Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Avontuurlijk Zuid-Afrika

Najaar | Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Altijd al op zoek willen gaan naar de Big Five in het Krugerpark? Ga dan mee op reis naar het avontuurlijke Zuid-Afrika! Het land van de uitgestrekte savannes, wilde dieren, diepe valleien, watervallen en een schitterende kustlijn. Van Johannesburg reizen we naar het Krugerpark waar we een 4x4 jeepdrive maken. Maak kennis met de lokale bevolking in het koninkrijk Lesotho, hike naar de waterval bij de Drakensbergen en wandel over de spectaculaire brug over de Stormrivier. We overnachten in tenten op kampeerterreinen en we genieten van gerechten van onze eigen kok. Ga dit avontuur aan samen met andere singles en beleef de veelzijdigheid van Zuid-Afrika!

 

Highlights:

 • Hoogtepunten van Zuid-Afrika van noord naar zuid
 • Spot de big five in het beroemde Zuid-Afrikaanse Krugerpark!
 • Avontuurlijke reis in een overland truck en overnachtingen in tenten
 • Bezoek aan 5 nationale wildparken
 • Vele maaltijden inclusief

 

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Johannesburg

Vanaf Schiphol vliegen we met een overstap naar Johannesburg.

 

Dag 2, woensdag: Johannesburg – Gauteng
Na aankomst in Johannesburg worden we naar ons hotel in Gauteng gebracht voor het diner en de overnachting. Gauteng is een bruisende stad en de economische motor van Zuid Afrika. 


Dag 3, donderdag: Gauteng – Panoramaroute - Blyde River Canyon – Three Rondavels – Gods Window – Krugerpark  
Na onze overnachting in Gauteng rijden we de beroemde Panoramaroute. Een van de hoogtepunten is de Blyde River Canyon, een spectaculaire kloof van wel 30 kilometer en daarmee de op twee na grootste van de wereld! In de kloof bevinden zich rotsplateaus in de meest bijzondere vormen. Door de kloof loopt de rivier Blyde, vernoemd naar het Nederlandse woord blij. We genieten vandaag van spectaculaire uitzichten, bijvoorbeeld bij Three Rondavels welke lijken op de traditionele Afrikaanse ronde hutten. Het meest indrukwekkende uitzicht zien we bij God’s Window waar we kijken naar de hellingen van de Drakensbergen, het laagveld dat zich helemaal uitstrekt tot het Krugerpark, verschillende canyons, bergbos en watervallen. Sta even stil en geniet van de natuur, zo ver het oog kan reiken. Je waant je helemaal één met de natuur! Aan het eind van de dag vertrekken we naar het Krugerpark.


Dag 4, vrijdag: Krugerpark
Vroeg uit de veren voor het beroemde Krugerpark. Het Zuid-Afrikaanse Krugerpark is één van de grootste wild reservaten ter wereld en geen enkel ander wildpark heeft zo een grote verscheidenheid van natuur en soorten dieren. Het is een thuis voor meer dan 130 soorten zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. We gaan onder begeleiding van een ervaren ranger, in een open voertuig, de hele dag op safari. Wie weet zien we wel een kudde olifanten of steekt er een leeuw voor ons de weg over. We starten vanmorgen vroeg om 06.00 uur, het ontbijt en de lunch is in het park.

 

Dag 5, zaterdag: Krugerpark – Mlilwane Wildpark (Swaziland)
Vandaag verlaten we het bekende nationale park en vertrekken we richting het koninkrijk Swaziland. Het kleine Swaziland biedt een mix van prachtige landschappen, fascinerende wildlife en een rijke cultuur. We steken de grens over en rijden naar het Mlilwane Wildpark, gelegen in de Ezulwinivallei. Mlilwane Wildpark bestaat uit grasvelden, granieten bergen en watervallen en staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Hier zijn vele vogels, zebra's en gnoes te spotten. De middag is vrij om het gebied op eigen gelegenheid te verkennen.

 

Dag 6, zondag: Mlilwane
Vanmorgen hebben we kans om te ontbijten met uitzicht op nijlpaarden en krokodillen die zich in het water waden en uitrusten op de oevers. Vandaag is er een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst.

 

Dag 7, maandag: Mlilwane – St. Lucia
We rijden vandaag het koninkrijk Swaziland uit en komen in de loop van de middag aan in St. Lucia, gelegen aan de kust. St. Lucia wordt omringd door het grote UNESCO Wereldefgoed iSimangalise Wetland park.. Het park heeft verschillende landvormen zoals koraalriffen, lange zandstranden, duinen, moerassen en waterrijke gebieden. Isimangaliso betekend ‘wonder’ in het Zoeloes en deze naam is geheel terecht. In het park maken we een prachtige afternoon boat cruise van 2 uur. Dit is het terrein van krokodillen, nijlpaarden en vele vogels. De gidsen vertellen meer over de werking van de monding van de rivier en we kunnen ook van boord om te wandelen langs de banken en het savanne grasland te ervaren. De overnachting is vandaag in appartementen.

 

Dag 8, dinsdag: St. Lucia – Drakensberg  
Vandaag staat ons een lange tocht van St. Lucia naar Drakensberg voor de boeg. De Drakensbergen is een bergketen van wel 1000 meter en is de hoogste bergketen van Zuid Afrika.

 

Dag 9, woensdag: Drakensberg Royal Natal National Park
Vandaag staat het Drakensberg Royal Natal National Park op het programma in het noordelijke deel van de Drakensbergen. Dit park beschikt over enkele van de meest prachtige berglandschappen in Afrika. Het belangrijkste kenmerk is het wereldberoemde Amfitheater, een rotswand van ongeveer vijf kilometer lang en 1500 meter hoog. Deze rotswand vormt de grens tussen Zuid Afrika en Lesotho. Vanaf een plateau stort de Tugela waterval bijna 1000 meter naar beneden.

 

Dag 10, donderdag: Drakensberg – Lesotho  
Geniet op eigen gelegenheid nog van de prachtige omgeving in Drakensberg, voordat we onze reis voortzetten naar de volgende bestemming. De route begint over een bergpas en kronkelt verder over de magnifieke kliffen van het Golden Gate National Park. We rijden we de grens over van het tweede koninkrijk in Zuid-Afrika, Lesotho. Hier vind je een overweldigend en puur berglandschap. De bevolking leeft voornamelijk van eigen (primitieve) landbouw en zijn ontzettend vriendelijk.

 

Dag 11, vrijdag: Lesotho
Vandaag een vrije dag voor optionele excursies. Maak bijvoorbeeld een ponytrekking avontuur: ponyrijden door Afrikaanse landschappen onder leiding van een lokale gids. Trek erop uit met je mountainbike of maak een mooie wandeling in de omgeving.

 

Dag 12, zaterdag: Lesotho – Cintsa  
Op naar de Wild Coast. We verlaten de prachtige bergen van Lesotho en gaan terug naar Zuid-Afrika. We passeren het mooie stadje Aliwal North in centraal Zuid-Afrika aan de Orange River. Het is een boerendorpje vol met historische gebouwen. Aan de Oostkaap vindt je heerlijk witte zandstranden. De zee is het hele jaar door erg mild en de regio is geliefd bij vissers. Cintsa is gelegen in een rustige omgeving met weelderige inheemse bossen en struikgewas, geweldige vogels en zandduinen met een heerlijk lang strand. We zullen verblijven op een camping te midden van de bossen en aan de rivier Kwelera welke uitmondt bij het strand.

 

Dag 13, zondag: vrije dag
De reisleider verzorgt een samenkomst.


Dag 14, maandag: Cintsa – Addo Elephant National Park
Vanochtend vertrekken we vroeg naar het Addo Elephant National Park waar we met onze truck op safari gaan. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het op drie na grootste nationale park van Zuid-Afrika en is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden. Het park is in 1931 opgericht met 11 olifanten om ze te beschermen tegen jagers. Inmiddels heeft het park met ruim 600 olifanten, één van de meest dichtbevolkte olifantenkuddes ter wereld. Naast de olifanten zijn er ook genoeg andere dieren te zien.

 

Dag 15, dinsdag: Addo Elephant National Park – Tsitsikamma National Park
Van het ene nationale park naar het andere nationale park, een genot voor het oog. Het Tsitsikamma Park ligt aan de kust van de Indische Oceaan en staat bekend vanwege de oude bossen, de ongerepte kustlijn en de prachtige rivieren. De naam betekend ‘plek met veel water’ en komt van de Khoi stam. Het park staat niet alleen bekend als prachtig natuurpark maar ook als een park waar veel activiteiten te doen zijn. Morgen hebben we alle tijd voor deze verschillende activiteiten.

 

Dag 16, woensdag: Tsitsikamma National Park
Verken het park door middel van optionele activiteiten. Er zijn verschillende wandelingen te maken door de bossen en het regenwoud van Tsitsikamma. De bekendste is de Otter Trail. Tijdens de tocht heb je vele malen uitzicht op de bossen en de grillige kust met rotspartijen. Over de kloof van de Stormrivier hangt een metalen hangbrug, welke leidt naar het uitzichtpunt op de Indische Oceaan. Ook kun je kajakken op de Stormrivier. Liever iets meer actie? Zoef van de ene naar de andere boomtop met een kabelbaan of ga bungeejumpen!

 

Dag 17, donderdag: Tsitsikamma National Park – Oudtshoorn  
Vroeg in de ochtend vertrekken we richting het charmante stadje Oudtshoorn, de struisvogel hoofdstad van de wereld. Oudtshoorn wordt namelijk omringd door talloze Ostrich Farms, ofwel struisvogelboerderijen. Uiteraard bezoeken we een struisvogelboerderij, de Highgate Ostrich Show Farm. Ook maken we een tour door de wereldberoemde Cango-grotten, het grootste grottenstelsel van Afrika met oude rotsformaties.

 

Dag 18, vrijdag: Oudtshoorn – Stellenbosch  
We laten de struisvogels achter ons en rijden richting Stellenbosch, een studentenstad bekend om de wijnroutes. Vanaf Stellenbosch vertrekt de bekendste toeristische wijnroute van het land: de Stellenbosch Wine Route. In Stellenbosch zijn er veel opmerkelijke huizen in Kaaps-Hollandse stijl.

 

Dag 19, zaterdag: Stellenbosch – Kaapstad  
Ook vandaag hebben we een leuke excursie voor de boeg. We bezoeken een wijnproeverij, Fairview Wine Estate welke op de Paarl wijnroute ligt. Fairview is meer dan alleen een wijnboerderij want het is ook bekend om haar aanbod van kazen welke verschillende prijzen hebben gewonnen. Verschillende streekproducten worden hier verkocht zoals kaas en olijfolie, vers brood van de bakkerij en wijn uit de kelder. Vervolgens rijden we naar Kaapstad voor onze laatste dagen in Zuid-Afrika. De stad ligt aan de voet van de Tafelberg met aan de andere kant de blauwe oceaan. Het uitzonderlijke omliggende landschap bestaat uit bergen, wijngaarden, witte stranden en natuurparken. De laatste twee nachten verblijven we in een hotel in Kaapstad. Vanavond genieten we van een Afrikaans diner in het Karibu restaurant.

 

Dag 20, zondag: Kaapstad
Geniet van een vrije dag in Kaapstad. De reisleider verzorgt een samenkomst. Je kunt ook de Hillsong kerk bezoeken in Kaapstad, een bijzondere ervaring!


Dag 21, maandag: Kaapstad – Amsterdam  
Vandaag moeten we afscheid nemen van het prachtige Zuid-Afrika. We rijden naar de luchthaven en vertrekken richting Amsterdam.

 

Dag 22, dinsdag: Amsterdam
Deze mooie reis is ten einde. We komen aan op Schiphol.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Avontuurlijk Zuid-Afrika 22 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam met overstap
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per safarivoertuig tijdens de reis
 • 4 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • 15 overnachtingen op campsites in tweepersoonstenten met matrassen
 • Volpension (van dag 3 t/m dag 18 & 20)
 • Halfpension op dag 19
 • Ontbijt op dag 21
 • Diner op dag 2
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer/tent 239,-
 • Fooien
 • Slaapzak

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

 

Vaccinaties 

Wanneer je naar Afrika reist is het aan te raden om na te denken over aanbevolen vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen kun je contact opnemen met de GGD of je huisarts.


Overnachtingen
Tijdens deze reis verblijf je een aantal nachten in een hotel. Dit geldt voor de nachten in Johannesburg, St. Lucia en Kaapstad. Vanuit Johannesburg rijden we met een speciale truck de route richting Kaapstad. In de truck is er gelegenheid om je bagage op te bergen. Meestal is hiervoor een speciale locker (afmetingen: 37,5 centimeter hoog, 32 centimeter breed, 80 centimeter diep). We raden daarom aan een backpack te gebruiken tijdens de reis.
Vanaf Johannesburg naar Kaapstad zijn de overnachtingen op campings in een tent (behalve in St. Lucia), welke je zelf dient op te zetten. De tenten en matrassen zijn voorhanden in de truck. Slaapzak en kussen dienen zelf te worden meegenomen. De campings beschikken over sanitair en vaak een restaurant en winkeltje. In de truck is al het kookgerei, klapstoelen en een lange uitklaptafel aanwezig. Helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, zoals snijden van groente, wordt van een ieder verwacht. Er is regelmatig gelegenheid om de batterijen van camera's en telefoons op te laden. Er is een beperkt aantal stopcontacten, dus neem ook extra batterijen mee. Het blijft Zuid-Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan je wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

16 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1954

19.15 uur

23.45 uur

17 oktober 2018

Istanbul

Johannesburg

TK 38

01.40 uur

10.35 uur

5 november 2018

Kaapstad

Istanbul

TK 45

17.55 uur

05.45 uur

6 november 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1951

08.45 uur

10.40 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 22 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief