van Ghana. Van hieruit ontdek je de diversiteit aan vakwerk en natuur in Ghana. Je bezoekt Amedzofe, het hoogstgelegen dorp van Ghana. Hier maken we een mooie wandeling op berg Gemi en leren over de Duitse geschiedenis op deze plek. Ook leer je over het begin van de EP Kerk, wat staat voor Evangelical Presbyterian Church. Tot slot maak je een prachtige wandeling naar de Tagbo watervallen. Je verblijft twee nachten in een community lodge in Liati Wote of omgeving. Hier ervaar je het lokale leven samen met de bevolking en maakt hun gebruiken in dans, muziek, maaltijden en andere typische lokale gewoontes mee.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag is het zondag, een vrije dag. Indien mogelijk gaan we naar een kerk in de omgeving, of de reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van deze dag kun je heerlijk je rust nemen of bijvoorbeeld een mooie wandeling in de omgeving maken. Ook kun je samen met de lokale mensen hun zondagsrituelen meevieren. Bijvoorbeeld in Liati Wote, een klein dorpje in de omgeving. Het ligt aan de voet van de berg Afadjato, de hoogste top van Ghana. Dit dorpje is prachtig om te leren kennen en de omgeving is uitermate geschikt om wandelingen te maken.

 

Dag 5, maandag: Atimpoku aan de Volta Rivier

We rijden vandaag door naar Atimpoku, vlakbij de grote Akosombo dam. Onderweg is er de mogelijkheid om mee te doen aan een batik workshop en ervaar zo hoe de Ghanesen hun kleding en textiel mooi maken. Deze nacht verblijf je in een guesthouse met een leuke tuin aan de Voltarivier. In de omgeving kun je de grote dam bezoeken en naturlijk het levendige dorpje Atimpoku zelf.

 

Dag 6, dinsdag: Bijzonder project Hand in Hand

Een bijzondere dag staat ons te wachten! We zetten koers naar het noordoosten van het land. Onderweg bezoeken we het dorpje Ntonso, waar de inwoners hun textiel stempelen. Lees meer:  www.facebook.com/NtonsoAdinkraCraftVillage. We rijden door naar Nkoranza waar we verblijven bij “Hand in Hand”, een bewonderenswaardig project voor gehandicapte kinderen. Helaas worden gehandicapte kinderen in Ghana vaak niet geaccepteerd. Ineke Bosman, een Nederlandse dame, heeft voor deze kinderen een veilige plaats gecreëerd. Door een bezoek aan “Hand in Hand” draag ook jij je steentje bij aan het project.

 

Dag 7, woensdag: Baobeng Fiema Monkey Sanctuary

Vandaag bezoeken we het Baobeng Fiema Monkey Sanctuary, een prachtige apenreservaat. Loop onder leiding van een gids door het reservaat en sta oog in oog met deze bijzondere dieren. De gids doet ondertussen zijn best om je zo veel mogelijk informatie en leuke weetjes te geven over de apen die je ziet, maar ook over de aanwezige bomen en planten in het reservaat. Let op, in verband met je eigen veiligheid mogen de apen in het reservaat niet gevoerd worden! Een speciaal project zorgt dat de opbrengsten naar de nabij gelegen community gaan, waardoor de lokale bevolking extra profiteert van de inkomsten uit het toerisme. Je slaapt deze nacht weer bij “Hand in Hand”.

 

Dag 8, donderdag: De cultuur van de noordelijke gebieden

Het kompas van de reis wijst richting de noordelijke gebieden van Ghana. Dag 8 is een lange reisdag via Tamale, naar het uiterste noorden, rond Bolgatanga. Ga er lekker voor zitten en geniet tijdens de busrit van alles wat er aan je voorbij komt. Onderweg stoppen we in dorpjes en bij aanwezige marktjes. Het noorden van het land is een heel ander gebied en kent droge savannes en communities vol traditionele lemen hutjes. Je ziet het landschap naarmate je noordelijker komt veranderen.

 

Dag 9, vrijdag: Het Afrikaanse leven in Karimenga

Er staat een leuke dag in de community Karimenga op het programma. Leer over het dagelijkse leven hier en zie de mensen aan het werk op het land. Help de vrouwen uit het dorp met het halen van water. Uiteraard op de voor hun gebruikelijke manier, ja op je hoofd dus! Help mee koken en zie hoe de productie van Shea butter (een lokaal product) in zijn werk gaat. Het is een mooie plek om de lokale bevolking te leren kennen en sta versteld van de pracht van de nacht, wanneer je 's avonds naar de sterrenhemel kijkt. Ontdek daarnaast ook de omgeving van Karimenga, bijvoorbeeld de Tongo Heuvels, Bongo dorp en de traditionele markt. Ook nemen we jullie mee naar de kathedraal van Navrongo. Kortom, in Karimenga hoef je je niet te vervelen. Om deze ervaring  compleet te maken overnachten jullie in Afrikaanse hutjes of eventueel in tenten.

 

Dag  10, zaterdag: Wildlife in  Mole National Park

Vanuit Karimenga rijden we naar Ghana's mooiste wildpark: het Mole National Park. Onderweg bezoeken we de moskee van Larabanga, die gebouwd is in de typisch West-Afrikaanse stijl van leem en houten stokken. Het Mole National Park kent uitgestrekte savannes, die in het regenseizoen veranderen in groene valleien. Wilde dieren komen in de vroege ochtend en tegen de avondschemer tevoorschijn. Olifanten, antilopen, apen en nog veel meer dieren begroeten jullie tijdens de safari die we tijdens de rondreis maken. We verblijven twee nachten in de lodge in het nationale park.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. Wederom gaan we indien mogelijk naar een kerk in de omgeving, of de reisleider verzorgt de samenkomst. Het is vandaag mogelijk om optioneel een wandelsafari te maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de community van Mognori. Een klein dorpje aan de rand van het park dat mensen graag een kijkje laat nemen in hun dagelijks leven.

 

Dag 12, maandag & 13, dinsdag: Bosumtwe meer en omgeving

Vroeg uit de veren! Voor wie niet genoeg van de wilde dieren in het park kan krijgen, is er deze ochtend nog de mogelijkheid voor een vroege safari. Vervolgens ga je op weg naar de omgeving van Kumasi. Dompel je aan het eind van de middag onder in de drukte en chaos op de grootste markt van West-Afrika, de Kejetia markt in Kumasi. Je kijkt je ogen uit naar alle handelswaar die hier uitgestald is. Je verblijft hier bij een heerlijk meertje, waar je de volgende dag lekker kunt wandelen en dorpjes kunt bezoeken.

 

Dag 14, woensdag: Assin Manso Slaven kamp

Vandaag rijden we naar de kust. We bezoeken daar eerst het Assin Manso Slaven kamp. De ingewikkelde geschiedenis van de slavenhandel vanuit West-Afrika die je hier hoort, maken je even stil als je je realiseert hoe omvangrijk dit geweest is. Daarna gaan we door naar het strand, waar je de rest van de dag heerlijk met je voeten in het zand kan genieten! Die nacht verblijf je in de aan het strand gelegen Ko-Sa lodge.   

 

Dag 15, donderdag: Kakum – Elmina

We beginnen de dag in Kakum, een prachtig regenwoud met apen. Wandel door de toppen van de bomen, super gaaf! Daarna gaan we door naar Elmina, één van de belangrijke centra van de vroegere slavenhandel in West-Afrika. We bezoeken het indrukwekkende Elmina Castle, de haven en het dorp. Aan het eind van de dag kom je weer aan bij Ko-Sa lodge, om heerlijk te relaxen.

 

Dag 16, vrijdag: Accra - Amsterdam

Vandaag helaas alweer de laatste dag van de reis. Nadat iedereen rustig is opgestaan, genieten we  van de laatste uitzichten tijdens de busrit naar Accra. Vanaf hier nemen we afscheid van Ghana en stappen we weer op het vliegtuig terug naar Nederland.

 

Dag 17, zaterdag: Aankomst Amsterdam

Na een rechtstreekse vlucht (onder voorbehoud) komen we weer aan in Nederland en nemen we afscheid van elkaar.

 

NB: De kwaliteit van de wegen is in Ghana anders dan dat wij gewend zijn. Houdt er rekening mee dat de wegen niet altijd even goed begaanbaar zijn en dat dit soms tot vertragingen en programma wijzigingen kan leiden.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Local life in Ghana - 18 dagen

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Accra retour (onder voorbehoud)
 • Bagage 23 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een meerpersoonskamer/tent/lodge
 • Volpension
 • Engelssprekende gids en chauffeur tijdens de rondreis
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Eén liter water per persoon per dag
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Visumkosten circa 60,-
 • Vaccinaties
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Souvenirs en overige eigen uitgaven

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Belangrijk

Wanneer je naar Ghana reist is het aan te raden om na te denken over belangrijke vaccinaties. Denk hierbij aan gele koorts vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen, neem contact op met de GGD.

Je  paspoort moet na vertrek uit Ghana nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit 

 

Accommodaties

Tijdens de rondreis zul je verblijven in verschillende soorten accommodaties. Dit kunnen bijvoorbeeld hotelkamers, tenten of lodges zijn. Je verblijft op meerpersoonskamer op indeling. Je deelt de kamer met alleen je reisgenoten van hetzelfde geslacht. Afhankelijk van de verblijfsplaats en groepssamenstelling verblijf je met twee, drie of meerdere personen op een kamer. Het blijft Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan je wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

 

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief