Over deze reis

Israel Highlights

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. Dat alles onder de goede begeleiding van Hans en Esther Tims!

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie Israël

Israël, officieel de Staat Israël, ligt in het Midden- Oosten, wat deel uitmaakt van Azië. De naam Israël betekent ‘Strijder met God’ en komt uit de Hebreeuwse Bijbel, en wordt in het Bijbelboek Genesis al genoemd. Israël is de bakermat van meerdere godsdiensten met Jeruzalem als heilige stad. Ongeveer driekwart van de bevolking is Joods. Het overige deel is Arabisch en over het algemeen Moslim. Maar ook Christenen zijn ruim vertegenwoordigd.
Het land telt veel kerken, tempels, overblijfselen uit de Romeinse tijd, oude Synagogen en Bijbelse bezienswaardigheden. Door de diverse herkomst van de joodse bevolkingsgroepen en boeiende geschiedenis is de cultuur zeer gevarieerd. Daarnaast is ook de natuur afwisselend met het laagste punt van de aarde; de Dode Zee, de prachtige Negev woestijn en het groene bergachtige noorden.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de geschiktste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan meestal goed: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.

Klimaat

Israël ligt in een subtropische zone en kent twee seizoenen: een hete, droge zomerperiode en een koude, natte winterperiode. Algemene invloeden, zoals de ligging van Israël tussen zee en woestijn, en lokale invloeden, zoals de hoogte en afstand tot de zee, zorgen voor een gevarieerd klimaat. Dit heeft als gevolg dat in de winter toeristen de keus hebben tussen skiën op de Hermonberg en zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

Eten & Drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. Naast deze traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met moderne invloeden.
Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben.

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch. Engels is een belangrijke taal voor het onderhouden van de externe relaties. De meesten inwoners spreken Engels en de meeste wegwijzers zijn ook in het Engels. De meest gebruikte taal in Israël is het Hebreeuws, daarna komt het Arabisch.

Wist u dat?

- Al de gebeden en briefjes die in de Klaagmuur 2x per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Het spel Rummikub in Israel is uitgevonden?
- Israel 4x het Eurovisie Songfestival gewonnen heeft?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?

Dagprogramma

dag
1

DO: Amsterdam - Tel Aviv

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. We worden naar Jeruzalem gebracht waar we de komende nachten verblijven.

dag
2

VR: Bar Mitswah – Yad Vashem – Menorah - Haaspromenade

Vanmorgen rijden we naar de Haas Promenade voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal. Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah rijden we naar Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We rijden door naar de Oude Stad waar we o.l.v. de gids een prachtige wandeling door de Joodse Wijk maken om uiteindelijk aan te komen bij de Klaagmuur waar we de start van de Shabath meemaken.

dag
3

ZA: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. We sluiten de dag af met een avondmaalsviering in de Graftuin. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

dag
4

ZO: vrije dag

Een heerlijke vrije dag om al de indrukken van de afgelopen dagen tot u door te laten dringen. Vandaag willen we de deelnemen aan de dienst van de King of Kings gemeente in de stad.

dag
5

MA: Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Jeruzalem

We vertrekken vroeg naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Vervolgens naar natuurreservaat Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negevwoestijn en op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de Dode Zee kunnen we dobberen in de meest zoute zee ter wereld, een bijzondere ervaring!

dag
6

DI: Qasr el Yahud – Jordaan vallei – Boottocht Meer van Galilea

We verlaten Jeruzalem en maken net buiten de stad een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. Door de prachtige Jordaanvallei rijden we richting het noorden, naar het Meer van Galilea waar natuurlijk het Petrusvisje als lunch niet mag ontbreken. Voordat we naar het hotel gaan maken we een indrukwekkende boottocht over dit meer. Halverwege deze vaartocht legt de boot stil zodat u de stilte van het meer op u in kunt laten werken. Ook een prachtig moment om met elkaar de Bijbel te openen en evt. met elkaar te zingen. We rijden naar ons hotel voor diner en overnachting.

dag
7

WO: Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Magdala

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd . Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Diner en overnachting in Tiberias. Aan het einde van de dag bezoeken we Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, hier bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen uit de tijd van Jezus. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tiberias.

dag
8

DO: Tiberias – Nazareth Village – Karmelgemeente – Ceasarea - Netanya

We rijden we naar Nazareth waar we Nazareth Village bezoeken. Je krijgt hier een goed beeld van het leven in de tijd van Jezus. Voordat we doorrijden naar Ceasarea brengen we een bezoek aan de Karmelgemeente. Als de tijd het toelaat rijden we door naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We rijden door naar ons hotel in Netanya aan de kust.

dag
9

VR: Jaffa – vrije middag

Na het ontbijt gaan naar Jaffa, de oudste havenstad ter wereld. We maken een mooie wandeling door de prachtige straatjes, lopen langs het huis van Simon de Leerlooier. Deze haven is ook de plek waar volgens de bijbel Jonas door de walvis werd uitgespuwd nadat hij daar 3 dagen had doorgebracht. Aan het begin van de middag rijden we naar ons hotel waar u heerlijk kunt genieten van een vrije middag.

dag
10

ZA: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Rimonim Shalom****

Jeruzalem, Israël
Dit hotel ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Hotel. De kamers beschikken over een waterkoker en lcd televisie met internationale kanalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
In de buurt
Historisch centrum
Openbaar vervoer

Hotel Ohalo Manor***

Tiberias, Israël
Dit resorthotel bevindt zich aan de oevers van het Meer van Tiberias, op slechts 10 km ten zuiden van de eeuwenoude stad Tiberias. Het Ohalo Manor Hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de streek Hoog-Galilea en de Golanhoogten.

Het hotel ligt op een prachtige locatie te midden van weelderige tuinen en biedt een fantastisch uitzicht over het Meer van Tiberias. De rustige omgeving van het hotel staat garant voor een ontspannen verblijf.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Hotel Margoa***

Netanya, Israël
De lokatie van Hotel Margoa is perfect, mooi uitzicht en op loopafstand van het centrum van Netanya. De comfortabele kamers zijn recentelijk nog gerenoveerd en zijn voorzien van een badkamer met douche of bad, tv, koelkastje en een eigen kluis. Ook is er toegang tot de wifi en een telefoon op de kamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
14:40
Tel Aviv
23:00
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
14:20
Amsterdam
21:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam –Tel Aviv v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijziging)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Retourtransfer luchthaven – hotel
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels - Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 585,-
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen
 • Evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel ca. 6,50 p.p.p.d.
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur
 • SGR 5,- per persoon

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

De reissom is nog onder voorbehoud van de uiteindelijke vluchttarieven.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisleiding

Hans en Esther Tims

Reisleiding

Hans en Esther Tims hebben al meer dan 30 jaar ervaring als reisleiders. Even zolang organiseren zij groepsreizen naar het land van de Bijbel; Israël.
Het kan nu weer! Na twee jaar wachten heeft Israël als eerste haar land en luchtruim weer opengesteld voor pelgrims uit veilige landen.
“Onze motivatie is een diepe en oprechte liefde voor het Joodse volk, vertellen Hans en Esther. Iedere reis voelt voor ons als thuiskomen. Als je in Israël bent, is het alsof de Bijbel tot leven komt. Het Oude en Nieuwe Testament krijgt ineens een veel diepere dimensie.
Om op de plek te staan waar Mozes over het Beloofde Land uitkeek doet wel wat met je. En wat dacht je van een boottocht over het Meer van Galilea, hetzelfde Meer waar Jezus over heeft gewandeld. En dan Jeruzalem, de Gouden Stad, de Stad van God. De stadswandeling over de Via Dolorosa, een bezoek aan de Klaagmuur, aan Gethsemané waarna we een gezamenlijke viering van het Heilig Avondmaal zullen hebben in de prachtige graftuin in Jeruzalem waar dood en opstanding in één blik gevangen worden. En nog meer verrassende highlights!
Niet voor niks is het thema van de reis “Israël Highlights 2022”, een aaneenschakeling van hoogtepunten. Iedere dag nieuwe en onvergetelijke gebeurtenissen en ontmoetingen.
Beter Uit, de samenwerkende organisatie, staat garant voor een voortreffelijke begeleiding, prima vluchten, luxe vervoer, goede verzorging, mooie hotels en heerlijke maaltijden.