Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Africa Adventure

Najaar | Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Van Kaapstap naar Victoria Falls        

Op avontuur in zuidelijk Afrika! Drie weken lang overbruggen we grote afstanden in onze truck langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. ’s Nachts overnachten we in tenten en overdag helpen we onze kok met het bereiden van het eten. De reis begint in Kaapstad waar de spectaculaire Tafelberg zich bevindt en eindigt bij de adembenemende Victoria Watervallen.

 

In Zuid-Afrika ontdek je het Kaapse Schiereiland en zie je de zon ondergaan boven de hoge toppen van de Tafelberg. In Namibië kun je kanoën op de Orange River en genieten van het ruige woestijnlandschap. We maken kennis met een Himba-stam en we maken een unieke safari in het Etosha National Park waar we vele grote en kleine wilde dieren gaan spotten. In Botswana sta je versteld van de groene natuur bij het Chobe National Park. Ontdek de Okavango Delta te voet of met een Mokoro en geniet van een prachtige zonsondergang tijdens een boottocht op de Chobe rivier. Het geraas van de bulderende Victoria Watervallen geeft je een dosis adrenaline en laat een enorme indruk achter. Ga mee met deze ‘once-in-a-lifetime experience’ samen met andere jongeren of singles!

 

Ga mee op avontuur in Afrika, het continent van de unieke natuurverschijnselen en the big five. Je vindt hier de rode zandduinen van de Sossusvallei in Namibië en de Okavango Delta, de parel van Botswana. De stilte die je beluistert in de Okavango-delta staat in groot contrast met het geraas van de Victoria-watervallen. Pinguïngs, olifanten, leeuwen, flamingo’s, giraffen en krokodillen, je zult ze waarschijnlijk allemaal tegenkomen!

 

Highlights

 • Complete Afrika ervaring door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
 • Vele maaltijden inclusief
 • Avontuurlijke reis in een overland truck en overnachtingen in tenten
 • Spot de big five!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Brussel – Kaapstad  

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we vandaag naar Brussels Airport vanwaar we vertrekken naar Kaapstad waar we de volgende dag aankomen

 

Dag 2, vrijdag: Kaapstad
Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht. De rest van de dag is er geen programma en kun je heerlijk bijkomen van de vlucht of alvast Kaapstad gaan verkennen.

 

Dag 3, zaterdag: Kaapse Schiereiland

We vertrekken vroeg want het belooft een bijzondere dag te worden! We rijden langs de schilderachtige Atlantische kust naar Kaap Punt. We passeren de ongerepte stranden van Clifton en Camps Bay met hun zachte witte zand en het blauwe water. Aan de ene kant rijzen de pieken van de Twaalf Apostelen boven de weg uit en aan de andere kant van de weg zijn er steile kliffen en grote rotsformaties. De kust van het Kaapse Schiereiland biedt zonder twijfel een prachtig uitzicht. Afhankelijk van het weer rijden we verder over de Chapman’s Peak route naar het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Dit gebied is de thuisbasis van het prachtige fynbos, een unieke begroeiing van planten en bloemen. Hier leven verschillende soorten bokken, vogels, ondeugende bavianen en de Kaapse bergzebra. Aan het beschutte strand van Boulders Beach, een beschut zandstrand tussen granieten rotsblokken, bezoeken we een kolonie pinguïns. Op de terugweg genieten we van de ondergaande zon boven de hoge toppen van de Tafelberg.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst of je kan een kerkdienst bezoeken in Kaapstad. Je kunt bijvoorbeeld de bekende Hillsong kerk bezoeken. 

 

Dag 5, maandag: Kaapstad – Citrusdal / Cederberg

We verlaten Kaapstad en rijden langs wijngaarden en door een woest en ruig landschap richting Citrusdal aan de voet van de Cederbergen. Citrusdal is een dorpje in de Olifants River Valley met ongeveer 5000 inwoners De landbouw in het gebied wordt gedomineerd door citrusvruchten, vandaar de naam Citrusdal. Het gebied van de Cederbergen staat bekend om de zandsteenformaties die uitgesleten zijn door de regen en daardoor opvallende vormen hebben gekregen. Natuurlijke heet waterbaden ontspringen in dit gebied. Optioneel kunnen we een mooie wandeling maken door het droge, roodoranje landschap met grote open vlaktes, diepe ravijnen en prachtige watervallen. Er zijn verschillende routes van verschillende niveaus (exclusief ca €5,-). We overnachten vannacht voor het eerst op een camping.

 

Dag 6, dinsdag: Citrusdal / Cederberg – Orange River
We vervolgen onze weg naar de grens met Namibië bij de Orange River, de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg komen we langs Noordoewer, een klein plaatsje bij de grens. We slaan ons camp op aan de Fiddlers Creek, direct aan de grens, waar je optioneel nog een spannende kanotocht kunt maken (exclusief ca €21,-) of simpelweg kunt genieten van de zonsondergang. De Orange River is de langste rivier van Zuid-Afrika en begint in Lesotho.

 

Dag 7, woensdag: Orange River – Fish River Canyon
We gaan op weg naar de spectaculaire Fish River Canyon, dit is na de Amerikaanse Grand Canyon de grootse canyon ter wereld. Het is een spectaculair natuurwonder! In de middag maken we een wandeling langs de rand van de canyon. Onderweg zie je schitterende ‘viewpoints’ over de canyon, met zijn sterke kronkelingen en ruige rotswanden. De dag eindigen we met een onvergetelijke zonsondergang op de canyon.

 

Dag 8, donderdag: Fish River Canyon – Sesriem
We trekken verder door Namibië, door de Namibwoestijn naar Sesriem. We rijden naar de zandduinen welke het westelijke deel van de woestijn bedekken. De lange stoffige wegen en dunbevolkte landerijen geven ons inzicht in de uitgestrektheid van het platteland van Namibië. De langzaam veranderende landschappen, van de graslanden in het oosten tot de rode duinen in het westen,vertegenwoordigen de vele gezichten van dit woestijn land. Optioneel kunnen we vandaag de Sesriem canyon ontdekken die deels water bevat (exclusief ca €6,-). De canyon is ongeveer een kilometer lang en is ontstaan door de Rivier Tsauchab welke de rotsen in mooie vormen heeft uitgesleten. Bij zonsopgang en zonsondergang worden de rotsen mooi verlicht. Vannacht kamperen we op de Sesriem camping en vallen we in slaap met het unieke geroep van de ongrijpbare gekko op de achtergrond.

 

Dag 9, vrijdag: Duin 45 – Sossusvlei – Deadvlei
Vanmorgen vroeg vertrekken we naar de zandduinen van de Sossusvlei. Een zandzee van hoge, rode duinen. We maken een stevige klim omhoog naar de top van Duin 45 waar we een perfect uitkijkpunt hebben om te genieten van de veranderende kleuren van de woestijn bij zonsopkomst. Eenmaal tevreden dalen we deze beroemde duin af en genieten we van een stevig ontbijt. We rijden naar de Sossusvlei en Deadvlei in een 4WD-safarivoertuig waar we de indrukwekkende duinpannen bekijken. De Deadvlei is een witte kleivlakte omringd door hoge duinen van wel 300 tot 400 meter. Ons bezoek aan de duingebieden eindigt met een laatste stop bij de Sesriem Canyon. In de middag nemen we deel aan een educatieve woestijn excursie onder leiding van een lokale expert.

 

Dag 10, zaterdag: Sesriem – Swakopmund
Vandaag trekken we verder naar het westen, naar de kustplaats Swakopmund waar avontuur en de beschaving ons opwachten. We verlaten de Namib woestijn en we gaan op weg naar de Atlantische kust. Onderweg kom je over de Steenbokskeerkring en bij de Walvis Bay Lagoon hopen we een glimp op te vangen van de flamingo’s die eten zoeken in het ondiepe water. Aangekomen in Swakopmund heb je gelegenheid om het karakteristieke plaatsje, gebouwd door de Duitsers in de koloniale tijd, op eigen gelegenheid te verkennen. Je kunt ook deelnemen aan één van de optionele excursies zoals quad rijden, sand boarden, skydiven, of een dolfijnen cruise maken (exclusief).

 

Dag 11, zondag: Vrije dag
We verblijven in de badplaats Swakopmund. De reisleider verzorgt een samenkomst of indien mogelijk kun je een lokale kerkdienst bezoeken.

 

Dag 12, maandag: Swakopmund – Kamanjab

Na het ontbijt rijden we verder naar het noorden. Onderweg maken we kennis de Himba bevolking van Noord-Namibië. Vanwege hun opmerkelijke uiterlijk is de Himba stam één van de bekendste traditionele stammen in Afrika. De Himba’s smeren zich in met een mengsel van geitenvet en oker wat de kenmerkende rode huidskleur veroorzaakt. Daarnaast worden bij kinderen vanaf 10 jaar de twee onderste voortanden uit het gebit geslagen. De Himba’s leven erg primitief zonder moderne gemakken. Onze gids verteld ons over de gebruiken en de unieke leefwijze van de Himba’s. De inkomsten die zij door het toerisme krijgen worden gebruikt voor de opvoeding van Himba weeskinderen en geeft hen de kans om te leren over hun eigen cultuur en erfgoed. Als je foto’s wilt maken, vraag dan eerst toestemming aan de gids. We overnachten vannacht op Duncan’s Camp.

 

Dag 13, dinsdag: Kamanjab – Etosha National Park

Vroeg op! We rijden naar het bekendste wildpark van Namibië, Etosha National Park. Etosha, letterlijk ‘plaats van droog water’, is één van de grootste wildparken van zuidelijk Afrika. Met onze truck gaan we op safari, ons doel is duidelijk: met de camera op jacht naar de ‘Big Five’. Niet de gewone Big Five want voor de buffel is er te weinig water in dit park om te overleven. Wel vind je de roofdieren top vijf in dit park, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Avonden in Etosha zijn prachtig. Zoek een mooie plekje rondom de drinkplek en wacht geduldig af. Wanneer je de dieren ziet komen om te drinken in hun natuurlijke habitat, dat is echt een unieke ervaring!

 

Dag 14, woensdag: Etosha National Park

Een hele dag op safari in Etosha. Geen safari in Afrika is ooit hetzelfde. We speuren naar de olifanten, springbokken, zebra’s, cheeta’s, leeuwen, jakhalzen, gnoe’s en giraffen die het gebied rijk is. Met een beetje geluk treffen we ook de zeldzame zwarte neushoorn. Dat het een spectaculaire dag wordt is zeker!

 

Dag 15, donderdag: Etosha National Park – Gobabis

Vanuit Etosha rijden we door het binnenland naar Gobabis. Wie veel wil zien moet veel reizen dus vandaag zullen we lang in de truck zitten. Gelukkig hoeven we ons onderweg niet te vervelen. Geniet van de prachtige uitzichten en dieren die we onderweg tegenkomen.

 

Dag 16, vrijdag: Gobabis – Maun

We verlaten Namibië, steken de grens met Botswana over en rijden naar Maun. Dit is de poort naar de beroemde Okavango-delta, een verrassende oase en het begin van het wildernisgebied van zand en water. Een gebied met vele krokodillen, nijlpaarden en schitterende watervogels.

 

Dag 17, zaterdag: Maun

Vanuit ons camp in Maun kun je optioneel een dagtocht maken door de wereldberoemde Okavango-delta (exclusief ca €115,-). Dit moeras is de grootste binnenlandse delta in de wereld. De Okavango Rivier in het noordwesten valt uiteen in allemaal verschillende rivierarmen en vormt zo het Okavango deltagebied. Je kunt de delta het beste  lopend of met een mokoro (traditionele boot) ontdekken omdat er weinig wegen zijn. Wij gaan op pad met een speedboot en een mokoro. Al varend op safari ben je echt midden in de natuur.

 

Dag 18, zondag: Vrije dag
Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerk, een bijzondere ervaring!

 

Dag 19, maandag: Maun – Nata

We laten de Delta achter ons en rijden verder naar het noorden, onze eindbestemming is Nata. De weg hiernaartoe is prachtig. Er staan vele Baobab bomen en  van veraf zie je de Makgadikgadizoutvlaktes al liggen. Zoutwaterpannen, eindeloze grasvlaktes en savannevlaktes bepalen deze dag het omgevingsbeeld. Optioneel is het mogelijk om een excursie te maken naar de zoutvlaktes (exclusief ca €35,-).

 

Dag 20, dinsdag: Nata – Kasane

Al vroeg vertrekken we naar Kasane. Ons camp ligt aan de oevers van de Chobe, een rivier vol nijlpaarden en krokodillen. De olifanten en leeuwen komen er tegen de avond drinken. Er komen hier ook veel giraffes, zebra’s, jakhalzen, buffels en koedoes voor. Optioneel kunnen we hier een mooie boottocht maken (exclusief ca. €6,-). Je laatste kans om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten!

 

Dag 21, woensdag: Kasane – Victoria Falls

We passeren de grens met Zimbabwe en komen aan bij de beroemdste watervallen van heel Afrika, de Victoria Falls. De lokale bewoners noemen het ‘Mosi-oa Tunya, de rook die dondert. Wanneer je kijkt naar de krachtige Zanbezi rivier die met een ongelofelijke kracht en snelheid in de Batoka kloof valt word je overdonderd door wat de natuur kan doen. Je kunt hier echt uren naar blijven kijken! Maar zoveel tijd hebben we niet want er is genoeg in de omgeving. Als je van adrenaline houd ben je hier aan het goede adres. Wat dacht je van een hele dag wildwater raften, of zelfs bungee jumpen? Je kunt ook kiezen voor een Zembezi Sunset cruise of een helikopter vlucht boven de Victoria Falls. Deze activiteiten zijn optioneel en exclusief. Voor degene die het wat rustiger aan wil doen zijn er tal van winkeltjes, marktjes en gezellige koffiezaakjes om van de omgeving te genieten.

 

Dag 22, donderdag: Victoria Falls – Brussel
Vandaag moeten we afscheid nemen van het prachtige Afrika. We rijden naar de luchthaven en vertrekken richting Amsterdam.

 

Dag 23, vrijdag: Brussel
Deze reis is ten einde. We komen aan op Brusels Airport waar de bus klaarstaat om ons naar de opstapplaatsen te brengen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Africa Adventure - 23 dagen

Inbegrepen

 • Busvervoer naar Brussel vanaf verschillende opstapplaatsen en retour
 • Vlucht Brussel – Kaapstad en Victoria Falls – Brussel
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per safarivoertuig tijdens de reis
 • 6 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • 14 overnachtingen op campsites in tweepersoonstenten met matrassen
 • Volpension (van dag 5 t/m dag 9 & dag 12 t/m dag 20)
 • Ontbijt op dag 3, 4, 10, 11, 21 en 22
 • Lunch op dag 10, en 21
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer/tent 155,-
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Visum Zimbabwe ca. $30,-

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

 

Vaccinaties 

Wanneer je naar Afrika reist is het aan te raden om na te denken over aanbevolen vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen kun je contact opnemen met de GGD of je huisarts.

 
Overnachtingen
Tijdens deze reis verblijf je een aantal nachten in een hotel. Dit geldt voor de nachten in Kaapstad, Swakopmund en Victoria Falls. Vanuit Kaapstad rijden we met een speciale truck de route van Zuid- Afrika naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. In de truck is er gelegenheid om je bagage op te bergen. Meestal is hiervoor een speciale locker (afmetingen: 37,5 centimeter hoog, 32 centimeter breed, 80 centimeter diep). We raden daarom aan een backpack te gebruiken tijdens de reis.
Vanaf Kaapstad naar Victoria Falls de overnachtingen op campings in een tent (behalve in Swakopmund), welke je zelf dient op te zetten. De tenten en matrassen zijn voorhanden in de truck. Slaapzak en kussen dienen zelf te worden meegenomen. De campings beschikken over sanitair en vaak een restaurant en winkeltje. In de truck is al het kookgerei, klapstoelen en een lange uitklaptafel aanwezig. Helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, zoals snijden van groente, wordt van een ieder verwacht. Er is regelmatig gelegenheid om de batterijen van camera's en telefoons op te laden. Er is een beperkt aantal stopcontacten, dus neem ook extra batterijen mee. Het blijft Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan je wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

1 november 2018

Brussel

Addis Ababa

ET 725

19.05 uur

06.00 uur

2 november 2018

Addis Ababa

Kaapstad

ET 847

08.25 uur

13.55 uur

22 november 2018

Victoria Falls

Addis Ababa

ET 829

13.00 uur

21.30 uur

23 november 2018

Addis Ababa

Brussel

ET 724

00.45 uur

08.20 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 6 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.


De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief