Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kinderen
Werkvakantie Oeganda

Oeganda met Livingstone - Mpigi, een middelbare school in opbouw

Actieve groepsreis | Verre reis | Vliegreis

Wil jij je steentje bijdragen in de wereld? Wil je iets goeds doen voor de maatschappij? Lees dan snel verder! In samenwerking met Stichting Livingstone organiseren we een werkvakantie naar Oeganda waar je aan de slag gaat op een middelbare school. 

 

Dit is de droom

Queen of Peace High school, een plek waar steeds meer jongeren de kans krijgen om middelbaar onderwijs te volgen. Philomena wil met de school en alle studenten een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap. 

 

Dit is het project

Op de Queen of Peace High school krijgen ongeveer 200 studenten tussen de 13 en 23 jaar middelbaar onderwijs. Daarnaast wordt er in het dorp een alfabetiseringstraining en voorlichting over HIV/aids aangeboden. Verder is er een stuk grond waar gewassen worden verbouwd voor voedsel en eigen inkomen voor schoolspullen.

 

Dit is je partner

Namirembe Philomena leidt de Queen of Peace High school. Zij is een pittige dame die visie heeft op de toekomst van de school, maar ook graag een handje helpt met praktisch kluswerk op de bouwplaats. 

 

Ga jij mee en steek je je handen uit de mouwen voor de kinderen in Oeganda? 

Dit ga je doen!

Tijdens je verblijf ga je op bezoek bij oudere mensen en families om hen te laten zien dat ze waardevol zijn en ze praktisch te helpen. Door het organiseren van sport- en spelactiviteiten leer je de plaatselijke jongeren  kennen. Ze zijn dol op voetbal, volleybal, korfbal, zingen en dansen. Ben je goed in  natuurkunde, geschiedenis of aardrijkskunde? Dan kun je ook helpen met lesgeven op de school! Verder word je gevraagd om deel te nemen aan de schooldebatten en doe je lokale dans en drumskills op!

Kluswerkzaamheden staan centraal op dit project. In 2012 is begonnen met de bouw van de eerste vier klaslokalen. In 2016 voltooiden we deze lokalen en werd er een waterput gebouwd. Vanaf 2017 zijn we met hulp van de Eshof gestart met de bouw van een examenhal die nu helemaal af is. In 2019 gaan we verder met de bouw van een laboratorium. Werkzaamheden zijn divers; van het maken van cement tot aan het doorgeven van stenen. Werk ook mee in de schooltuin!

 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Sport- en spelactiviteiten met de studenten
 • Klussen aan de middelbare school
 • Lesgeven
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

 

Excursie

Als groep kun je beslissen om tijdens de vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kampala of aan een krokodillenfarm bij het Victoriameer. Een dagje naar het strandje aan Lake Nabugabo is ook erg leuk. Een tweedaagse safari naar Queen Elisabeth National Park is een aanrader!

 

Zo maak je de wereld mooier!

Zij aan zij werken Nederlanders en Oegandese studenten samen aan het schoolgebouw, de school wordt steeds groter en mooier, de hele gemeenschap leeft mee of helpt mee. Philomena: “Queen of Peace is in jubelstemming over de wonderen die God heeft gedaan voor onze gemeenschap via de groepen van Livingstone!”

Accommodaties

Hier verblijf je

De school en de omliggende huizen liggen in een groene omgeving. Een vrij grote weg scheidt de...

Hier verblijf je

De school en de omliggende huizen liggen in een groene omgeving. Een vrij grote weg scheidt de school van de rest van het dorp. Je verblijft in een klaslokaal. Buiten is er een Afrikaans toilet en douche. Mpigi is een primitief project: er is geen elektriciteit en geen stromend water. Water wordt gehaald uit een moeras een paar kilometer verderop. Je bereidt als groep, samen met een aantal vrouwen van de plaatselijke gemeenschap, de maaltijden. Dagelijkse boodschappen worden gedaan in een dorpje op loopafstand.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oeganda - 18 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Vervoer, verblijf, maaltijden tijdens de reis
 • Deelnemerstraining voorafgaand aan de reis

Niet inbegrepen

 • Excursies en persoonlijke maaltijden
 • Visumkosten
 • Reisverzekering (inclusief dekking vrijwilligerswerk) 48,-
 • Annuleringsverzekering 127,-

Overige informatie

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Livingstone. Wanneer je deze reis boekt word je doorgelinkt naar de boekingspagina van Livingstone. Zij verzorgen de afhandeling van de reis. 

 

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis. De deelnemerstraining is op vrijdag 24 mei vanaf 17:00 uur in Amersfoort.

 

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

 

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is ca. een jaar voor vertrek gemaakt (de echte kosten wijken af). 

Begroting  
Internationale reiskosten 860,-
Budget lokale kosten 170,-
Werkbudget lokaal project   . 250,-
Reisleiderbijdrage 130,-
Indirecte kosten 650,-
BTW 0,-
Totaal 2060,-
   
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun  je crowdfunden  

Lees meer over de prijs van je reis.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief