Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Avontuurlijk Zuid-Afrika

Groepsrondreis | Vliegreis

Altijd al op zoek willen gaan naar de Big Five in het Krugerpark? Ga dan mee op reis naar het avontuurlijke Zuid-Afrika! Het land van de uitgestrekte savannes, wilde dieren, diepe valleien, watervallen en een schitterende kustlijn. Van Johannesburg reizen we naar het Krugerpark waar we een 4x4 jeepdrive maken. Maak kennis met de lokale bevolking in het koninkrijk Lesotho, hike naar de waterval bij de Drakensbergen en wandel over de spectaculaire brug over de Stormrivier. We overnachten in tenten op kampeerterreinen en we genieten van gerechten van onze eigen kok. Ga dit avontuur aan samen met andere singles en beleef de veelzijdigheid van Zuid-Afrika!

 

Highlights:

Hoogtepunten van Zuid-Afrika van noord naar zuid
Spot de big five in het beroemde Zuid-Afrikaanse Krugerpark!

Avontuurlijke reis in een overland truck en overnachtingen in tenten
Bezoek aan 5 nationale wildparken

Vele maaltijden inclusief

 

van dag tot dag

Dag 1 & 2, dinsdag & woensdag: Amsterdam – Johannesburg  
Vanaf Schiphol vliegen we via Istanbul naar Johannesburg. We worden naar aankomst naar ons hotel gebracht voor overnachting.


Dag 3, donderdag: Johannesburg – Blyde River Canyon – Krugerpark  
Na onze overnachting in Johannesburg rijden we de beroemde Panoramaroute en brengen we een bezoek aan de Blyde River Canyon, een spectaculaire kloof van wel 30 kilometer en daarmee de op twee na grootste van de wereld! Aan het eind van de dag vertrekken we naar het Krugerpark.


Dag 4, vrijdag: Krugerpark
Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. Geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van natuur en soorten dieren dan het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. We gaan onder begeleiding van een ervaren ranger, in een open voertuig, op safari.


Dag 5, zaterdag: Krugerpark – Mlilwane Wildpark (Swaziland)
Vandaag verlaten we het bekende nationale park en vertrekken we richting het koninkrijk Swaziland. Het kleine Swaziland biedt een mix van prachtige landschappen, fascinerende wildlife en een rijke cultuur. We steken de grens over en rijden naar het Mlilwane Wildpark, gelegen in de Ezulwinivallei. Mlilwane Wildpark staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Vele vogels, zebra's en gnoes zijn hier gemakkelijk te spotten.


Dag 6, zondag: Mlilwane
Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst.


Dag 7, maandag: Mlilwane – St. Lucia
We rijden vandaag het koninkrijk Swaziland uit en komen in de loop van de middag aan in St. Lucia, gelegen aan de kust. Hier zullen we een prachtige afternoon boat cruise maken door het Simangaliso Wetland Park. Dit is het terrein van krokodillen, nijlpaarden en vele vogels. We overnachten in een vierpersoonsappartement.


Dag 8, dinsdag: St. Lucia – Drakensberg  
Vandaag staat ons een lange tocht van St. Lucia naar Drakensberg voor de boeg. Onderweg maken we een stop bij mooie waterval Howick Falls en bij de Mandela Capture Site, de plek waar Nelson Mandela werd gevangen genomen. Op deze plek staat een monument van 50 pilaren welke vanuit een bepaald positie het gezicht van Nelson Mandela vormen. 

 

Dag 9, woensdag: Drakensberg Royal National Park
We brengen een bezoek aan het Drakensberg Royal National Park, welke beschikt over enkele van de meest prachtige berglandschappen in Afrika. Het belangrijkste kenmerk is de wereldberoemde amfitheater, een rotswand van ongeveer vijf kilometer lang en 500 meter hoog.

 

Dag 10, donderdag: Drakensberg – Lesotho  
Geniet op eigen gelegenheid nog van de prachtige omgeving in Drakensberg, voordat we onze reis voortzetten naar de volgende bestemming. De route begint over een bergpas en kronkelt verder over de magnifieke kliffen van het Golden Gate National Park. We rijden de grens over van het tweede koninkrijk in Zuid-Afrika, Lesotho. Hier vind je een overweldigend en puur berglandschap. De bevolking leeft voornamelijk van eigen (primitieve) landbouw en zijn ontzettend vriendelijk.

 

Dag 11, vrijdag: Lesotho
Vandaag een vrije dag voor optionele excursies. Maak bijvoorbeeld een ponytrekking avontuur: ponyrijden door Afrikaanse landschappen onder leiding van een lokale gids. Trek erop uit met je mountainbike of maak een mooie wandeling in de omgeving.


Dag 12, zaterdag: Lesotho – Cintsa  
Op naar de Wild Coast. We verlaten de prachtige bergen van Lesotho en gaan terug naar Zuid-Afrika. We passeren het mooie stadje Aliwal North in centraal Zuid-Afrika aan de Orange River. Het is een boerendorpje vol met historische gebouwen. Andere mogelijke tussenstops vinden plaats in Jamestown of Stutterheim gelegen aan de voet van de oostelijke hellingen van de Kologha bergen. Cintsa is gelegen in een rustige omgeving met weelderige inheemse bossen en struikgewas, geweldige vogels en zandduinen met een heerlijk lang strand. We zullen verblijven op een camping te midden van de bossen en aan de rivier Kwelera welke uitmondt bij het strand.

 

Dag 13, zondag: vrije dag
De reisleider verzorgt een samenkomst.


Dag 14, maandag: Cintsa – Addo Elephant National Park
Vanochtend vertrekken we vroeg naar het Addo Elephant National Park waar we met onze truck op safari gaan. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het op drie na grootste nationale park van Zuid-Afrika en is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden.


Dag 15, dinsdag: Addo Elephant National Park – Tsitsikamma National Park
Van het ene nationale park vertrekken we naar het andere nationale park, een genot voor het oog. Het Tsitsikamma Park ligt aan de kust van de Indische Oceaan. De naam betekend ‘plek met veel water’ en komt van de Khoi stam. Het park staat niet alleen bekend als prachtig natuurpark maar ook als een park waar veel activiteiten te doen zijn. Morgen hebben we alle tijd voor deze verschillende activiteiten.

 

Dag 16, woensdag: Tsitsikamma National Park
Verken het park door middel van verschillende wandelingen te maken door de bossen en het regenwoud van Tsitsikamma. De bekendste is de Otter Trail. Tijdens de tocht heb je vele malen uitzicht op de bossen en de grillige kust met rotspartijen. Over de kloof van de Stormrivier hangt een metalen hangbrug, welke leidt naar het uitzichtpunt op de Indische Oceaan. Liever iets meer actie? Zoef van de ene naar de andere boomtop met een kabelbaan of ga bungeejumpen!


Dag 17, donderdag: Tsitsikamma National Park – Oudtshoorn  
Vroeg in de ochtend vertrekken we richting Oudtshoorn waar we een tour maken door de Cango Gaves grotten en een bezoek brengen aan de Ostrich Farm, ofwel de struisvogelboerderij.


Dag 18, vrijdag: Oudtshoorn – Stellenbosch  
We laten de struisvogels achter ons en rijden richting Stellenbosch, bekend om de wijnroutes.


Dag 19, zaterdag: Stellenbosch – Kaapstad  
Ook vandaag hebben we een leuke excursie voor de boeg. We bezoeken een cheetah farm en een wijnproeverij. Vanaf Stellenbosch vertrekt de bekendste toeristische wijnroute van het land: de Stellenbosch Wine Route. Aan het einde van de dag rijden we naar Kaapstad voor onze laatste dagen in Zuid-Afrika. Deze twee nachten verblijven we in een hotel in Kaapstad.


Dag 20, zondag: Kaapstad
Geniet van een vrije dag in Kaapstad. De reisleider verzorgt een samenkomst. Je kunt ook de Hillsong kerk bezoeken in Kaapstad, een bijzondere ervaring!


Dag 21, maandag: Kaapstad – Amsterdam  
Vandaag moeten we afscheid nemen van het prachtige Zuid-Afrika. We rijden naar de luchthaven en vertrekken via Istanbul richting Amsterdam.

 

Dag 22, dinsdag: Amsterdam
Deze reis is ten einde. We komen aan op Schiphol.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Avontuurlijk Zuid-Afrika 22 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam met (met overstap)*
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per safarivoertuig tijdens de reis
 • 4 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • 15 overnachtingen op campsites in tweepersoonstenten met matrassen
 • Volpension (van dag 3 t/m dag 18 & 20)
 • Halfpension op dag 19
 • Ontbijt op dag 21
 • Diner op dag 2
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Beter-uit reisleider

 

*Vertrek op 24-10 is met Turkish Airlines

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer/tent 239,-
 • Slaapzak

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 


Overnachtingen
Tijdens deze reis verblijf je een aantal nachten in een hotel. Dit geldt voor de nachten in Johannesburg, St. Lucia en Kaapstad. Vanuit Johannesburg rijden we met een speciale truck de route richting Kaapstad. In de truck is er gelegenheid om je bagage op te bergen. Meestal is hiervoor een speciale locker (afmetingen: 37,5 centimeter hoog, 32 centimeter breed, 80 centimeter diep). We raden daarom aan een backpack te gebruiken tijdens de reis.
Vanaf Johannesburg naar Kaapstad zijn de overnachtingen op campings in een tent (behalve in St. Lucia), welke je zelf dient op te zetten. De tenten en matrassen zijn voorhanden in de truck. Slaapzak en kussen dienen zelf te worden meegenomen. De campings beschikken over sanitair en vaak een restaurant en winkeltje. In de truck is al het kookgerei, klapstoelen en een lange uitklaptafel aanwezig. Helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, zoals snijden van groente, wordt van een ieder verwacht. Er is regelmatig gelegenheid om de batterijen van camera's en telefoons op te laden. Er is een beperkt aantal stopcontacten, dus neem ook extra batterijen mee. Het blijft Zuid-Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan je wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

 

Vluchtschema

De reis op vertrek 24-10 wordt gevlogen met Turkish Airlines. Het voorlopige vluchtschema is als volgt. (onder voorbehoud van wijzigingen)

 

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 24 oktober 2017  Amsterdam  Istanbul  19:15 uur  23:50 uur  TK 1954
 25 oktober 2017  Istanbul  Johannesburg  01:40 uur  10:35 uur  TK 38
           
 13 november 2017  Kaapstad  Istanbul  17:50 uur  05:50 uur  TK 45
 14 november 2017  Istanbul  Amsterdam  08:55 uur  10:50 uur  TK 1951 
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief