Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Familiereis Zuid-Afrika

Groepsrondreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Spelende olifanten in het meer, giraffen die hun lange nek strekken voor een blaadje aan de boom en leeuwen die in de schaduw rusten. Dit wilt u toch met eigen ogen zien!? Met een speciale safaritruck reizen we door Zuid-Afrika en verzorgen we gezamenlijk de maaltijden, welke inclusief zijn. Van Johannesburg reizen we af naar het Krugerpark waar een aantal safari’s zijn inbegrepen, maar waar ook een vrije dag naar wens kan worden ingevuld. Ga mee op pad met een ranger of ga met het eigen gezin in een 4x4 jeep op safari. Maar er is meer! We gaan naar de St. Lucia Delta waar we krokodillen en nijlpaarden zien vanuit de boot en we maken kennis met de Zulucultuur en bezoeken onder andere het bijzondere koninkrijk Lesotho. Beleef dit avontuur samen met het hele gezin!

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Johannesburg

De rondreis begint! We stappen op het vliegveld en na aankomst in Johannesburg worden we naar het hotel gebracht voor overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Johannesburg – Panoramaroute – Krugerpark

Na onze overnachting in Johannesburg rijden we de beroemde Panoramaroute en brengen we een bezoek aan de Blyde River Canyon, een spectaculaire kloof van wel 30 kilometer en daarmee de op twee na grootste van de wereld! Aan het eind van de dag vertrekken we naar het Krugerpark.

 

Dag 3, woensdag: Moholholo opvangcentrum – Krugerpark per safaritruck

In de morgen brengen we een bezoek aan Moholholo opvangcentrum. Hier worden wilde dieren opgevangen die gewond zijn. Zo gauw ze weer gezond zijn worden ze terug gezet in de natuur. Hier zien we het goede werk wat vrijwilligers doen voor de dieren. In de middag maken we een tocht door het Krugerpark om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Misschien spotten we wel de big five!

 

Dag 4, donderdag: Krugerpark safari in truck en kookles

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. Geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van natuur en soorten dieren dan het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. We gaan onder begeleiding van een ervaren ranger, in een open voertuig, op safari. In de middag krijgen we kookles van de ervaren koks die met ons meereizen. Handen uit de mouwen dus!

 

Dag 5, vrijdag: optionele excursies in Krugerpark

Vandaag is er de mogelijkheid om optionele excursies te maken in het Krugerpark. Kies bijvoorbeeld voor een bush walk of 4x4 game drives.

 

Dag 6, zaterdag: Krugerpark – Swaziland

Op weg van het Krugerpark naar Swaziland! We bezoeken onderweg nog Mantenga Cultural Village.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Swaziland – St. Lucia – boottocht en Zulu experience

We rijden vandaag het koninkrijk Swaziland uit en komen in de loop van de middag aan in St. Lucia, gelegen aan de kust. Hier zullen we een prachtige afternoon boat cruise maken door het Simangaliso Wetland Park. Dit is het terrein van krokodillen, nijlpaarden en vele vogels. Ook krijgen we deze middag een Zulu experience waarin we alles te weten komen over de cultuur en levenswijze van dit volk.

 

Dag 9, dinsdag: St. Lucia – Drakensberg

Vandaag staat ons een lange tocht van St. Lucia naar Drakensberg voor de boeg.

 

Dag 10, woensdag: Bezoek aan Natal National Park

We brengen een bezoek aan het Drakensberg Royal National Park, welke beschikt over enkele van de meest prachtige berglandschappen in Afrika. Het belangrijkste kenmerk is de wereldberoemde amfitheater, een rotswand van ongeveer vijf kilometer lang en 500 meter hoog.

 

Dag 11, donderdag: Drakensberg – Golden Gate National Park – Clarence – Lesotho

Het Golden Gate National Park met zijn uitgestrekte graslanden en spectaculaire zandsteenformaties staat vandaag op het programma. Het park dankt zijn naam aan de vlaktes die door de zon in de late namiddag een gouden gloed krijgen. Je kunt hier zomaar wilde zebra’s of gnoes tegenkomen! Vervolgens brengen we nog een bezoek aan het kunstenaarsdorp Clarence met zijn eigen gezellige sfeer en leuke winkels.

 

Dag 12, vrijdag: Optionele excursies Lesotho

In de morgen bezoeken we een typisch dorp en komen we meer te weten over de lokale cultuur. In de middag is het tijd voor optionele excursies. Ga bijvoorbeeld hiken of paardrijden in de bergen.

 

Dag 13, zaterdag: Lesotho – Cintsa

Op naar de Wild Coast. Cintsa is gelegen in een rustige omgeving met weelderige inheemse bossen en struikgewas, geweldige vogels en zandduinen met een heerlijk lang strand.

 

Dag 14, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 15, maandag: Cintsa – Addo Elephant National Park

Vanochtend vertrekken we vroeg naar het Addo Elephant National Park waar we met onze truck op safari gaan. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden.

 

Dag 16, dinsdag: Safari in truck

Vandaag is de laatste echte dag in Zuid Afrika en daar gaan we goed van genieten! De hele dag gaan we op safari in het park in de hoop om nog zoveel mogelijk wilde dieren te zien. Genieten van de omgeving en de sfeer van het land.

 

Dag 17, woensdag: Addo Elephant National Park – Port Elisabeth – Amsterdam

Helaas zit onze indrukwekkende reis er op.. We worden naar het vliegveld gebracht vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam.

 

Dag 18, donderdag: Aankomst Amsterdam

Vandaag komen we aan op Schiphol waar we afscheid nemen van elkaar.

Accommodaties

Overnachten in Zuid-Afrika

Tijdens deze reis verblijft u een aantal nachten in een hotel. Dit geldt voor de nachten in...

Overnachten in Zuid-Afrika

Tijdens deze reis verblijft u een aantal nachten in een hotel. Dit geldt voor de nachten in Johannesburg, St. Lucia, drakensberg, Lesotho en Cintsa. Vanuit Johannesburg rijden we met een speciale truck de route richting Port Elisabeth. In de truck is er gelegenheid om de bagage op te bergen. Meestal is hiervoor een speciale locker (afmetingen: 37,5 centimeter hoog, 32 centimeter breed, 80 centimeter diep). We raden daarom aan een backpack te gebruiken tijdens de reis.
De overige nachten slaapt u in een tent op de camping. De tenten en matrassen zijn voorhanden in de truck. Slaapzak en kussen dienen zelf te worden meegenomen. De campings beschikken over sanitair en vaak een restaurant en winkeltje. In de truck is al het kookgerei, klapstoelen en een lange uitklaptafel aanwezig. Helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, zoals snijden van groente, wordt van een ieder verwacht. Er is regelmatig gelegenheid om de batterijen van camera's en telefoons op te laden. Er is een beperkt aantal stopcontacten, dus neem ook extra batterijen mee.

Het blijft Zuid-Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan u wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Familiereis Zuid-Afrika 18 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Johannesburg
 • Vlucht Port Elisabeth – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per safarivoertuig tijdens de reis
 • 8 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • 7 overnachtingen op campsites in tweepersoonstenten met matrassen
 • Volpension (van dag 2 t/m dag 16)
 • Ontbijt op dag 17
 • Diner op dag 1
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 95,-
 • Korting alle nachten kamperen 150,-
 • Korting kinderen 8-12 jaar 65,-
 • Slaapzak

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zult u onder andere uw reisleider en uw reisgenoten ontmoeten en krijgt u uw informatiepakket uitgereikt.

 

Reist u met één of meerdere kinderen naar Zuid Afrika? Dan is het verplicht om de officiële geboorteakten van de kinderen tijdens de reis naar en tijdens het verblijf in Zuid Afrika bij u te hebben.

Daarbij geldt: wanneer kinderen zonder ouders reizen, maar met een andere toezichthouder, dan moeten zij een officiële verklaring hebben waarin beide ouders toestemming geven om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders. Wanneer één ouder met het kind reist dan moet er naast het geboortecertificaat ook een schriftelijke verklaring van de andere ouder mee.

Houdt u er rekening mee dat het aanvragen van een geboortecertificaat vijf dagen tot drie weken kan duren, afhankelijk van de manier van aanvragen. Het certificaat moet worden aangevraagd in de gemeente van geboorte.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief