Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Africa Adventure

Groepsrondreis | Vliegreis

Op avontuur in zuidelijk Afrika! Drie weken lang overbruggen we grote afstanden in onze truck langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. ’s Nachts overnachten we in tenten en overdag helpen we onze kok met het bereiden van het eten. De reis begint in Kaapstad bij de spectaculaire Tafelberg en eindigt bij de adembenemende Victoria Watervallen.

 

In Namibië kun je kanoën op de Orange River en genieten we van het ruige woestijnlandschap. We maken kennis met een Himba-stam en we maken een unieke safari in het Etosha National Park waar we vele grote en kleine wilde dieren gaan spotten. In Botswana sta je versteld van de groene natuur in het Chobe National Park. Ontdek de Okavango Delta met een Mokoro en geniet van een prachtige zonsondergang tijdens een boottocht op de Chobe rivier. Het geraas van de bulderende Victoria Watervallen geeft je een dosis adrenaline en laat een enorme indruk achter. Ga mee met deze ‘once-in-a-lifetime experience’ samen met andere jongeren!

 

Ga mee op avontuur in Afrika, het continent van de unieke natuurverschijnselen en the big five. Je vindt hier de rode zandduinen van de Sossusvallei in Namibië en de parel van Botswana, de Okavango Delta. De stilte die je beluistert in de Okavango-delta staat in groot contrast met het geraas van de Victoria-watervallen. Olifanten, leeuwen, Hottentotten en Bosjesmannen, je zult ze waarschijnlijk allemaal tegenkomen!

 

Highlights

 • Complete Afrika ervaring door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
 • Vele maaltijden inclusief
 • Avontuurlijke reis in een overland truck en overnachtingen in tenten

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Kaapstad  

We ontmoeten elkaar op Schiphol en samen vliegen we naar Kaapstad waar we de volgende dag aankomen

 

Dag 2, vrijdag: Kaapstad
Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht. De rest van de dag is er geen programma en kun je heerlijk bijkomen van de vlucht of alvast Kaapstad gaan verkennen.

 

Dag 3, zaterdag: Kaapse Schiereiland

We vertrekken vroeg want het belooft een bijzondere dag te worden! We rijden langs de schilderachtige Atlantische kust naar Kaap Punt. We passeren de ongerepte stranden van Clifton en Camps Bay met hun zachte witte zand en het blauwe water. We zien aan de ene kant van de weg de pieken van de Twaalf Apostelen en aan de andere kant steile kliffen en grote rotsformaties. De kust van het Kaapse Schiereiland biedt zonder twijfel een prachtig uitzicht. We rijden verder over de Chapman’s Peak route naar het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Dit gebied is de thuisbasis van het prachtige fynbos, een unieke begroeiing van planten en bloemen, verschillende soorten bokken, vogels, ondeugende bavianen en de Kaapse bergzebra. Aan het beschutte strand van Boulders Beach, een beschut zandstrand tussen granieten rotsblokken, bezoeken we een kolonie pinguïns. Op de terugweg genieten we van de ondergaande zon boven de hoge toppen van de Tafelberg.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst of je kan een kerkdienst bezoeken in Kaapstad. Je kunt bijvoorbeeld de bekende Hillsong kerk bezoeken.  

 

Dag 5, maandag: Kaapstad – Cederberg

We verlaten Kaapstad en rijden langs wijngaarden en door een woest en ruig landschap richting Citrusdal aan de voet van de Cederbergen. De landbouw in het gebied wordt gedomineerd door citrusvruchten, vandaar de naam van de stad. Het gebied van de Cederbergen staat bekend om de zandsteenformaties die uitgesleten zijn door de regen en daardoor opvallende vormen hebben gekregen. Optioneel kunnen we een mooie wandeling maken door het droge, roodoranje landschap met grote open vlaktes, diepe ravijnen en prachtige watervallen. We overnachten vannacht voor het eerst op een camping.

 

Dag 6, dinsdag: Cederberg – Orange River
We vervolgen onze weg naar de grens met Namibië. Onderweg komen we langs Noordoewer, een oase in de woestijn. We slaan ons camp op aan de Fiddlers Creek, direct aan de grens, waar je wellicht nog een spannende kanotocht kunt maken op de Orange River of simpelweg kunt genieten van de zonsondergang. De Orange River is de langste rivier van Zuid-Afrika en begint in Lesotho.

 

Dag 7, woensdag: Orange River – Fish River Canyon
We gaan op weg naar de spectaculaire Fish River Canyon, de op één na grootse canyon ter wereld. Aan het einde van de middag maken we een wandeling langs de rand van de canyon. Onderweg zie je schitterende ‘viewpoints’ over de canyon, met zijn sterke kronkelingen en ruige rotswanden. De dag eindigen we met een onvergetelijke zonsondergang op de canyon.

 

Dag 8, donderdag: Fish River Canyon – Sesriem
We trekken verder door Namibië, door de Namibwoestijn naar Sesriem. We rijden naar de zandduinen welke het westelijke deel van de woestijn bedekken. De lange stoffige wegen en dunbevolkte landerijen geven ons inzicht in de uitgestrektheid van het platteland van Namibië. De langzaam veranderende landschappen, van de graslanden in het oosten tot de rode duinen in het westen,vertegenwoordigen de vele gezichten van dit woestijn land. Optioneel kunnen we vandaag de spectaculaire canyon ontdekken die deels water bevat. Vannacht kamperen we op de Sesriem camping en vallen we in slaap met het unieke geroep van de ongrijpbare gekko op de achtergrond.

 

Dag 9, vrijdag: Duin 45 – Sossusvlei – Deadvlei
Vanmorgen vroeg vertrekken we naar de zandduinen van de Sossusvlei. Een zandzee van hoge, rode duinen. We maken een stevige klim omhoog naar de top van Duin 45 waar we een perfect uitkijkpunt hebben om te genieten van de veranderende kleuren van de woestijn bij zonsopkomst. Eenmaal tevreden dalen we deze beroemde duin af en genieten we van een stevig ontbijt. We rijden naar de Sossusvlei en Deadvlei in een 4WD-safarivoertuig waar we de indrukwekkende duinpannen bekijken. De Deadvlei is een witte kleivlakte omringd door hoge duinen van wel 300 tot 400 meter. Ons bezoek aan de duingebieden eindigt bij een laatste stop bij de Sesriem Canyon. Aan het einde van de middag nemen we deel aan een educatieve woestijn excursie onder leiding van een lokale expert.

 

Dag 10, zaterdag: Sesriem – Swakopmund
Vandaag trekken we verder naar het westen, naar de kustplaats Swakopmund. We verlaten de Namib woestijn en we gaan op weg naar de Atlantische kust. Onderweg maken we een tussenstop bij de Walvis Bay Lagoon waar we een glimp hopen op te vangen van de flamingo’s die eten zoeken in het ondiepe water. Aangekomen in Swakopmund heb je gelegenheid om het karakteristieke plaatsje, gebouwd door de Duitsers in de koloniale tijd, op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan één van de optionele excursies.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag
We verblijven in de badplaats Swakopmund. De reisleider verzorgt een samenkomst of indien mogelijk kun je een lokale kerkdienst bezoeken.

 

Dag 12, maandag: Swakopmund – Kamanjab

Na het ontbijt rijden we verder naar het noorden. Onderweg maken we kennis de Himba bevolking van Noord-Namibië. Vanwege hun opmerkelijke uiterlijk is de Himba stam één van de bekendste traditionele stammen in Afrika. De Himba’s smeren zich in met een mengsel van geitenvet en oker wat de kenmerkende rode huidskleur veroorzaakt. Onze gids verteld ons meer over de gebruiken en de unieke leefwijze van de Himba’s. We overnachten vannacht op Duncan’s Camp.

 

Dag 13, dinsdag: Kamanjab – Etosha National Park

Vroeg op! We rijden naar het bekendste wildpark van Namibië. Etosha National Park, letterlijk ‘plaats van droog water’, is één van de grootste wildparken van zuidelijk Afrika. Ons doel is duidelijk: met de camera op jacht naar de ‘Big Five’.

Avonden in Etosha zijn prachtig. Zoek een mooie plekje rondom de drinkplek en wacht geduldig af. Wanneer je de dieren ziet komen om te drinken in hun natuurlijke habitat, dat is echt een unieke ervaring!

 

Dag 14, woensdag: Etosha National Park

Een hele dag op safari in Etosha. We speuren naar de olifanten, springbokken, zebra’s, cheetahs, leeuwen, jakhalzen, gnoe’s en giraffen die het gebied rijk is. Met een beetje geluk treffen we ook de zeldzame zwarte neushoorn. Dat het een spectaculaire dag wordt is zeker!

 

Dag 15, donderdag: Etosha National Park – Gobabis

Vanuit Etosha rijden we binnendoor naar Gobabis. Wie veel zien moet veel reizen dus vandaag zullen we lang in de truck zitten. Gelukkig hoeven we ons onderweg niet te vervelen. Geniet van de prachtige uitzichten en dieren die we onderweg tegenkomen.

 

Dag 16-17, vrijdag-zaterdag: Gobabis – Maun

Maun is de poort naar de beroemde Okavango-delta, een verrassende oase en het begin van het wildernisgebied van zand en water. Een gebied met vele krokodillen, nijlpaarden en de schitterende watervogels. Vanuit ons camp in Maun kun je een dagtocht maken door de wereldberoemde Okavango-delta.

 

Dag 18, zondag: Vrije dag
Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt een samenkomst. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerk, een bijzondere ervaring!

 

Dag 19, maandag: Maun – Nata

We laten de Delta achter ons en rijden verder naar het noorden, onze eindbestemming is Nata. De weg hiernaartoe is prachtig. Er staan vele Baobab bomen en  van veraf zie je de Makgadikgadizoutvlaktes al liggen. Zoutwaterpannen, eindeloze grasvlaktes en savannevlaktes bepalen deze dag het omgevingsbeeld. Optioneel is het mogelijk om een excursie te maken naar de zoutvlaktes.

 

Dag 20, dinsdag: Nata – Kasane

Al vroeg vertrekken we naar Kasane. Ons camp ligt aan de oevers van de Chobe, een rivier vol nijlpaarden en krokodillen. De olifanten en leeuwen komen er tegen de avond drinken. Er komen hier ook veel giraffes, zebra’s, jakhalzen, buffels en koedoes voor. Optioneel kunnen we hier een mooie boottocht maken.

 

Dag 21, woensdag: Kasane – Victoria Falls

We starten de dag met een game drive met 4x4 voertuigen door Chobe National Park. Je laatste kans om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten! Vervolgens passeren we de grens met Zimbabwe en komen we aan bij de beroemdste watervallen van heel Afrika, de Victoria Watervallen. De lokale bewoners noemen het ‘Mosi-oa Tunya, de rook die dondert. Wanneer je kijkt naar de krachtige Zanbezi rivier die met een ongelofelijke kracht en snelheid in de Batoka kloof valt word je overdonderd door wat de natuur kan doen. Je kunt hier echt uren naar blijven kijken! Maar zoveel tijd hebben we niet want er is genoeg in de omgeving. Als je van adrenaline houd ben je hier aan het goede adres. Wat dacht je van raften? Voor degene die het wat rustiger aan wil doen zijn er tal van winkeltjes, marktjes en gezellige koffiezaakjes om van de omgeving te genieten.

 

Dag 22, donderdag: Victoria Falls – Amsterdam
Vandaag moeten we afscheid nemen van het prachtige Afrika. We rijden naar de luchthaven en vertrekken richting Amsterdam.

 

Dag 23, vrijdag: Amsterdam
Deze reis is ten einde. We komen aan op Schiphol.

 

 

NB: Het programma is ten allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Africa Adventure - 23 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Kaapstad en Victoria Falls – Amsterdam (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per safarivoertuig tijdens de reis
 • 6 overnachtingen in tweepersoonskamer
 • 14 overnachtingen op campsites in tweepersoonstenten met matrassen
 • Volpension (van dag 5 t/m dag 9 & dag 12 t/m dag 20)
 • Ontbijt op dag 3, 4, 10, 11, 21 en 22
 • Lunch op dag 10, en 21
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer/tent 149,-
 • Slaapzak

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

 

Vaccinaties 

Wanneer je naar Afrika reist is het aan te raden om na te denken over aanbevolen vaccinaties. Voor uitgebreide en bindende adviezen kun je contact opnemen met de GGD of je huisarts.

 
Overnachtingen
Tijdens deze reis verblijf je een aantal nachten in een hotel. In de truck is er gelegenheid om je bagage op te bergen. Meestal is hiervoor een speciale locker (afmetingen: 37,5 centimeter hoog, 32 centimeter breed, 80 centimeter diep). We raden daarom aan een backpack te gebruiken tijdens de reis. De overnachtingen op de campings zijn in een tent, welke je zelf dient op te zetten. De tenten en matrassen zijn voorhanden in de truck. Slaapzak en kussen dienen zelf te worden meegenomen. De campings beschikken over sanitair en vaak een restaurant en winkeltje. In de truck is al het kookgerei, klapstoelen en een lange uitklaptafel aanwezig. Helpen met de voorbereidingen van de maaltijd, zoals snijden van groente, wordt van een ieder verwacht. Er is regelmatig gelegenheid om de batterijen van camera's en telefoons op te laden. Er is een beperkt aantal stopcontacten, dus neem ook extra batterijen mee. Het blijft Zuid-Afrika, dus bepaalde zaken gaan anders dan je wellicht gewend bent. Ga mee en beleef dit fantastische avontuur!

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief