Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Werkvakantie naar de Dominicaanse Republiek

Groepsreis vanuit één hotel | Verre reis | Vliegreis

Prachtige stranden, een felblauwe zee en wuivend groene palmen, maar ook actief je handen uit de mouwen steken? Reis in het voorjaar van 2018 mee naar de Dominicaanse Republiek! Tijdens deze reis werk je onder meer mee aan het voedselprogramma op de lokale vuilnisbelt, breng je een bezoek brengen aan een weeshuis, verven we huizen voor de lokale bevolking en regelen we een schoonmaakactie in een aantal kleine dorpjes. Naast inspanning is er op deze reis ook voldoende ruimte voor ontspanning. Vanuit ons hotel direct aan het strand zijn er genoeg mogelijkheden.  Wat dacht je van snorkelen in de baai van Sosua, ziplinen tussen de bomen van de Monkey Jungle of te paard door de binnenlanden. Wil jij echt iets betekenen voor een ander, dan is dit jouw reis!

 

Werkvakantie

Vanuit ons christen zijn, willen we daar zijn waar hulp nodig is. Dit is jou kans om hier handen en voeten aan te geven in een prachtige omgeving. Een bijzondere ervaring voor jouw als reiziger, ook dat is Beter Uit. Samen geloven, samen beleven. Ook op vakantie!

Tijdens ons  verblijf in Sosua werken we mee aan een aantal projecten. Daarnaast heb je ook vrije tijd die je zelf in kunt vullen. Je hebt hiervoor diverse uiteenlopende mogelijkheden. Ter plaatse kun je deze excursies boeken.

Onderstaand dag-tot-dagprogramma kan door lokale omstandigheden mogelijk veranderen omdat we voor bepaalde projecten van een aantal factoren afhankelijk zijn. Denk bijv. aan de  bezoekmogelijkheden van het weeshuis  of vanwege het weer.

 

Stichting Hope and Healing

De Stichting Hope and Healing werkt nauw samen met Cups of Cold Water, een Amerikaanse organisatie die al jarenlang actief is in Sosua.

De missie van de stichting bestaat uit het brengen van Hope and Healing aan de allerarmsten van de samenleving. Zij willen hierin de handen en voeten van Jezus zijn, om zo niet alleen praktische hoop te bieden in het dagelijks leven, maar ook geestelijke genezing bewerkstelligen door de liefde van Jezus voor ieder mens op deze aarde. Door middel van diverse programma’s en trainingen staan zij dagelijks in contact met lokale bevolking en geven hen hoop door hun geloof in Jezus Christus.

Voor meer informatie, kijk ook op www.hopeandhealing.nl of op www.cupsofcoldwater.com.

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Santo Domingo

Vandaag start ons avontuur op Schiphol. Met een internationale vlucht (incl. overstap) vliegen we naar Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek. Vanaf de luchthaven rijden we in ca. 4 uur naar ons hotel Sosua by the Sea Boutique Beach Resort.

 

Dag 2, woensdag: Sosua - vrije tijd

Na het ontbijt maken we kennis met de omgeving. Op onze oriëntatietocht door de omgeving bezoeken we de verschillende communities en krijg je een goed beeld van de lokale omstandigheden en hoe de Stichting Hope and Healing daar werkt. Na de lunch in ons hotel is de middag ter vrije besteding. Zo kun je bijvoorbeeld gaan snorkelen in de mooie baai van Sosua, een boottocht maken naar de lagune, tokkelen/ziplinen tussen de bomen van Monkey Jungle, een bezoek brengen aan een zwaluwgrot of te paard een mooie tocht maken door het binnenland. Ook zijn er verschillende musea en kunstgalerieën die bezocht kunnen worden. De kosten van deze excursies zijn niet inbegrepen. Uiteraard kun je ook naar het strand of een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 

Dag 3, donderdag: Bezoek aan de vuilnisbelt - vrije tijd

We starten deze dag met een bezoek aan de vuilnisbelt. Op deze vuilnisbelt wonen en werken mensen in extreme armoede zonder uitzicht op een verbetering. Elke werkdag wordt er vitaminerijk voedsel en schoon drinkwater uitgedeeld onder deze mensen. Ook wordt er geestelijke steun geboden zodat niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke hoop en genezing kan plaatsvinden.

De middag is ter vrije besteding. In de avond bestaat de mogelijkheid om mee te gaan op evangelisatie onder de prostituees in Sosua (dit kan met maximaal 10 mensen).

 

Dag 4, vrijdag: Optionele mogelijkheden - vrije tijd

Een nieuwe dag en opnieuw volop de mogelijkheid om met de lokale bevolking in contact te komen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een schoonmaakactie in één van de communities of een bezoek aan verschillende gezinnen van een community. In samenwerking met de plaatselijke kerk bezoeken we gezinnen en kunnen we met eigen ogen het dagelijks leven zien en ervaren. We bemoedigingen de bewoners en bidden met hen. Deze persoonlijke ontmoetingen laten ongetwijfeld een diepe indruk bij je achter.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 5, zaterdag: Bezoek aan de community

Vandaag gaan we een hele dag op pad en helpen we mee met een programma voor kinderen in een uitdagende community. We brengen onder meer een bezoek aan een weeshuis. Als team helpen we mee en bezorgen we de vele kinderen van zo’n community een onvergetelijke ochtend door middel van een Bijbelverhaal, sport en spel! Dit onderdeel zal zeker een hoogtepunt zijn van deze reis, niet alleen voor de kinderen maar ook voor jou! Aan het einde van de ochtend verstrekken we voedsel aan de kinderen en gaan ze met gevulde magen weer naar huis.

Ook deze avond is er de mogelijkheid om nog een keer te evangeliseren onder de prostituees. Achter de glimlach op hun gezichten komen meestal snel de tranen als we vragen wat ze zouden willen veranderen in hun dagelijkse leven. Na een kennismaking met enkelen van hen op straat, word je beeld van Sosua beslist bijgesteld.

Dag 6, zondag: Vrije dag

Na een goede nachtrust en een prima ontbijt houden we een samenkomst op het strand dichtbij het hotel. Een goed moment om terug te kijken op de voorbije dagen en om de speciale momenten met elkaar te delen. Op eigen gelegenheid kun je eventueel een dienst bijwonen in een Engelstalige (internationale) kerk, die ook door veel zendelingen wordt bezocht.

Aansluitend lunchen we weer gezamenlijk in het hotel en is de middag voor ontspanning.

 

Dag 7, maandag: Handen uit de mouwen!

De handen gaan uit de mouwen vandaag.  Een Canadese organisatie (Samaritans Foundation) bouwt huizen voor mensen die geen huis hebben of in krotten wonen. Als deze huizen klaar zijn, worden ze minimaal aan de buitenkant geverfd. Met een pot verf en een kwast helpen wij een dag mee. Tussen de locals eten we ons meegebrachte lunchpakket op. Tussendoor kun je genieten van de vele kinderen in het dorp. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel in Sosua.

 

Dag 8 en 9, dinsdag en woensdag: Vrije dagen

Twee dagen zonder programma. Alle tijd om de indrukken van de laatste dagen te laten bezinken. Naar eigen inzicht kun je deze dagen besteden. Deze twee dagen kun je naar eigen inzicht besteden. Misschien pak je nog wel even je snorkel en geniet je van het schitterende koraal en de prachtige tropische vissen in de zee naast het hotel. Het is helemaal aan jou.

 

Dag 10, donderdag: Santo Domingo - Amsterdam

Na het ontbijt heb je alle tijd om rustig je koffer in te pakken of om wellicht nog iets te ondernemen. na de lunch vertrekken we per bus naar de luchthaven van Santo Domingo en vliegen we in de avond terug richting Nederland (met overstap).

 

Dag 11, vrijdag: Aankomst Amsterdam

Aan het einde van de middag komen we aan op Schiphol. We kijken terug op een onvergetelijke ervaring met bijzondere ontmoetingen, mooie momenten en ontspanning!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Dominicaanse Republiek - 11 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Santo Domingo retour per Air Europe met overstap (of gelijkwaardig)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 23 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel retour per bus
 • 9 overnachtingen in Sosua by the Sea Beautique Beach Resort***
 • Verblijf in tweepersoonsstudio’s met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van volpension (ontbijt, 9 diners en 9 lunches)
 • Vervoer per kleine vrachtwagen tijdens de projecten
 • Projectkosten
 • Reisleider Beter Uit

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonsstudio 159,-
 • Korting driepersoonsstudio 35,- per persoon per verblijf
 • Fooien 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Drankjes
 • Excursies
 • Vervoer tijdens excursies en op zondag
 • Koerswijzigingen Amerikaanse dollar (USD)

Overige informatie

Vluchten per Air Europe (onder voorbehoud van beschikbaarheid en schemawijzigingen)

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst
 24 april 2018  Amsterdam  Madrid  10.55 uur  13.35 uur
 24 april 2018  Madrid  Santo Domingo  16.10 uur  18.3.5 uur
         
 3 mei 2018  Santo Domingo  Madrid  20.45 uur  10.50 uur*
 4 mei 2018  Madrid  Santo Domingo  15.00 uur  17.35 uur

* Aankomst volgende dag

 

Dominicaanse Republiek

Op zo’n negentig minuten van de kust van Florida ligt een tropisch pareltje, de Dominicaanse Republiek. Dit Caribische eiland heeft een rijke historie, een prachtige natuur en mooie witte stranden met hoge palmbomen. Wat het meest opvalt op dit eiland zijn de talloze houten huisjes die geschilderd zijn in alle kleuren van de regenboog. De meeste Dominicanen zijn vriendelijk, gastvrij en willen je graag helpen. Helaas kent deze tropische bestemming ook een schaduwzijde. Als gevolg van armoede en gebrek aan onderwijs, moedigen de ouders in de verpauperde omliggende dorpen van Sosua hun kinderen aan om financieel gewin te zoeken in de verkoop van hun eigen lichaam. Kinderen vanaf een jaar of acht. In samenwerking met Cups of Cold Water werkt de Stichting Hope and Healing hier om met name deze kinderen te beschermen tegen deze vorm van leven.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief